Monika Kiris u rubrici Tehnologija od

Kakvi su noviteti koje je predstavio Xiaomi (Xiaomi Smart Pet Feeder, Xiaomi Smart Pet Fountain) u trgovini Xiaomi Store u Arena Centru u Zagrebu za jesen 2022. godine?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+6 glasa
Redakcija od
prikazano od Znatko

Četveronožni robot Xiaomi CyberDog u Zagrebu najavio Xiaomijeve novitete namijenjene kućnim ljubimcima: Smart Pet Food Feeder i Smart Pet Fountain

Xiaomi je danas, 12.rujna 2022., u zagrebačkoj trgovini Xiaomi Store u Arena Centru predstavio nove Xiaomi proizvode u AIoT segmentu namijenjene kućnim ljubimcima - Xiaomi Smart Pet Food Feeder i Xiaomi Smart Pet Fountain. Nove proizvode najavio je atraktivni četveronožni robot Xiaomi CyberDog, vrhunac Xiaomijevog inženjerskog umijeća, sažetog u robota otvorenog koda.

Goran Mudrovčić, generalni menadžer Xiaomija za Hrvatsku i Sloveniju, izjavio je:

„Svjesni smo koliko tehnologija čini lagodnijima naše živote, a zahvaljujući kontinuiranim inovacijama i napretkom, danas ponosno najavljujemo i proizvode koji će olakšati i poboljšati živote naših kućnih ljubimaca. Tekuća voda i hrana prirodni su izbor za kućne ljubimce. Kronično uzimanje premalo vode ili hrane, kao i njihova loša kvaliteta, može imati ozbiljno negativne učinke na zdravlje vaših kućnih ljubimaca. Xiaomi Smart Pet Food Feeder i Smart Pet Fountain zasigurno će biti vrlo prihvaćeni, i od strane vlasnika kućnih ljubimaca, i od njihovih ljubimaca.“ 

Nakon čega je dodao komentirajući prvu prezentaciju robota CyberDog u Zagrebu na kojoj je bila i Znatkova redakcija:

„Današnjom, pomalo neuobičajenom i nesvakidašnjom prezentacijom, čija je zvijezda četveronožni robota CyberDog, pokazali smo jedan novi smjer u kojem je globalna tehnološka industrija već ozbiljno napredovala. U toj tehnologiji Xiaomi je jedan od pionira i iznimno smo ponosni na to.“

Xiaomi CyberDog je vrhunac Xiaomijevog inženjerskog umijeća, sažet u softverski nadogradivog robota otvorenog koda. CyberDog je Xiaomijev ulaz u svijet četveronožne robotike za zajednicu otvorenog koda i programere širom svijeta. Ljubitelji robotike zainteresirani za CyberDog mogu se natjecati ili surađivati s drugim obožavateljima Xiaomi istomišljenika, zajedno potičući razvoj i potencijal četveronožnih robota.

Krešimir Petković / Visicom d.o.o. integrirane komunikacije

Xiaomi Smart Pet Food Feeder je 24-satna automatska hranilica za kućne ljubimce, prvenstveno namijenjena mačkama i malim do srednje velikim psima. Smart Pet Food Feeder na znanstven način pristupa brizi oko vašeg kućnog ljubimca. Sustav automatskog doziranja hrane uparen je s aplikacijom Xiaomi Home, pa se može kontrolirati vrijeme i količinu ispuštanja hrane s bilo kojeg udaljenog mjesta, a aplikacija podsjeća i kad ponestaje hrane u spremniku. 

Krešimir Petković / Visicom d.o.o. integrirane komunikacije

Xiaomi Smart Pet Fountain je 24-satni čuvar zdrave vode za kućne ljubimce koji simulira planinski izvor, koristeći cirkulirajući sustav protoka vode s cirkulacijom kisika. Na taj način, kućnim ljubimcima služi tekuću vodu bogatu kisikom koja odgovara njihovoj prirodi i povećava njihov interes za pitkom vodom. 

Ivana Bijelić, izvršna direktorica tvrtke Bijelić Co, Xiaomi distributera u Hrvatskoj i Sloveniji, izjavila je:

“Ono što smo ne tako davno smatrali svijetom znanstvene- fantastike, danas sve bržim korakom postaje svijet stvarnosti i svakodnevice. Novim proizvodnim segmentima i nišama koje svakodnevno dolaze, Xiaomi pokazuje svoju tehnološku snagu i spremnost, a tvrtka Bijelić Co. kao Xiaomi distributer s osobitom pažnjom prati sve te nadolazeće tehnologije i korake. Ponosni smo što i danas s našim partnerom, tvrtkom Xiaomi, predstavljamo hrvatskoj javnosti tehnologije koje će nam sutra omogućiti još bolji i kvalitetniji život.“

Cijene i dostupnost

Xiaomi Smart Pet Food Feeder i Xiaomi Smart Pet Fountain dostupni su u Xiaomi Store trgovinama u Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku, kao i u ovlaštenoj Xiaomi web trgovini https://mi.hr/, po cijeni od 899 kn (Xiaomi Smart Pet Food Feeder), odnosno 499 kn (Xiaomi Smart Pet Fountain).

Slična pitanja

2 odgovora 436 👀
2 odgovora 619 👀
Nino Marić 06.09.2022. pitanje u rubrici Tehnologija od Nino Marić
2 odgovora 480 👀
1 odgovor 300 👀
2 odgovora 291 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.4k pitanja

23.4k odgovora

8.9k komentara

1.6k korisnika

...