390 pregleda
Marin Barić u rubrici Poslovanje od Marin Barić
U sve većoj poplavi dostave hrane i raznih firmi koje dostavljaju hranu i piće (Glovo, Bolt, Wolt, ....) isplati li se pokrenuti restoran samo s dostavom? Znači bez stolova za goste. Samo s kuhinjom.

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+12 glasa
Darko Međimurec od Darko Međimurec
odabran od Marin Barić
 
Najbolji odgovor

Itekako i tu pričamo o sasvim jednom novom biznis modelu na svjetskom, ali i Hrvatskom tržištu koji sada uzima sve više maha. Možda ste i već zakasnili s ovom idejom u svom mjestu gdje živite ako ju još niste pokrenuli jer Vaša konkurencija upravo radi na tome.

Naime, ovakav tip biznisa se zove virtualna kuhinja ili zamračena kuhinja (zamračena, ali sve je legalno!) te se u biti radi o fizički izoliranom kuhinjskom prostoru bez nekog specijalnog uličnog izloga, bez stolova i stolica za goste, a u toj kuhinji radi isključivo osoblje kuhinje (kuhari). Gosti za naručivanje koriste poznate internetske aplikacije ili web servise za naručivanje i dostavu hrane kao što su Glovo ili Wolt.

Neki još ovaj tip biznisa zovu i virutalni restoran. Cijela ideja raširila se svijetom i prije, no sada sve više uzima maha pogotovo u jeku pandemije korona virusom. Ovaj poslovni model je itekako tražen na svim tržištima svijeta, a turisti koji putuju po hrvatskom Jadranu su u svojim gradovima postali već i "ovisni" o ovakvoj usluzi, pa će ju i očekivati kod nas.

Znatko medijski pokriva

Humans vs Machines

Zagreb
29. 09. 2023.

ULAZNICE uz 20% POPUSTA
Znatko medijski pokriva


Zagreb
30. 09. 2023.

ULAZNICE uz POPUST
Znatko medijski pokriva

Kako prodavati kupcima budućnosti?

Zagreb, 19. i 20.10.2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Powered by Intersec

Ljubljana
25. i 26. 10. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva


Zagreb
29. i 30. 11. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

11.9k pitanja

18.8k odgovora

5.9k komentara

1.5k korisnika

...