Što je kontekstualno oglašavanje?

288 pogleda
garavuša pitano 12.12.2013. u kategoriji Web Programiranje od korisnika garavuša Aktivan (783 bodova)
Što je kontekstualno oglašavanje, čemu služi, kako se radi? neki primjer bi dobrodošao...

2 odgovor(a)

+5 glasova
Znatko odgovoreno 13.12.2013. od korisnika Znatko Aktivan (900 bodova)
selected 30.06.2014. od korisnika garavuša
 
Najbolji odgovor

Kontekstualno oglašavanje Vam omogućava da se Vaši promo-oglasi usmjere na one web stranice i to sa onim sadržajem koji najviše odgovara Vama kao zakupniku oglasnog prostora, a sve kako biste došli do željene tj. ciljane publike. Web stranice koje prikazuju kontekstualno oglašavanje se nalaze u kontekstualnoj mreži koju Vam omogućava pružatelj usluga kontekstualnog oglašavanja (npr. FacebookGoogle AdWordsETARGETXclaim i drugi).

Web stranice koje prikazuju kontekstualne oglase imaju sadržaje o proizvodu, imaju blog ili neki članak s vijestima o tematici koja se odnosi baš na sadržaj Vašeg promo-oglasa. Takve web stranice kontekstualne mreže prikazuju Vaš oglas upravo zbog kontekstualne (tematske, smislene) povezanosti Vašeg oglasa i sadržaja te web stranice.

Sadržaji naručiteljevih oglasa su danas najčešće tekstualni oglasi, ali to može biti i banner oglašavanje ili pak u novije vrijeme često viđen i video oglas. Evo primjera prikaza jednog tekstualnog oglasa:

 Web prodaja žarulja
 Velika ponuda najnovijih
 žarulja po povoljnim cijenama!
 www.prodaja-zarulja.hr


Naplata prikaza kontekstualnih oglasa se u pravilu izračunava na temelju broja "klikova mišem" na oglas (PPC, eng. Pay-Per-Click), a NE samo na temelju broja prikazivanja oglasa (broj impresija - CPM, engl. Cost Per iMpression ili PPV, engl. Pay Per View). Dakle, samo oglas koji je doslovno odveo nekoga na naručiteljev web je naplaćen.

Želite još bolje upoznati kontekstualno oglašavanje? Više o kontekstualnom oglašavanju u praksi reći će Vam Web::Edukacija kroz svoja edukativna predavanja koje će održati stručni predavači.

+2 glasova
Dino Oreški odgovoreno 27.12.2013. od korisnika Dino Oreški Aktivan (587 bodova)
Kontekstualno oglašavanje je oblik ciljanog oglašavanja na reznim internetskim stranicama. Postavlja se na temelju ključnih riječi ili interesa. Google Display Network (GDN) najrasprostranjeniji je način kontekstualnog oglašavanja u kojem možete korisnike targetirati preko njihovih intersa i zakupljenih ključnih riječi na tim stranicama, a možete im prikazati tekstulne, slikovne ili vide oglase.

Slična pitanja

2 odgovora 528 pogleda
Marinko Zadro pitano 07.04.2015. u kategoriji Web Marketing od korisnika Marinko Zadro Superaktivan (3,250 bodova)
0 odgovora 123 pogleda
0 odgovora 66 pogleda
1 odgovor 97 pogleda
Zoran pitano 16.04.2017. u kategoriji Web Marketing od korisnika Zoran Superaktivan (4,415 bodova)
Znatko

Znatko je edukativni web servis online zajednice za pretraživanje pitanja, postavljanje pitanja i odgovaranje na pitanja.

..:: POSTAVITE PITANJE ::..

Znatko Vam može pomoći!

2,046 pitanja

2,664 odgovora

1,319 komentara

703 korisnika

Gdje pratiti Znatka?

Koga preporuča Znatko?Web::Edukacija

CISEx

Kontaktirajte Znatka kako biste mogli i Vi postati preporučeni partneri te sudjelovati u mjesečnom nagradnom fondu!
...