279 pregleda
Marina Božan u rubrici Posao od Marina Božan
Nije važno jesam li dala ili dobila otkaz u firmi gdje sam radila. Zanima me kako se snaći poslije otkaza tj. kako preživjeti financijski nakon otkaza? Između dva posla tj. prije dobivanja novog posla. Recimo da to međuvrijeme traje od par tjedana do par mjeseci. Nikad ne znaš koliko dugo...

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+4 glasa
Duh Robot od Duh Robot
odabran od Marina Božan
 
Najbolji odgovor
Pozdrav!

Bitno je da si dala/dobila otkaz(ti ili netko drugi), jer i u jednom i u drugom slučaju očito nešto nije bilo dobro i super je da je tome došao kraj.
Upravo zbog toga vrijeme do idućeg zaposlenja treba gledati kao psihofizički odmor i vrijeme za sve one aktivnosti za koje nije bilo vremena zbog posla, kao što je posjet roditeljima, kava s prijateljima, čitanje neke knjige, izlet u prirodu i sl.
Znači, uz traženje novog posla treba se posvetiti sebi i korisno i iskoristiti slobodno vrijeme, a ne provesti ga u sažalijevanju, strahu i anksioznosti ili ne daj bože zatvaranju u sebe i odavanju porocima.
Ako nema nikakve ušteđevine i prava na naknadu od Zavoda za zapošljavanje, svakako treba pronaći neki izvor financija kako bi se moglo prehraniti i platiti režije. Moguće je pronaći neki honorarni posao koji nije stalan, manje je plaćen i možda nije iz struke, ali će poslužiti dok se ne nađe željeno radno mjesto i posao u struci.
Sve ovo je za nekoga tko živi sam, onima u braku i onima koji još žive s roditeljima će možda biti lakše, jer mogu financijsku i psihološku podršku dobiti od svojih bližnjih.
Najbitnije je ne predati se i ne uzimati novac od kamatara.
Glavu gore, posvetite se sebi i kontaktirajte s prijateljima i poznanicima, ponekad je posao lakše tako naći, nego preko oglasnika, pogotovo ove honorarne.
Osobno sam između dva posla bio više od godinu dana, ali sam prekinuo onaj gdje mi nije bilo dobro, a na trenutnom sam od 2006. godine! :-)
Marina Božan od Marina Božan
Hvala na ideji

Slična pitanja

1 odgovor
Nino Marić 24.06.2022. pitanje u rubrici Financije od Nino Marić
1 odgovor
1 odgovor
1 odgovor
Ivan Gačić 19.08.2020. pitanje u rubrici Posao od Ivan Gačić
1 odgovor
Ivana Mačić 26.12.2021. pitanje u rubrici Posao od Ivana Mačić
3 odgovora
1 odgovor
Filip Jurišić 26.06.2015. pitanje u rubrici Poslovanje od Filip Jurišić
6 odgovora
1 odgovor
Znatko medijski pokriva


Zagreb
29. i 30. 11. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Prva Hrvatska konferencija o gig ekonomiji

Zagreb
6. 12. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.6k pitanja

20.1k odgovora

7.1k komentara

1.6k korisnika

...