Marija Miljević u rubrici Filmovi i serije od

Koji film otvara 19. Zagreb Film Festival (ZFF)?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+11 glasa
Redakcija od
prikazano od Znatko

Festival u nedjelju, 14. studenoga 2021., otvara kosovski film Košnica, trostruki laureat ovogodišnjeg festivala Sundance, u režiji Blerte Basholli. Riječ je o moćnoj feel good drami inspiriranoj istinitom pričom o poduzetnici Fahrije Hoti, ratnoj udovici s Kosova koja je, pokrenuvši proizvodnju ajvara, prouzročila pravu malu žensku revoluciju u patrijarhalnoj seoskoj zajednici.

  • Ulaznice za projekciju otvaranja Košnica u nedjelju su u prodaji, ali je njihov broj ograničen!

Okosnicu Zagreb Film Festivala, kao i dosad, čini glavni natjecateljski program dugometražnog i kratkometražnog filma, koji daje pregled najbolje recentne produkcije debitantskih i drugih filmova iz svijeta te natjecateljski program domaćeg kratkog metra Kockice, platforme kroz koju su svojim kratkometražnim radovima prošetala sva najvažnija novija imena domaćeg filma. Među njima je i Sonja Tarokić, čiji će hvaljeni film Zbornica imati nacionalnu premijeru u srijedu na ZFF-u u programu dugometražne konkurencije, u prisustvu filmske ekipe.

Glavni festivalski program ove godine uključuje rekordan broj pobjedničkih filmova i ostvarenja nagrađenih na svjetskim A festivalima te čak pet predstavnika nacionalnih kinematografija u utrci za Oscare za film na stranom jeziku. Nisku od sedam finalista za nagrade Europske filmske akademije u programima ZFF-a predvode francuska fantazija uronjena u neon, seks i nasilje, Titan, nominirana u četiri kategorije – za najbolji europski film, režiju (Julia Ducournau), glumicu (Agathe Rousselle) i glumca (Vincent Lindon), Kupe br. 6, melankoličan i dirljiv film ceste finskog redatelja Juhe Kuosmanena, nominiran u kategoriji najboljeg europskog filma, glumice (Seidi Haarla) i glumca (Yuriy Borisov) te Baksuzno bubanje ili bezumni pornić iz programa Ponovno s nama, koji je za prestižne europske nagrade nominiran u kategorijama režije (Radu Jude) i scenarija (Radu Jude).

Svi koji će ZFF radije pratiti iz udobnosti naslonjača moći će pronaći nešto za sebe na festivalskim online platformama

Gledatelje očekuje više od 130 filmskih ostvarenja iz cijeloga svijeta na raskošnom je repertoaru 19. Zagreb Film Festivala, koji se održava od 14. do 21. studenoga 2021. u Kinu SC, kinu Tuškanac, Teatru &TD, Uraniji i HUB-u 385, kao i na online platformama kinoeuropa.hr, croatian.film i ondemand.kinomeetingpoint.ba.

Na https://kinoeuropa.hr čeka ih međunarodni kratkometražni natjecateljski program, program Ledolomke posvećen redateljicama koje su razmicale željeznu zavjesu, popratni program Festivali pod reflektorom, program Dani LUX filma, PLUS i dio programa dječjeg festivala KinoKino. Na repertoaru platforme https://croatian.film nalaze se domaće kratkometražne poslastice iz natjecateljskog programa Kockice, a na https://ondemand.kinomeetingpoint.ba naslovi iz popratnog programa Mreža festivala jadranske regije.

  • Sve informacije o Zagreb Film Festivalu mogu se pronaći na službenoj internetskoj stanici https://zff.hr
+6 glasa
Ana Pilato od

Odlično je bilo na otvorenju! Projekcijom kosovskog filma Košnica u nedjelju navečer svečano je otvoren 19. Zagreb Film Festival koji se, nakon više od 10 godina, vratio u zagrebačko kino SC.

Direktoru festivala Borisu T. Matiću i izvršnom direktoru Hrvoju Laurenti na pozornici kina SC pridružili su se producenti KošniceValon Bajgora i Agon Uka, te zamjenik gradonačelnika Grada Zagreba, Luka Korlaet, koji je festival i službeno proglasio otvorenim. 

 Na otvaranju festivala tradicionalno je dodijeljena Nagrada Albert Kapović za istaknuto postignuće u području filmske umjetnosti ili doprinos kvaliteti i promociji hrvatskog filma. Ove godine nagrada je pripala dvama ravnopravnim dobitnicima: utemeljiteljici i prvoj voditeljica Odjela za promociju i plasman HAVC-a Ivani Ivšić te producentu Danijelu Peku

Slična pitanja

1 odgovor 158 👀
1 odgovor 185 👀
1 odgovor 190 👀
2 odgovora 363 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

13.9k pitanja

22.6k odgovora

8.5k komentara

1.6k korisnika

...