Marija Miljević u rubrici Filmovi i serije od

Što nam donosi 19. ZFF u četvrtak?

* povezano sa odgovorom na pitanje: Što donosi treći dan (srijeda) na 19. ZFF?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+4 glasa
Redakcija od
prikazano od Znatko

Četvrtak na 19. ZFF-u donosi šarmantnu njujoršku dramediju te dirljiv arktički film ceste

Kraljica iz Bronxa i Kupe br. 6 zvijezde su današnje dugometražne konkurencije, Ponovno s nama donosi mračni psihološki triler Kutija Lorenza Vigasa, na repertoaru programa Velikih 5 je Gagarin, a u četvrtak počinje i program ZFF putuje uz koji će paralelno sa zagrebačkom publikom u odabranim filmskim naslovima uživati publika na rekordnoj 21 lokaciji diljem Hrvatske

U kinu SC program u četvrtak počinje u 18:30 sati uz šarmantnu američku indie dramediju Kraljica iz Bronxa u režiji Nane Mensah, nagrađene za najbolju režiju na festivalu Tribeca. Junakinju Sarah, Amerikanku porijeklom iz Gane, pratimo dok više-manje neuspješno balansira između svojih nespojivih životnih izbora, primjerice između doktorskog studija i preseljenja u Ohio s oženjenim ocem dvoje djece. Film je i na programu kina Tuškanac u jutarnjem terminu, u 10:30. U večernjem terminu kina SC u 21 sat gledamo Kupe br. 6, melankolični film ceste ovjenčan Grand Prixom u Cannesu. Drugo ostvarenje finskog redatelja Juhe Kuosmanena (Najsretniji dan u životu Ollija Mäkija – ZFF 2016) prati neobičan susret mlade finske arheologinje i pripitog ruskog rudara i pokazuje da razumijevanje ponekad pronalazimo na najneočekivanijim mjestima. Kupe br. 6 može se pogledati i u ranopodnevnom terminu u kinu Tuškanac u 13 sati.

Najmlađu publiku u Uraniji u 18 sati očekuje Još samo malo, još jedan naslov iz dugometražne konkurencije KinoKina. Prikazan na Berlinaleu u programu Generacija Kplus, Još samo malo topla je priča o dječaku iz Irana koji s obitelji živi u izbjegličkom centru u Finskoj. Baš kada obitelj počne uživati u praznicima, dobiju vijest o odbijenom azilu. Istovremeno sa zagrebačkom film će moći vidjeti i publika diljem Hrvatske, u sklopu programa ZFF putuje.

Program u kinu Tuškanac nastavlja se u 17 sati uz projekciju filma Gagarin, francuskog predstavnika u programu Velikih 5, nostalgičnu posvetu utopijskom pariškom projektu kolektivnog stanovanja Cité Gagarine. Mladi Youri živi u golemom socijalnom stambenom bloku na periferiji Pariza i sanja o karijeri astronauta. No zgradu čeka rušenje, a Youri i prijatelji odlučni su u namjeri transformiranja svemirskog broda prije nego što zauvijek nestane u svemiru. U kinu Tuškanac u 19:30 sati slijedi Kutija, novi film venecuelanskog majstora Lorenza Vigasa, napeti psihološki triler o dječaku koji se opsesivno pokušava uvući u život stranca uvjeren da je riječ o njegovu ocu. U 22 sata započinje blok filmskih naslova iz natjecateljskih programa kratkometražnog međunarodnog filma i Kockica: hrvatskim naslovima Mali libero i Klimanje te ukrajinskim Tatine tenisice i mađarskim Školski odmor.

S pravim filmskim štivom za potonule milenijalce, otkačenom romantičnom dramom sazrijevanja Najgora osoba na svijetu Joachima Triera počinje četvrtak u Teataru&TD u 18 sati. Junakinja Julie (Renate Reinsve, Cannes 2021. – Najbolja glumica) u 30-ima još uvijek traži svoje istinsko zvanje, životnu strast i pravu ljubav, ne libeći se pritom odbaciti sve što joj stoji na putu. Na istoj lokaciji u 20:30 sati slijedi Neprijatelj, novi naslov iz programa Mreža festivala Jadranske regije. Ovaj belgijski film inspiriran je stvarnim velikim političkim skandalom kada je u hotelskoj sobi poznatog političara pronađeno mrtvo tijelo njegove ljubavnice. Lik supruge utjelovljuje glumica Alma Jodorowsky (Adelin život), unuka legendarnog Alejandra Jodorowskog.

KRUPNI KADAR: KATIA PASCARIU na rasporedu je Industrije s početkom u 17 sati u kinu Kinoteka. U suradnji s Hrvatskim društvom filmskih djelatnika, održat će se masterclass Katije Pascariu, glavne glumice filma Baksuzno bubanje ili bezumni pornić redatelja Radua Judea, koji je ove godine osvojio Zlatnog medvjeda za najbolji film u Berlinu. Razgovor će se fokusirati na glumački aspekt suradnje s majstorom rumunjskog novog vala koji u svom radu istražuje granice između dokumentarnih i igranih režijskih metoda.

*** ZFF-ov putujući program i ove će godine proširiti djelić sjajne zeefefovske atmosfere izvan granica glavnoga grada. Paralelno sa zagrebačkom publikom, u odabranim filmovima uživat će publika na rekordnoj 21 lokaciji diljem Hrvatske: Splitu, Korčuli, Puli, Velom Lošinju, Rijeci, Novoj Gradiški, Samoboru, Glini, Šibeniku, Bjelovaru, Dubrovniku, Velikoj Gorici, Varaždinu, Koprivnici, SOS Dječjem selou Ladimirevci, SOS Dječjem selu Lekenik, Lastovo, Prelogu, Čakovcu, Osijeku, Zadru i Zaboku.

Poslastice iz ZFF-ovog filmskog pinkleca su Čovjek koji je prodao svoju kožu iz glavnog natjecateljskog programa, Nemirni iz Ponovno s nama, prošlogodišnji pobjednik festivala, Oaza, te Još samo malo iz programa festivala KinoKino, koji se i ove godine održava paralelno s 19. izdanjem Zagreb Film Festivala.

Slična pitanja

1 odgovor 183 👀
1 odgovor 167 👀
1 odgovor 216 👀
1 odgovor 169 👀
2 odgovora 232 👀
1 odgovor 396 👀
1 odgovor 244 👀
1 odgovor 399 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

13.9k pitanja

22.6k odgovora

8.5k komentara

1.6k korisnika

...