Isplati li se pokrenuti restoran samo s dostavom?

54 pregleda
Mali Dioničar 15.06. pitanje u kategoriji Poslovanje od Mali Dioničar [Superaktivan] (1,887 bodova)
U sve većoj poplavi dostave hrane i raznih firmi koje dostavljaju hranu i piće (Glovo, Bolt, Wolt, ....) isplati li se pokrenuti restoran samo s dostavom? Znači bez stolova za goste. Samo s kuhinjom.

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+8 glasa
Darko Međimurec 14.09. odgovor od Darko Međimurec [Megaktivan] (15,983 bodova)

Itekako i tu pričamo o sasvim jednom novom biznis modelu na svjetskom, ali i Hrvatskom tržištu koji sada uzima sve više maha. Možda ste i već zakasnili s ovom idejom u svom mjestu gdje živite ako ju još niste pokrenuli jer Vaša konkurencija upravo radi na tome.

Naime, ovakav tip biznisa se zove virtualna kuhinja ili zamračena kuhinja (zamračena, ali sve je legalno!) te se u biti radi o fizički izoliranom kuhinjskom prostoru bez nekog specijalnog uličnog izloga, bez stolova i stolica za goste, a u toj kuhinji radi isključivo osoblje kuhinje (kuhari). Gosti za naručivanje koriste poznate internetske aplikacije ili web servise za naručivanje i dostavu hrane kao što su Glovo ili Wolt.

Neki još ovaj tip biznisa zovu i virutalni restoran. Cijela ideja raširila se svijetom i prije, no sada sve više uzima maha pogotovo u jeku pandemije korona virusom. Ovaj poslovni model je itekako tražen na svim tržištima svijeta, a turisti koji putuju po hrvatskom Jadranu su u svojim gradovima postali već i "ovisni" o ovakvoj usluzi, pa će ju i očekivati kod nas.

Slična pitanja

1 odgovor 421 pregleda
3 odgovora 3,720 pregleda
1 odgovor 606 pregleda
Lovro Gorup 12.11.2020. pitanje u kategoriji Hrana i piće od Lovro Gorup [Superaktivan] (3,441 bodova)
3 odgovora 191 pregleda
Izmijenjena su pravila nagradne igre.

Gdje pratiti Znatka?

...