Marina Baričanec u rubrici Internet od

Zašto gnjavite ljude da ispune cijeli osobni profil sa slikom na Znatku? :(

Marinko Zadro od
Imaš samo par text polja za popuniti i uploadaš svoju fotku. Što je tu tako teško?!‌
Ivana Mačić od
Mislim da se nekima samo jednostavno neda jer su lijeni. :(
Frenki (Ilija) Atajić od
A, u tramvaju..svi vjese na mobitelima i tipkaju - koji je problem unijeti svoje podatke - i, ovo je dobro što se vidi tko je  postavio pitanje ili dao odgovor..bar ja tako razmišljam.‌
Marin Duganđija od
Baš tako :) :)

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

3 odgovor(a)

+24 glasa
Ivana Mačić od
Ispunjavanjem osobnog profila na Znatku ti je nekoliko rečenica i jedna jedina slika kojim se ukratko predstavljaš svima nama koji Znatka koristimo već duže vrijeme i tu istakneš svoje osobine, vještine i iskustva koja su ključna za predstavljanje stručnosti i znanja koja stoji iza tebe kada odgovoriš na neko pitanje iz te rubrike. Npr. ako si tek završila faks ili srednju školu, istaknut ćeš postignuća koja si stekla za vrijeme stručnog obrazovanja, neke svoje osobine pa iz izvanškolske aktivnosti koje si pohađala. Ne moraš biti super-uspješna u odbojci da napišeš da si igrala odbojku i da znaš kako se igra. Ako imaš možda dugogodišnje radno iskustvo u području za koje misliš dati najviše odgovora na Znatku, možeš istaknuti svoje stručne kompetencije za te poslove. Pretpostavljam da si do sada obavljala te da imaš neka postignuća na prijašnjim radnim mjestima i/ili možda čak i iskustva na upravljačkim pozicijama u tvom sektoru. Svoju stranicu danas svatko ima u obliku Instagram ili Facebook javnog profila, čak i da je zaključan.

Tako da sva polja možeš ispuniti, ali ako negdje zapneš - pitaj. Ima nas tu dosta koji odgovaramo na sva pitanja. :)
Znatko od
U konačnici, obveza je svakog korisnika prema Uvjetima uporabe na Znatku ispuniti svoj osobni javni profil u potpunosti, te ako to ne napravi krši prihvaćena pravila prilikom registracije :( i taj korisnik može biti sankcioniran.‌
+20 glasa
Znatko od

Na Znatku moraš izaći iz svoje komforne zone!!!

Iako... Ne moraš. Nije obavezno ispuniti osobni profil sa slikom. Možeš, ali ne moraš. Kod Znatka ne moraš izaći iz svoje komforne zone. Na Znatku pružamo ti mogućnost širenja svoje zone komfora. Nadam se da vidiš razliku između riječi "moraš" i "pružamo ti mogućnost". Vidiš li i razliku kod riječi "izaći" i "mogućnost širenja"? Različite su to riječi, ne čini li ti se? Forsiranje na nešto "pod obavezno" nekad možda i djeluje u životu, nekad je možda korisno, ali za tebe osobno sumnjam da često dobro završi. Pogotovo kada želiš dugoročno surađivati. Sa Znatkom.

Zato Znatko ne odbija niti ikako kažnjava korisnike koji nisu ispunili svoj profil do kraja. Sa slikom. Samo ih podsjeća na to.

Odgovora na pitanje zašto Znatko korisnike podsjeća da ispune svoj profil do kraja, što uključuje i postavljanje profilne osobne slike sa licem (ili tijelom) korisnika, imamo pet. Možda je nekome gnjavaža, ali ako pročita ove stvarne razloge možda se zamisli...

  1. Kako da Znatko i ostali korisnici znaju da si stvarna osoba?
    Najbolje ako nam se svima predstaviš svojim biranim riječima. I slikom. Kroz potpuno ispunjen profil na Znatku. Osim ako znaš kako drugačije!
  2. Kako znati da li si spreman odgovarati na pitanja?
    Ispunjavanjem profila kao da odgovaraš na prvo pitanje na Znatku. Pitanje o sebi - tko si ti? Nije li to najlakše pitanje? Ako tu nema potpunog odgovora s tvoje strane, teško da će biti ikakvih punih odgovora kod drugih pitanja na Znatku.
  3. Znaš li slijediti pravila ponašanja?
    Znatko posjeduje i Uvjete korištenja i pravila postavljanja pitanja i pravila odgovaranja i pravila komentiranja. Ovako možeš pokazati da si uopće spreman pridržavati ih se. Ili baš želiš svima neispunjavanjem svog profila dokazati suprotno?
  4. Koliko poznaješ tehnologiju?
    Ako znaš ispuniti profil, poslati sliku i snimiti promjene na svom profilu da budu javno dostupne dovoljno si tehnički obrazovan da nastaviš koristiti Znatka sa svim njegovim mogućnostima. Čak i onim najnaprednijima.
  5. Da li će drugi nešto naučiti iz tvog profila?
    Ovisi što napišeš. Da li će to biti korisno da ostali nešto nauče. O tebi ili svijetu koji nas sve okružuje.

I što sad na kraju, ispuniti cijeli profil na Znatku ili ne? 

Jednostavno je. Naime, tu točnog odgovora nema. Ako si ga očekivao - žao nam je! Svrha ispunjavanja cijelog profila na Znatku postoji kako bi predstavio sebe Znatku, korisnicima i posjetiteljima. Cijeloj internetskoj javnosti. Da te svi bolje upoznaju. Možeš to napraviti uz pomoć ispunjavanja cijelog profila na Znatku. Sa slikom. A možeš probati i drugačije. Onako kako još nitko nije.

Slobodno se odluči, a mi se radujemo tvom profilu koji će cijeli biti ispunjen. Sa slikom. :)

Mehmed Handžić Rasta od
...a zas , ba i to bas ja ... ... da moram ? ? ?‌
Dina Kljajić od
Nisi izuzetak jer svima je tako u pravilu.‌
+14 glasa
Domagoj Erol od
Znatko je stranica sa odgovorima i pitanjima ali koji nisu ništa drugo nego - sadržaj. Stoga mogu otvoreno reći da je Znatko u biznisu sa sadržajem. Što više sadržaja na Znatku, što češće novi sadržaj - sve je to dio Znatkovog redovnog poslovanja (biznisa).

Stoga ne čudi da je normalno da Znatko želi da imate ispunjen profil jer je to za Znatka još više sadržaja, pogotovo sa svakim novim korisnikom. A vidim u šarenim brojevima na dnu desnog stupca Znatko trenutno statistički ima preko 1.4K aktivnih korisnika. Jednako toliko (želi) i sadržaja. Jer svaki novi korisnika za Znatka je - novi sadržaj.

Tako Vam je to kad ste u biznisu sa sadržajem. A jesam vam rekao da je i Google također u još većem biznisu sa sadržajem nego Znatko? ;)
Znatko od
Dragi Domagoj, hvala na Vašem pojašnjenju.‌

Slična pitanja

4 odgovora 1.5k 👀
3 odgovora 389 👀
2 odgovora 8.0k 👀
2 odgovora 5.3k 👀
1 odgovor 514 👀
Znatkica 13.10.2020. pitanje u rubrici Internet od Znatkica
2 odgovora 1.6k 👀
1 odgovor 370 👀
Marinko Zadro 26.09.2020. pitanje u rubrici Internet od Marinko Zadro
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.8k pitanja

22.5k odgovora

8.4k komentara

1.6k korisnika

...