267 pregleda
Ana Pilato u rubrici Tehnologija od Ana Pilato

Gdje je u Sloveniji Xiaomi otvorio prvu trgovinu?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+6 glasa
Redakcija od Redakcija
prikazano od Znatko

Xiaomi je proširio svoje poslovanje u Sloveniji i otvorio prvu Xiaomi trgovinu u Mariboru

Svjetski tehnološki div Xiaomi otvorio je danas svoju prvu Xiaomi trgovinu u Mariboru, koja je ujedno i njezina prva trgovina na slovenskom tržištu. 

Otvorenje Xiaomi trgovine u Mariboru

Xiaomi širi svoje poslovanje u Sloveniji sa strateškim ciljem da ponudi svoje pametne telefone i druge proizvode slovenskim Xiaomi fanovima. Srž njegova uspjeha temelji se na poštivanju korisnika, što je vidljivo i iz izvrsnih poslovnih rezultata u prvom tromjesečju 2021.

Tom prilikom, Goran Mudrovčić, Xiaomin generalni direktor za Sloveniju i Hrvatsku je izjavio:

"Otvaranje prve Xiaomi trgovine u Sloveniji važan je strateški korak za pozicioniranje Xiaomija na slovenskom tržištu i za proširenje maloprodaje naših pametnih telefona i drugih proizvoda. Prva u nizu slovenskih trgovina nalazi se u Mariboru, uglavnom zato što će naši proizvodi biti lako dostupni svima u ovoj regiji. Putem Xiaomi trgovine želimo svim Xiaomijevim kupcima i obožavateljima omogućiti kontakt s našim inovativnim proizvodima i prekrasnim iskustvom pametnog načina života. Ovo je ujedno i osnovna misija Xiaomija. Veliko hvala svim obožavateljima Xiaomija, bez kojih naša priča ne bi bila moguća."

Prema podacima Canalysa, IDC -a i Strategic Analyticsa za drugo tromjesečje 2021. godine, Xiaomi je postigao izvanredan uspjeh na europskoj razini - Xiaomi je sada drugi najveći proizvođač pametnih telefona. Istodobno je postigao iznimno dobre rezultate na razini srednje i istočne Europe te na slovenskom tržištu. Naravno, Xiaomi svoj uspjeh duguje ljubiteljima ove marke, a to je naglasio i Matt Huang, direktor za balkanske zemlje u Xiaomi -u za CEE regiju i nordijske zemlje sljedećim riječima:

"Drago mi je što sam dio otvaranja prve Xiaomi trgovine u Mariboru. Naše su trgovine prvi kontakt Xiaomi kupaca i obožavatelja s markom, pa nam je otvaranje izuzetno važno. Naš cilj je osigurati dostupnost fantastičnih proizvoda u trgovinama u kojima Xiaomi kupci i obožavatelji mogu uživati ​​u našim najnovijim pametnim telefonima i proizvodima iz bogatog i inovativnog Xiaomijevog ekosustava.”

Prilikom otvorenja trgovine u Mariboru, Andrzej Gladki, zamjenik generalnog direktora Xiaomija za CEE regiju i nordijske zemlje izjavio je:

"Kako se pametna povezanost sve više ugrađuje u živote ljudi, naša osnovna strategija - pametni telefon & AIoT dodatno će pojačati učinak multiplikatora i pomoći nam da prodremo u više scenarija, pridobimo više korisnika i ojačamo naš poslovni model. To će nam pomoći da ispunimo svoju misiju poboljšati život svima u svijetu s inovativnom tehnologijom, a Xiaomi će u budućnosti postati lider u pametnom životu. Predani smo postizanju ovih ciljeva i na slovenskom tržištu."

Otvaranje Xiaomi trgovine provedeno je u suradnji s Colbyjem, Xiaomijevim maloprodajnim partnerom u Sloveniji zbog čega je Gregor Drozg, izvršni direktor Colbyja oduševljeno izjavio:

"Izuzetno sam sretan što je vodeća tehnološka tvrtka Xiaomi otvorila svoju prvu trgovinu u Mariboru, gradu u kojem se razvila ideja o jačanju distribucijske mreže, u gradu gdje je započela naša priča. Colby nastoji omogućiti Xiaomi uređaje brzo i učinkovito dostupnim svojim korisnicima, čije potrebe uvijek osluškujemo. Vjerujem da ćemo zbog stabilnosti naše distribucijske mreže, ustrajnosti i izvrsnog partnerstva nastaviti pomicati granice, što će rezultirati otvaranjem novih trgovina Xiaomi Store diljem Slovenije."

Novootvorena trgovina Xiaomi nalazi se u mariborskom Europarku, drugom po veličini trgovačkom centru u Sloveniji.


O Xiaomiju

Xiaomi je osnovan u travnju 2010. godine, a na burzi u Hong Kongu je izašao 9. srpnja 2018. Xiaomi je internetska tvrtka sa pametnim telefonima i pametnim hardverom koji je centralno povezan s platformom Internet stvari (IoT).

S istim naglaskom na inovacijama i kvaliteti, Xiaomi neprestano teži visokokvalitetnom korisničkom iskustvu i operativnoj učinkovitosti. Tvrtka neprestano proizvodi iznimne proizvode po fer cijenama koji omogućuju svima u svijetu bolji život kroz inovativnu tehnologiju.

U četvrtom tromjesečju 2020. Xiaomi je bio treći na svijetu po broju prodanih pametnih telefona. Tvrtka je također osnovala vodeću svjetsku potrošačku platformu AIoT (AI + IoT), koja ima 324,8 milijuna pametnih uređaja povezanih na svoju platformu, isključujući pametne telefone i prijenosna računala. Xiaomi proizvodi prisutni su u više od 100 zemalja i regija širom svijeta. U kolovozu 2020. tvrtka je po drugi put rangirana na Fortune Global 500, 422., 46 mjesta bolje nego u 2019. Također je zauzela 7. mjesto među internetskim tvrtkama.

Xiaomi je sastavni dio indeksa Hang Seng, Hang Seng China Enterprises, Hang Seng TECH i Hang Seng China 50.

Za više informacija o Xiaomi posjetite https://blog.mi.com/en/

Znatko medijski pokriva


Zagreb
28. 11. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva


Zagreb
29. i 30. 11. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Prva Hrvatska konferencija o gig ekonomiji

Zagreb
6. 12. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.6k pitanja

20.0k odgovora

7.1k komentara

1.6k korisnika

...