208 pregleda
Ana Pilato u rubrici Tehnologija od Ana Pilato (7.9k bodova)

Gdje je u Sloveniji Xiaomi otvorio prvu trgovinu?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+6 glasa
Redakcija od Redakcija (130k bodova)
prikazano od Znatko

Xiaomi je proširio svoje poslovanje u Sloveniji i otvorio prvu Xiaomi trgovinu u Mariboru

Svjetski tehnološki div Xiaomi otvorio je danas svoju prvu Xiaomi trgovinu u Mariboru, koja je ujedno i njezina prva trgovina na slovenskom tržištu. 

Otvorenje Xiaomi trgovine u Mariboru

Xiaomi širi svoje poslovanje u Sloveniji sa strateškim ciljem da ponudi svoje pametne telefone i druge proizvode slovenskim Xiaomi fanovima. Srž njegova uspjeha temelji se na poštivanju korisnika, što je vidljivo i iz izvrsnih poslovnih rezultata u prvom tromjesečju 2021.

Tom prilikom, Goran Mudrovčić, Xiaomin generalni direktor za Sloveniju i Hrvatsku je izjavio:

"Otvaranje prve Xiaomi trgovine u Sloveniji važan je strateški korak za pozicioniranje Xiaomija na slovenskom tržištu i za proširenje maloprodaje naših pametnih telefona i drugih proizvoda. Prva u nizu slovenskih trgovina nalazi se u Mariboru, uglavnom zato što će naši proizvodi biti lako dostupni svima u ovoj regiji. Putem Xiaomi trgovine želimo svim Xiaomijevim kupcima i obožavateljima omogućiti kontakt s našim inovativnim proizvodima i prekrasnim iskustvom pametnog načina života. Ovo je ujedno i osnovna misija Xiaomija. Veliko hvala svim obožavateljima Xiaomija, bez kojih naša priča ne bi bila moguća."

Prema podacima Canalysa, IDC -a i Strategic Analyticsa za drugo tromjesečje 2021. godine, Xiaomi je postigao izvanredan uspjeh na europskoj razini - Xiaomi je sada drugi najveći proizvođač pametnih telefona. Istodobno je postigao iznimno dobre rezultate na razini srednje i istočne Europe te na slovenskom tržištu. Naravno, Xiaomi svoj uspjeh duguje ljubiteljima ove marke, a to je naglasio i Matt Huang, direktor za balkanske zemlje u Xiaomi -u za CEE regiju i nordijske zemlje sljedećim riječima:

"Drago mi je što sam dio otvaranja prve Xiaomi trgovine u Mariboru. Naše su trgovine prvi kontakt Xiaomi kupaca i obožavatelja s markom, pa nam je otvaranje izuzetno važno. Naš cilj je osigurati dostupnost fantastičnih proizvoda u trgovinama u kojima Xiaomi kupci i obožavatelji mogu uživati ​​u našim najnovijim pametnim telefonima i proizvodima iz bogatog i inovativnog Xiaomijevog ekosustava.”

Prilikom otvorenja trgovine u Mariboru, Andrzej Gladki, zamjenik generalnog direktora Xiaomija za CEE regiju i nordijske zemlje izjavio je:

"Kako se pametna povezanost sve više ugrađuje u živote ljudi, naša osnovna strategija - pametni telefon & AIoT dodatno će pojačati učinak multiplikatora i pomoći nam da prodremo u više scenarija, pridobimo više korisnika i ojačamo naš poslovni model. To će nam pomoći da ispunimo svoju misiju poboljšati život svima u svijetu s inovativnom tehnologijom, a Xiaomi će u budućnosti postati lider u pametnom životu. Predani smo postizanju ovih ciljeva i na slovenskom tržištu."

Otvaranje Xiaomi trgovine provedeno je u suradnji s Colbyjem, Xiaomijevim maloprodajnim partnerom u Sloveniji zbog čega je Gregor Drozg, izvršni direktor Colbyja oduševljeno izjavio:

"Izuzetno sam sretan što je vodeća tehnološka tvrtka Xiaomi otvorila svoju prvu trgovinu u Mariboru, gradu u kojem se razvila ideja o jačanju distribucijske mreže, u gradu gdje je započela naša priča. Colby nastoji omogućiti Xiaomi uređaje brzo i učinkovito dostupnim svojim korisnicima, čije potrebe uvijek osluškujemo. Vjerujem da ćemo zbog stabilnosti naše distribucijske mreže, ustrajnosti i izvrsnog partnerstva nastaviti pomicati granice, što će rezultirati otvaranjem novih trgovina Xiaomi Store diljem Slovenije."

Novootvorena trgovina Xiaomi nalazi se u mariborskom Europarku, drugom po veličini trgovačkom centru u Sloveniji.


O Xiaomiju

Xiaomi je osnovan u travnju 2010. godine, a na burzi u Hong Kongu je izašao 9. srpnja 2018. Xiaomi je internetska tvrtka sa pametnim telefonima i pametnim hardverom koji je centralno povezan s platformom Internet stvari (IoT).

S istim naglaskom na inovacijama i kvaliteti, Xiaomi neprestano teži visokokvalitetnom korisničkom iskustvu i operativnoj učinkovitosti. Tvrtka neprestano proizvodi iznimne proizvode po fer cijenama koji omogućuju svima u svijetu bolji život kroz inovativnu tehnologiju.

U četvrtom tromjesečju 2020. Xiaomi je bio treći na svijetu po broju prodanih pametnih telefona. Tvrtka je također osnovala vodeću svjetsku potrošačku platformu AIoT (AI + IoT), koja ima 324,8 milijuna pametnih uređaja povezanih na svoju platformu, isključujući pametne telefone i prijenosna računala. Xiaomi proizvodi prisutni su u više od 100 zemalja i regija širom svijeta. U kolovozu 2020. tvrtka je po drugi put rangirana na Fortune Global 500, 422., 46 mjesta bolje nego u 2019. Također je zauzela 7. mjesto među internetskim tvrtkama.

Xiaomi je sastavni dio indeksa Hang Seng, Hang Seng China Enterprises, Hang Seng TECH i Hang Seng China 50.

Za više informacija o Xiaomi posjetite https://blog.mi.com/en/

Slična pitanja

1 odgovor
Ana Pilato 03.09.2021. pitanje u rubrici Tehnologija od Ana Pilato (7.9k bodova)
1 odgovor
1 odgovor
1 odgovor
Mia Jelinčić 23.05.2022. pitanje u rubrici Mobitel od Mia Jelinčić (2.9k bodova)
1 odgovor
Monika Kiris 12.08.2022. pitanje u rubrici Tehnologija od Monika Kiris (8.8k bodova)
Znatko medijski pokriva
MONEY MOTION 2023
Udruga eCommerce Hrvatska

Zagreb, 28.03.2023.
PRIJAVE
Znatko medijski pokriva
WINE EnoGASTRO Vip Event 2023

Rijeka, 1. ožujka 2023.
Novigrad (Istra), 3. ožujka 2023.
Split, 15. ožujka 2023.
Zadar, 17. ožujka 2023.
Zagreb, 29. ožujka 2023.

Besplatan ulaz za uzvanike
Znatko medijski pokriva

WEEKEND FOOD FESTIVAL 2023

WEEKEND FOOD FESTIVAL 2023

Najbolja gastronomija, hrana i catering

Rovinj, 14. - 16. 4. 2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

FUTURE TENSE 2023

FUTURE TENSE 2023

Poslovna konferencija orijentirana budućnosti

Zagreb, 10. i 11. 5. 2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Superprodavač 2023

Superprodavač 2023

Kako prodavati kupcima budućnosti?

Zagreb, 19. i 20.10.2023.
ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

10.6k pitanja

16.8k odgovora

4.2k komentara

1.3k korisnika

...