Marija Miljević u rubrici Filmovi i serije od

Koje ćemo sve dugometražne filmove gledati u glavnom programu 19. ZFF-a (Zagreb Film Festivala)?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+6 glasa
Ana Pilato od
odabran od Hrvoje Hladnik
 
Najbolji odgovor

Između ostalog, a to su i filmovi koji su utrci za Oskara u kategoriji - najbolji strani film, glavni program dugometražnog filma 19. ZFF-a donosi još i...

  • dugoočekivanu hrvatsku premijeru filma Zbornica Sonje Tarokić, ovjenčanog posebnim priznanjem žirija i priznanjem ekumenskog žirija u Karlovym Varyma. Dugometražni prvijenac jedne od najpopularnijih autorica ZFF-ovih Kockica (Tlo pod nogama – ZFF 2014., Zlatna kolica; Ja sam svoj život posložila; Crveno) u altmanovskoj maniri razlaže dinamiku i unutarnje konflikte jedne zajednice. Premijerom Zbornice zaokružit će se priča o razvoju ovog filmskog projekta koji je predstavljen 2013. godine na ZFF-ovoj radionici Moj prvi scenarij.
  • Dugometražnu selekciju zaključuje izvankonkurentski naslov Deset u pola, nova komedija oskarovca Danisa Tanovića s Brankom Đurićem i Izudinom Bajrovićem, inspirirana jednim od najkontroverznijih gastronomskih pitanja: gdje se mogu pojesti najbolji ćevapi u Sarajevu?
  • Provokativna satira Čovjek koji je prodao svoju kožu, redateljice Kaouther Ben Hanije, prati mladog sirijskog izbjeglicu koji, želeći se ponovno sastati s voljenom ženom, završava kao eksponat u europskim muzejima. U glavnoj ulozi gledamo sjajnog sirijskoga glumca Yahyu Mahaynija, koji je za ovu ulogu ovjenčan nagradom sekcije Horizonti u Veneciji, a jednu od uloga tumači Monica Bellucci.
  • Strahinja Banović Stefana Arsenijevića (Ljubav i drugi zločini) suvremena je reinterpretacija srpskog ljubavnog epa čiji protagonist, ganski migrant Strahinja, duž balkanske rute traži voljenu suprugu. Strahinja Banović je u Karlovym Varyma osvojio niz nagrada, uključujući onu za najbolji film, a Ibrahim Koma, francuski glumac porijeklom iz Malija, proglašen je najboljim glumcem. 
  • Imigrantsko iskustvo i odnos s vlastitim kulturnim nasljeđem okosnica su šarmantne i dirljive američke indie dramedije Kraljica iz Bronxa u režiji Nane Mensah, nagrađene za najbolju režiju na festivalu Tribeca. Junakinju Sarah (Mensah), Amerikanku porijeklom iz Gane, pratimo dok više-manje neuspješno balansira između svojih nespojivih životnih izbora. Primjerice, između doktorskog studija i preseljenja u Ohio s oženjenim ocem dvoje djece ili uloge uspješne molekularne biologinje i pokorne kćeri.
  • ....
Hrvoje Hladnik od
Jedva čekam da ih pogledam.‌
Ivana Mačić od
Bila sam na ZFF još 2018. prvi put. Kao da je bilo davno. Bilo je i dobrih i srednjih filmova, ali nisam gledala ni jedan baš loš.‌

Slična pitanja

1 odgovor 158 👀
1 odgovor 185 👀
1 odgovor 215 👀
1 odgovor 180 👀
1 odgovor 166 👀
1 odgovor 396 👀
1 odgovor 168 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.8k pitanja

22.5k odgovora

8.4k komentara

1.6k korisnika

...