423 pregleda
Marko Vuljanić u rubrici Filmovi i serije od Marko Vuljanić (342 bodova)
uređen od Znatko

Od svih horora koje ste gledali, koji vam je najbolji?

Ivana Steković od Ivana Steković (26.2k bodova)
Hvala ti što si postavio pitanje u vezi horora. Možda nađem što bi mogla pogledati. :)

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

4 odgovor(a)

+11 glasa
Ružica Perić od Ružica Perić (17.1k bodova)

S obzirom da od djetinjstva pratim horore, mislim da mogu navesti par njih koje zaista vrijedi pogledati i koje će vam se još neko vrijeme nakon gledanja zadržati u mislima:

1) Would you rather - ovo je ustvari psihološki horor triler iz 2012. ali zbog određenih scena svakako ima i elemente horora. 

2) Orphan - nešto stariji film iz 2002. ali svejedno vrijedi pogledati s obzirom da je rasplet neočekivan i neće nikoga ostaviti ravnodušnim.

3) The Orphanage - isto stariji film(2007.), ali svakako ga valja pogledati. Osobno me ovaj film zaista me iznenadio. Elementi horora ovog filma vrlo su "ljudski", umjesto da su paranormalni ili se temelje na "jumpscareova" što ponekad može i pokvariti film.

4)  The Others - kao malo užasavala sam se ovoga filma, ali nedavno sam ga ponovno pogledala i mogu reći da mi je bio zaista zanimljiv - nije tipičan horor, radnja ima pozadinsku priču što mi je bitnije od nekih strašnih scena i "jumpscareova". 

 

+8 glasa
Mihaela Blažeka od Mihaela Blažeka (25.7k bodova)

Iako je teško izabrati među toliko odličnih horora, rekla bih da mi je najbolji The Exorcist (Istjerivač đavla) iz 1973. godine. Film je na IMDB-u ocijenjen sa 8,0/10 (https://www.imdb.com/title/tt0070047/?ref_=nv_sr_srsg_0) što je prilično dobra ocjena, ali ja bih mu dala čistu desetku. Otkad sam ga vidjela, mislim da ću teško zaboraviti neke slike… 

Još jedan horor koji bih mogla izdvojiti je Phantom of the Opera at the London Coliseum iz 2017. godine. Ovaj film je na IMDB-u ocijenjen sa čak visokih 8,6/10 (https://www.imdb.com/title/tt6990316/?ref_=adv_li_tt), a kako se radi o priči koju i inače jako volim, ovaj film mi je zaista odličan.

+8 glasa
Mia od Mia (1.0k bodova)
Kao ljubiteljica horora imam dugačku listu no pokušati ću dati što strašnije. Mislim da serijal Conjuring od redatelja James Wan-a je odličan i što se tiče kostimografije i vremenski točno, je odlično no po mom mišljenju ne toliko strašno. Zatim ' Veronica'  španjolski film koji je snimljen po istinitoj priči i samo ću reći da me jeza hvata kada pomišljam na film. Serijal filma ' Insidious' je masterpiece napravljen sastoji se od 4 dijelova filmova koji su povezani i mora se pogledati po redu. Sinister je film iz 2012 koji je prestrašan i kroz cijeli film je napetost i jeza, definitivno za pogledati. The devil insidie, deliver us from devil, drag me to hell su također dobri horor filmovi  Što se tiče novijih filmova 'Get out'  iz 2017 i  Hereditary iz 2018 i Crucifixion iz 2017  su me oduševili pogotovo jer su noviji i stvarno su horor u punom smislu riječi. Također tu su klasici od horora 'Halloween','The silnce of the lambs', '  The exorcist' ,
+6 glasa
Marina Polić od Marina Polić (3.4k bodova)
meni nema goreg horora od onog u kojeg se sva uživim i ne mogu spavati još danima sve dok ga polako ne zaboravim

tako je na mene djelovao Brightburn prije koju godinu. gledala ga s frendicom. u kinu. ona još ima dijete i voli baš baš horore. ljudi moji, ja sam se toliko uživila da sam zamišljala ... ajmo da tako moje dijete...

...ili da sam ja takva bila u djetinjstvu... užas!

još uvijek me strah tog filma sad dok pišem. nemojte ga gledati po živu glavu ako ste osjetljivi na horor kao ja

Slična pitanja

4 odgovora
3 odgovora
Ružica Perić 02.07.2021. pitanje u rubrici Filmovi i serije od Ružica Perić (17.1k bodova)
7 odgovora
Marko Vuljanić 28.11.2020. pitanje u rubrici Osobni razvoj od Marko Vuljanić (342 bodova)
2 odgovora
Zdravko Lozancic 01.04.2022. pitanje u rubrici Filmovi i serije od Zdravko Lozancic (577 bodova)
5 odgovora
5 odgovora
Adriana Murtić 21.09.2020. pitanje u rubrici Filmovi i serije od Adriana Murtić (311 bodova)
Znatko medijski pokriva
Superprodavač 2023
Kako prodavati kupcima budućnosti?

Zagreb, 19. i 20.10.2023.
ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

11.0k pitanja

17.3k odgovora

4.5k komentara

1.4k korisnika

...