168 pregleda
Matija Kranjčić u rubrici Promet i vozila od Matija Kranjčić
uređen od Matija Kranjčić
Mnogi europski gradovi imaju jako dobro organizirane biciklističke staze, zašto je onda to u Hrvatskoj veliki problem, zašto se gradske gužve ne olakšaju mrežom biciklističkih staza?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+2 glasa
Laura Marjanović od Laura Marjanović
odabran od Matija Kranjčić
 
Najbolji odgovor
Razlika između gradova u Republici Hrvatskoj i gradova diljem Europe je u tome što se ti gradovi nalaze u daleko razvijenijim regijama i državama koje su "godinama ispred nas". U Republici Hrvatskoj mogu "proći" samo projekti koji su potaknuti iznimnim pojedincima kojima nije problem biti inovativan na domaćem tržištu, baviti se kompliciranom birokracijom i proći trnovitijim putem nego što bi to trebali da ulažu u istu stvar - ideju u inozemstvu. Isto tako je i s biciklističkim stazama, u njih treba uložiti i za njih se treba založiti. U većini hrvatskih gradova ne postoji dobra mreža biciklističkih staza koja bi zapravo služila svojoj svrsi, a to je da olakša prometne kolapse i gužve koje nastaju u satima kada svi prometuju automobilima i javnim prijevozom s posla i na posao. Biciklističke staze služe za bolju organizaciju prometa i manje zvučno i zračno zagađenje zraka nad gradom.

Slična pitanja

🎂🎉

Kao i svake godine, tako i ove, 7.12. Znatko slavi svoju novu godišnjicu, a ove godine je posebna: 10. jubilarna Znatkova godina postojanja!
Znatko medijski pokriva

Prva Hrvatska konferencija o gig ekonomiji

Zagreb
6. 12. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.7k pitanja

20.2k odgovora

7.2k komentara

1.6k korisnika

...