108 pregleda
Marija Miljević u rubrici Filmovi i serije od Marija Miljević (10.4k bodova)

Što donosi drugi dan 19. ZFF?

* povezano sa odgovorom na pitanje: Što donosi prvi dan 19. ZFF?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+2 glasa
Redakcija od Redakcija (130k bodova)
prikazano od Znatko

Pobjednici Venecije i Berlina u utorak na ZFF-u

"Događaj" Audrey Diwan i "Konačna sloboda" Sebastiana Meisea u dugometražnoj konkurenciji, "Baksuzno bubanje ili bezumni pornić" Radu Judea u programu "Ponovno s nama"

Drugi dan ZFF-a nastavlja se uz pobjednike Venecije i Berlina, austrijskog kandidata za nagradu Oscar, nove naslove iz glavne konkurencije festivala za djecu KinoKino i programa Mreža festivala Jadranske regije kao i nastavak popularnih Kockica.

Utorak u kinu Tuškanac počinje u 17 sati uz Sestre Macaluso redateljice Emme Dante, talijanski film iz popratnog programa Velikih 5, kroniku prolaznosti i sjećanja u čijem je središtu odnos pet sestara koje žive same u predgrađu Palerma. Ova dirljiva obiteljska drama adaptacija je redateljičine nagrađivane kazališne drame, a film je prikazan na festivalima u Veneciji, Torontu i Varšavi.

U 18 sati u Uraniji se nastavlja program festivala za djecu KinoKino uz projekciju belgijskog filma SpaceBoy, u čijem je središtu Jim, jedanaestogodišnjak opsjednut svemirom i znanošću. Kada se zbog očeva posla preseli u drugi grad, ondje ubrzo nalazi saveznika u razrednoj kolegici Emmi s kojom se upušta u veličanstven poduhvat – pokušaj izrade ogromnog zračnog balona!

U kinu SC u sklopu dugometražne konkurencije očekuje nas dobitnik Zlatnog lava i nagrade FIPRESCI u Veneciji Događaj u režiji Audrey Diwan. Taj francuski film moćna je i napeta adaptacija poluautobiografskog romana Annie Ernaux u kojem spisateljica secira svoje iskustvo ilegalnog pobačaja u Francuskoj 1960-ih. Film prati mladu studenticu Anne koja odlučuje pobaciti kako bi završila studij i pobjegla od sputane egzistencije u radničkoj obitelji. No godina je 1963, pobačaj je u Francuskoj zabranjen, a vremena je malo. Događaj je na rasporedu kina SC u 18:30 sati. U 21 sat slijedi projekcija još jednog filma iz dugometražne konkurencije, zatvorske drame Konačna sloboda, dobitnika Nagrade žirija u programu Izvjestan pogled ovogodišnjeg Cannesa i austrijskog kandidata za Oscara. U filmu Sebastiana Meisea vješto se isprepliću osobno, senzualno i političko kroz portret nesvakidašnjeg odnosa dvojice muškaraca koji se upoznaju u zatvoru.

Utorak je dan za novi film slavnog rumunjskog redatelja Radua Judea u programu Ponovno s nama. Baksuzno bubanje ili bezumni pornić apsurdistička je komedija ovjenčana Zlatnim medvjedom Berlina. Kroz priču o moralnom sudu kojem je podvrgnuta povučena srednjoškolska profesorica Emi (Katia Pascariu), čiji je kućni porno uradak igrom slučaja procurio na internet, daje širu sliku o suvremenoj Rumunjskoj i duboko ukorijenjenom licemjerju, predrasudama, seksizmu i rasizmu. Film je na rasporedu kina Tuškanac u 19:30 sati.

U kinu Tuškanac u 22 sata nastavlja se prikazivanje kratkometražne konkurencije, i to uz francuski film Racija te kosovski Izmješteni. Slijede dva naslova iz ovogodišnje konkurencije Kockica, programa kratkometražnog filma koji stavlja naglasak na nove domaće autor/ice. Gledamo nove filmove Sama Borne Zidarića i Hortikultura Silve Ćapin.

Posebni natjecateljski program Mreža festivala Jadranske regije u utorak donosi film Lekcije iz njemačkog Pavela G. Vesnakova, jednog od najuspješnijih mladih bugarskih redatelja, poznatog po provokativnim realističnim filmovima koji se bave propadanjem društva i međuljudskih odnosa. U svom dugometražnom prvijencu Vesnakov donosi priču o pedesetogodišnjem vozaču Nikoli kojeg još samo dan dijeli od završetka uvjetne kazne, nakon čega planira započeti novi život u Njemačkoj. Film je na rasporedu Teatara &TD u 20:30 sati.

Televizijske serije u fokusu su programa Series Rough Pitch – The Balkan Way, koji zajednički organiziraju DKE – Uredi MEDIA iz Hrvatske, Bugarske, Crne Gore, Grčke i Slovenije. Ovo pitching događanje namijenjeno je projektima igranih TV serija u razvoju, a povod je činjenica da Potprogram MEDIA 2021. – 2027. naglasak stavlja upravo na razvoj te forme. Projekti odabrani za sudjelovanje putem javnog poziva bit će predstavljeni međunarodnom žiriju stručnjaka, uz moderaciju voditeljice DKE – Ureda MEDIA Hrvatske Martine Petrović. U sklopu programa održat će se i online radionica pod vodstvom etabliranih filmskih stručnjakinja, nagrađivane producentice Helene Granqvist te ugledne scenaristice i savjetnice Valerije Richter, a koje je otvoreno za javnost putem prijenosa uživo s početkom u 12 sati.

Slična pitanja

1 odgovor
Marija Miljević 17.11.2021. pitanje u rubrici Filmovi i serije od Marija Miljević (10.4k bodova)
1 odgovor
Marija Miljević 15.11.2021. pitanje u rubrici Umjetnost i kultura od Marija Miljević (10.4k bodova)
1 odgovor
Marija Miljević 18.11.2021. pitanje u rubrici Filmovi i serije od Marija Miljević (10.4k bodova)
2 odgovora
1 odgovor
1 odgovor
Monika Kiris 03.10.2022. pitanje u rubrici Filmovi i serije od Monika Kiris (8.8k bodova)
Znatko medijski pokriva
MONEY MOTION 2023
Udruga eCommerce Hrvatska

Zagreb, 28.03.2023.
PRIJAVE
Znatko medijski pokriva
WINE EnoGASTRO Vip Event 2023

Rijeka, 1. ožujka 2023.
Novigrad (Istra), 3. ožujka 2023.
Split, 15. ožujka 2023.
Zadar, 17. ožujka 2023.
Zagreb, 29. ožujka 2023.

Besplatan ulaz za uzvanike
Znatko medijski pokriva

WEEKEND FOOD FESTIVAL 2023

WEEKEND FOOD FESTIVAL 2023

Najbolja gastronomija, hrana i catering

Rovinj, 14. - 16. 4. 2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

FUTURE TENSE 2023

FUTURE TENSE 2023

Poslovna konferencija orijentirana budućnosti

Zagreb, 10. i 11. 5. 2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Superprodavač 2023

Superprodavač 2023

Kako prodavati kupcima budućnosti?

Zagreb, 19. i 20.10.2023.
ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

10.6k pitanja

16.8k odgovora

4.2k komentara

1.3k korisnika

...