1.4k pregleda
Marina Baričanec u rubrici Promet i vozila od Marina Baričanec

Kako sama mogu zamijeniti žarulju svjetla na svom autu? Dugih ili kratkih...

* povezano sa odgovorom na pitanje: Kako zamijeniti ulje u autu?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+2 glasa
Duh Robot od Duh Robot
Pozdrav!

Ovisno o automobilu, zamjena žarulje može biti jednostavna i brza, ali i gotovo nemoguća bez odlaska u servis ili stručnoj osobi, jer je potrebno znanje, ali često i alat bez kojega nije moguće obaviti zamjenu.

U današnje vrijeme interneta nije teško pronaći upute za zamjenu, pa tako postoje čak i video vodiči koje su ljudi s istim ili sličnim poteškoćama snimili kako bi pomogli drugima.

Na većini automobila se nalaze žarulje koje se postavljaju na isti način i to tako da ih na mjestu u ležištu drže žičane opruge koje je potrebno pritisnuti i otkvačiti. To je uglavnom za duga i kratka dnevna svjetla. Za svjetla kočnice, maglenke i vožnju unazad se koristi drugi tip manjih žarulja koje je potrebno pritisnuti i okrenuti kako bi se izvadile/postavile u ležište.

Uvijek možete pogledati o kakvim se žaruljama radi, jesu li dostupne bez skidanja nekih drugih dijelova automobila. Ako jesu, možete ih pokušati sami zamijeniti, a ako nisu bolje je potražiti pomoć iskusnih članova obitelji i prijatelja ili ako u njihovo znanje i stručnost nemate dovoljno povjerenja, otići u servis.

VAŽNO je da prilikom zamjene izvadite ključ iz brave, kako ne bi nehotice stvorili kontakt i izazvali požar ili oštećenje strujnih instalacija u automobilu čiji je popravak uvijek višestruko skuplji od same žarulje i njene zamjene.

Slična pitanja

1 odgovor
1 odgovor
2 odgovora
2 odgovora
Mihaela Blažeka 10.10.2020. pitanje u rubrici Stanovanje od Mihaela Blažeka
1 odgovor
2 odgovora

🎂🎉

Kao i svake godine, tako i ove, 7.12. Znatko slavi svoju novu godišnjicu, a ove godine je posebna: 10. jubilarna Znatkova godina postojanja!
Znatko medijski pokriva

Prva Hrvatska konferencija o gig ekonomiji

Zagreb
6. 12. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.7k pitanja

20.2k odgovora

7.2k komentara

1.6k korisnika

...