228 pregleda
Monika Kiris u rubrici Tehnologija od Monika Kiris

Kakvi su noviteti koje je predstavio Xiaomi (Xiaomi Smart Pet Feeder, Xiaomi Smart Pet Fountain) u trgovini Xiaomi Store u Arena Centru u Zagrebu za jesen 2022. godine?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+6 glasa
Redakcija od Redakcija
prikazano od Znatko

Četveronožni robot Xiaomi CyberDog u Zagrebu najavio Xiaomijeve novitete namijenjene kućnim ljubimcima: Smart Pet Food Feeder i Smart Pet Fountain

Xiaomi je danas, 12.rujna 2022., u zagrebačkoj trgovini Xiaomi Store u Arena Centru predstavio nove Xiaomi proizvode u AIoT segmentu namijenjene kućnim ljubimcima - Xiaomi Smart Pet Food Feeder i Xiaomi Smart Pet Fountain. Nove proizvode najavio je atraktivni četveronožni robot Xiaomi CyberDog, vrhunac Xiaomijevog inženjerskog umijeća, sažetog u robota otvorenog koda.

Goran Mudrovčić, generalni menadžer Xiaomija za Hrvatsku i Sloveniju, izjavio je:

„Svjesni smo koliko tehnologija čini lagodnijima naše živote, a zahvaljujući kontinuiranim inovacijama i napretkom, danas ponosno najavljujemo i proizvode koji će olakšati i poboljšati živote naših kućnih ljubimaca. Tekuća voda i hrana prirodni su izbor za kućne ljubimce. Kronično uzimanje premalo vode ili hrane, kao i njihova loša kvaliteta, može imati ozbiljno negativne učinke na zdravlje vaših kućnih ljubimaca. Xiaomi Smart Pet Food Feeder i Smart Pet Fountain zasigurno će biti vrlo prihvaćeni, i od strane vlasnika kućnih ljubimaca, i od njihovih ljubimaca.“ 

Nakon čega je dodao komentirajući prvu prezentaciju robota CyberDog u Zagrebu na kojoj je bila i Znatkova redakcija:

„Današnjom, pomalo neuobičajenom i nesvakidašnjom prezentacijom, čija je zvijezda četveronožni robota CyberDog, pokazali smo jedan novi smjer u kojem je globalna tehnološka industrija već ozbiljno napredovala. U toj tehnologiji Xiaomi je jedan od pionira i iznimno smo ponosni na to.“

Xiaomi CyberDog je vrhunac Xiaomijevog inženjerskog umijeća, sažet u softverski nadogradivog robota otvorenog koda. CyberDog je Xiaomijev ulaz u svijet četveronožne robotike za zajednicu otvorenog koda i programere širom svijeta. Ljubitelji robotike zainteresirani za CyberDog mogu se natjecati ili surađivati s drugim obožavateljima Xiaomi istomišljenika, zajedno potičući razvoj i potencijal četveronožnih robota.

Krešimir Petković / Visicom d.o.o. integrirane komunikacije

Xiaomi Smart Pet Food Feeder je 24-satna automatska hranilica za kućne ljubimce, prvenstveno namijenjena mačkama i malim do srednje velikim psima. Smart Pet Food Feeder na znanstven način pristupa brizi oko vašeg kućnog ljubimca. Sustav automatskog doziranja hrane uparen je s aplikacijom Xiaomi Home, pa se može kontrolirati vrijeme i količinu ispuštanja hrane s bilo kojeg udaljenog mjesta, a aplikacija podsjeća i kad ponestaje hrane u spremniku. 

Krešimir Petković / Visicom d.o.o. integrirane komunikacije

Xiaomi Smart Pet Fountain je 24-satni čuvar zdrave vode za kućne ljubimce koji simulira planinski izvor, koristeći cirkulirajući sustav protoka vode s cirkulacijom kisika. Na taj način, kućnim ljubimcima služi tekuću vodu bogatu kisikom koja odgovara njihovoj prirodi i povećava njihov interes za pitkom vodom. 

Ivana Bijelić, izvršna direktorica tvrtke Bijelić Co, Xiaomi distributera u Hrvatskoj i Sloveniji, izjavila je:

“Ono što smo ne tako davno smatrali svijetom znanstvene- fantastike, danas sve bržim korakom postaje svijet stvarnosti i svakodnevice. Novim proizvodnim segmentima i nišama koje svakodnevno dolaze, Xiaomi pokazuje svoju tehnološku snagu i spremnost, a tvrtka Bijelić Co. kao Xiaomi distributer s osobitom pažnjom prati sve te nadolazeće tehnologije i korake. Ponosni smo što i danas s našim partnerom, tvrtkom Xiaomi, predstavljamo hrvatskoj javnosti tehnologije koje će nam sutra omogućiti još bolji i kvalitetniji život.“

Cijene i dostupnost

Xiaomi Smart Pet Food Feeder i Xiaomi Smart Pet Fountain dostupni su u Xiaomi Store trgovinama u Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku, kao i u ovlaštenoj Xiaomi web trgovini https://mi.hr/, po cijeni od 899 kn (Xiaomi Smart Pet Food Feeder), odnosno 499 kn (Xiaomi Smart Pet Fountain).

Znatko medijski pokriva
TEHNOLOŠKA SENZACIJA GODINE

Zagreb
12. 10. 2023.

KUPI ULAZNICE
Znatko medijski pokriva
Engage in a new social, business and technological revolution

Zagreb
19. i 20. 10. 2023.

KUPI ULAZNICU
Znatko medijski pokriva

Kako prodavati kupcima budućnosti?

Zagreb, 19. i 20.10.2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Powered by Intersec

Ljubljana
25. i 26. 10. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva


Zagreb
29. i 30. 11. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.0k pitanja

19.0k odgovora

6.1k komentara

1.5k korisnika

...