1.6k pregleda
Marin Duganđija u rubrici Stanovanje od Marin Duganđija
Znači naručiš preko jednog od dostavljača hranu, pizzu, voće, povrćem... I sad koliko na tu cijenu Glovo, Bolt ili Wolt još nadodaju za sebe i naplate ti na računu za dostavu onog što si naručio online?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+12 glasa
Pamela Šekrst od Pamela Šekrst
odabran od Marin Duganđija
 
Najbolji odgovor

Generalno, Glovo, Wolt i Bolt otprilike uzimaju do 30% provizije.
 Wolt
uzima nešto manje, do 25%. 

Obzirom da se radi o poslovnoj tajni, direktor Wolt-a, Matko Katanec, nije mogao potvrditi koliku proviziju od restorana traže jer to ovisi o više faktora. No, nekoliko je vlasnika potvrdilo da se radi otprilike 30% provizije na svaku narudžbu.

Unatoč velikom pritisku za snižavanje iznosa provizije, prema Matku Katanecu (generalnom direktoru Wolta), od početka pandemije, cijene svojih provizija ni Glovo ni Wolt nisu mislili ni podizati niti snižavati, jer im rastu troškovi poslovanja. Troškovi se odnose na zaštitnu opremu, ulaganje u marketing i same plaće zaposlenika.

U obzir treba svakako uzeti i cijenu dostave koja je kod Wolt-a 12 kuna, a kod Glovo-a između pet i 15 kuna, ovisno o udaljenosti i vremenskim uvjetima.

Isplati li se onda naručivati?

Većina restorana nema svoju dostavu, a naručivanjem preko aplikacije imamo osjećaj veće kontrole jer svoju narudžbu možemo pratiti u svakom trenutku, ali je i otkazati. Također, plaćanje se može izvršiti karticom iz aplikacije pa ne moramo brinuti imamo li dovoljno gotovine kod sebe. Osim toga, u svakom trenutku možemo pratiti našu narudžbu, te u kojem će trenutku ona točno stići.

Slična pitanja

0 odgovora
2 odgovora
1 odgovor

🎂🎉

Kao i svake godine, tako i ove, 7.12. Znatko slavi svoju novu godišnjicu, a ove godine je posebna: 10. jubilarna Znatkova godina postojanja!
Znatko medijski pokriva

Prva Hrvatska konferencija o gig ekonomiji

Zagreb
6. 12. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.7k pitanja

20.2k odgovora

7.2k komentara

1.6k korisnika

...