Marija Miljević u rubrici Filmovi i serije od

Što donosi drugi dan 19. ZFF?

* povezano sa odgovorom na pitanje: Što donosi prvi dan 19. ZFF?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+2 glasa
Redakcija od
prikazano od Znatko

Pobjednici Venecije i Berlina u utorak na ZFF-u

"Događaj" Audrey Diwan i "Konačna sloboda" Sebastiana Meisea u dugometražnoj konkurenciji, "Baksuzno bubanje ili bezumni pornić" Radu Judea u programu "Ponovno s nama"

Drugi dan ZFF-a nastavlja se uz pobjednike Venecije i Berlina, austrijskog kandidata za nagradu Oscar, nove naslove iz glavne konkurencije festivala za djecu KinoKino i programa Mreža festivala Jadranske regije kao i nastavak popularnih Kockica.

Utorak u kinu Tuškanac počinje u 17 sati uz Sestre Macaluso redateljice Emme Dante, talijanski film iz popratnog programa Velikih 5, kroniku prolaznosti i sjećanja u čijem je središtu odnos pet sestara koje žive same u predgrađu Palerma. Ova dirljiva obiteljska drama adaptacija je redateljičine nagrađivane kazališne drame, a film je prikazan na festivalima u Veneciji, Torontu i Varšavi.

U 18 sati u Uraniji se nastavlja program festivala za djecu KinoKino uz projekciju belgijskog filma SpaceBoy, u čijem je središtu Jim, jedanaestogodišnjak opsjednut svemirom i znanošću. Kada se zbog očeva posla preseli u drugi grad, ondje ubrzo nalazi saveznika u razrednoj kolegici Emmi s kojom se upušta u veličanstven poduhvat – pokušaj izrade ogromnog zračnog balona!

U kinu SC u sklopu dugometražne konkurencije očekuje nas dobitnik Zlatnog lava i nagrade FIPRESCI u Veneciji Događaj u režiji Audrey Diwan. Taj francuski film moćna je i napeta adaptacija poluautobiografskog romana Annie Ernaux u kojem spisateljica secira svoje iskustvo ilegalnog pobačaja u Francuskoj 1960-ih. Film prati mladu studenticu Anne koja odlučuje pobaciti kako bi završila studij i pobjegla od sputane egzistencije u radničkoj obitelji. No godina je 1963, pobačaj je u Francuskoj zabranjen, a vremena je malo. Događaj je na rasporedu kina SC u 18:30 sati. U 21 sat slijedi projekcija još jednog filma iz dugometražne konkurencije, zatvorske drame Konačna sloboda, dobitnika Nagrade žirija u programu Izvjestan pogled ovogodišnjeg Cannesa i austrijskog kandidata za Oscara. U filmu Sebastiana Meisea vješto se isprepliću osobno, senzualno i političko kroz portret nesvakidašnjeg odnosa dvojice muškaraca koji se upoznaju u zatvoru.

Utorak je dan za novi film slavnog rumunjskog redatelja Radua Judea u programu Ponovno s nama. Baksuzno bubanje ili bezumni pornić apsurdistička je komedija ovjenčana Zlatnim medvjedom Berlina. Kroz priču o moralnom sudu kojem je podvrgnuta povučena srednjoškolska profesorica Emi (Katia Pascariu), čiji je kućni porno uradak igrom slučaja procurio na internet, daje širu sliku o suvremenoj Rumunjskoj i duboko ukorijenjenom licemjerju, predrasudama, seksizmu i rasizmu. Film je na rasporedu kina Tuškanac u 19:30 sati.

U kinu Tuškanac u 22 sata nastavlja se prikazivanje kratkometražne konkurencije, i to uz francuski film Racija te kosovski Izmješteni. Slijede dva naslova iz ovogodišnje konkurencije Kockica, programa kratkometražnog filma koji stavlja naglasak na nove domaće autor/ice. Gledamo nove filmove Sama Borne Zidarića i Hortikultura Silve Ćapin.

Posebni natjecateljski program Mreža festivala Jadranske regije u utorak donosi film Lekcije iz njemačkog Pavela G. Vesnakova, jednog od najuspješnijih mladih bugarskih redatelja, poznatog po provokativnim realističnim filmovima koji se bave propadanjem društva i međuljudskih odnosa. U svom dugometražnom prvijencu Vesnakov donosi priču o pedesetogodišnjem vozaču Nikoli kojeg još samo dan dijeli od završetka uvjetne kazne, nakon čega planira započeti novi život u Njemačkoj. Film je na rasporedu Teatara &TD u 20:30 sati.

Televizijske serije u fokusu su programa Series Rough Pitch – The Balkan Way, koji zajednički organiziraju DKE – Uredi MEDIA iz Hrvatske, Bugarske, Crne Gore, Grčke i Slovenije. Ovo pitching događanje namijenjeno je projektima igranih TV serija u razvoju, a povod je činjenica da Potprogram MEDIA 2021. – 2027. naglasak stavlja upravo na razvoj te forme. Projekti odabrani za sudjelovanje putem javnog poziva bit će predstavljeni međunarodnom žiriju stručnjaka, uz moderaciju voditeljice DKE – Ureda MEDIA Hrvatske Martine Petrović. U sklopu programa održat će se i online radionica pod vodstvom etabliranih filmskih stručnjakinja, nagrađivane producentice Helene Granqvist te ugledne scenaristice i savjetnice Valerije Richter, a koje je otvoreno za javnost putem prijenosa uživo s početkom u 12 sati.

Slična pitanja

1 odgovor 184 👀
1 odgovor 170 👀
1 odgovor 158 👀
2 odgovora 368 👀
1 odgovor 216 👀
1 odgovor 247 👀
2 odgovora 234 👀
Znatko predstavlja


Sve je brend. Ili to želi biti!

Zagreb
21. 06. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.1k pitanja

22.9k odgovora

8.7k komentara

1.6k korisnika

...