350 pregleda
Sandra Vukov u rubrici Turizam i putovanja od Sandra Vukov
tagovi uređeni od Znatko
Što kupiti u suvenirnici? Što je najbolje kupiti u suvenirnici kada smo turisti u drugoj zemlji?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

3 odgovor(a)

+7 glasa
Darko Međimurec od Darko Međimurec
odabran od Sandra Vukov
 
Najbolji odgovor

Imam glupu old school naviku jednostavnog kupovanja suvenira na putu. Premda bi svako turističko mjesto koje drži do sebe trebalo poraditi na svom originalnom autohtonom suveniru (ne, to nije boca rakije ili kineski ukras!), moja osobna preferencija je kupovina magneta za frižider. Kako ih svako turističko mjesto ima nekoliko ili hrpu s različitim motivima, ovisno o veličini samog mjesta, nastojim pronaći i kupiti nešto jedinstveno.

Teško je naći jedinstveno i originalno, ali može se. Uglavnom su to 2D slike kulturoloških spomenika i nekretnina pa nemam puno izbora, ali nekad me iznenade barem minimalno originalni magneti za frižider koji su ipak nešto drugačiji od standardne sheme i oni me posebno razvesele. 

Cijene magneta za frižider variraju od 10 do 40 ili 50 kuna po komadu.

+4 glasa
Ružica Perić od Ružica Perić
uređen od Ružica Perić

Ovisi koliko imam vremena za kupovinu, koliki mi je budžet i koliko imam mjesta u torbi, no uvijek volim ponijeti neku sitnicu kada negdje otputujem. Ovo  su neke moje ideje koje možete iskoristiti kada idući puta želite kupiti neki suvenir:

1) Vidim da je već spomenuto prije mene, ali magneti su mi nezaobilazan dio pri kupovini, ponajprije zbog majke koja ih religiozno skuplja na vratima frižidera. 

2) Šalice ili pepeljare - ovo nije najkreativniji poklon, ali ukoliko nemam previše vremena za shopping, odlučujem se na ovakve stvari. U obzir dolaze i privjesci ili ako negdje idem u zimskim mjesecima, one staklene kugle sa snijegom.

3) Keramičke kućice - ovo je isto jedan od hobija moje majke, ali počela sam ih poklanjati i drugima jer su svima simpatične, a često ih viđam po suvenirnicama. Uglavnom uzimam kućicu koja je karakteristična za zemlju u kojoj jesam. Npr. ukoliko sam u otišla u London uzet ću mali keramički Big Ben kao poklon. Nisam sigurna imaju li ti suveniri nekakvo ime pa evo što mislim pod tim:

Keramičke kućice Zagrebačka uspinjača keramička kučica

4) Lepeze ili marame - za žensku populaciju nepogrješiv poklon, pogotovo je uzorak vezan za zemlju u kojoj ste ga kupili. Npr. nešto ovakvo: 

CUSTOMIZED HANDFAN / POSITANO fan / ITALY / - GIGIHANDFANS

+2 glasa
Silvija Garić od Silvija Garić
Iako se kao suveniri najčešće kupuju magneti i privjesci za ključeve, nacest ću još nekoliko ideja ako se nađete u situaciji da poželite nešto drugačije. Osobno uvijek kupim magnet ali volim i neke korisne suvenire koji neće sakupljati prašinu na policama. Odabir suvenira naravno ovisi o mjestu koje ste posjetili.
Možete na primjer kupiti kriglu ili upaljač sa motivima tog grada/države. Također jedan od čestih "suvenira" su majice sa imenom samog grada ili slikom neke znamenitosti.
Jedan od lijepih suvenira koji ćete nositi i dugo će vam ostati uspomena su pletene narukvice.
Osobno, najdraži suvenir koji imam iz inozemstva je slika grada koju sam kupila na ulici za nekoliko eura.
Svi ovi suveniri su jeftini a vrlo lijepi i zanimljivi pa bih preporučila da se umjesto razglednica ili olovki odlučite za jednu od ovih opcija.

Slična pitanja

2 odgovora
6 odgovora
3 odgovora
2 odgovora
Znatko medijski pokriva
TEHNOLOŠKA SENZACIJA GODINE

Zagreb
12. 10. 2023.

KUPI ULAZNICE
Znatko medijski pokriva
Engage in a new social, business and technological revolution

Zagreb
19. i 20. 10. 2023.

KUPI ULAZNICU
Znatko medijski pokriva

Kako prodavati kupcima budućnosti?

Zagreb, 19. i 20.10.2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Powered by Intersec

Ljubljana
25. i 26. 10. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva


Zagreb
29. i 30. 11. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.0k pitanja

19.0k odgovora

6.1k komentara

1.5k korisnika

...