153 pregleda
Monika Kiris u rubrici Filmovi i serije od Monika Kiris

Je li sve spremno za 20. Zagreb Film Festival (ZFF) 2022.godine?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+8 glasa
Redakcija od Redakcija
prikazano od Znatko

Uskoro počinje jubilarni, 20. Zagreb Film Festival

U nedjelju, 23. listopada 2022. zagrebačka će jesen ponovno zasjati srebrnim filmskim sjajem — u kinu SC otvara se jubilarno izdanje Zagreb Film Festivala. 

Ovogodišnji ZFF u 8 dana predstavit će 115 filmova iz cijeloga svijeta u 11 programa te ugostiti niz uglednih regionalnih i svjetskih filmaša.

Naglasak je glavnog programa kao i uvijek na debitantskim i drugim filmovima autorica iz cijeloga svijeta, a posebnost rođendanskog izdanja jest rekordan broj prvijenaca domaćih autora. Festival u nedjelju u 20 sati kinu SC otvara hrvatska premijera filma Sigurno mjesto Jurja Lerotića u prisustvu redatelja i ekipe filma.

Od utorka do četvrtka na popodnevnim (13h) i večernjim (21h) projekcijama u kinu Tuškanac gledatelje očekuju premijere domaćih fimova: Garbure Josipa Žuvana, Tragova Dubravke Turić i Strica redateljskog dvojca Kapac-Mardešić, koje će publici osobno predstaviti autori.

ZFF u Zagreb dovodi niz relevantnih svjetskih imena, od Cristiana Travagliolija, europskim Oscarom ovjenčana montažera vizualnih remek-djela Paola Sorrentina, i Zlatka Burića, hrvatsko-danskog glumca (Diler, Slatke prljave stvari, Ne gledaj mi u pijat, Trokut tuge), koji će na ZFF-u održati masterclass predavanja, do Colma Bairéada, irskog redatelja koji će predstaviti svoj debitantski film Tiha djevojka, klasičnu priču na irskom jeziku koja je već rastopila srca brojnih gledatelja.

Međunarodnim gostima pridružit će se niz regionalnih i hrvatskih autora, glumaca i profesionalaca poput makedonske redateljice Teone Strugar Mitevske (Najsretniji čovjek na svijetu), bh. redatelja Pjera Žalice (Praznik rada), čiji je film Gori vatra prije 20 godina otvorio prvo izdanje Zagreb Film Festivala, Mikija Manojlovića (Stric), Ksenije Marinković, Marije Škaričić (Tragovi), Ivane Roščić (Stric, Garbura), Gorana Markovića i Snježane Sinovčić (Sigurno mjesto) i mnogih drugih.

Ovogodišnji ZFF mjesto je na kojem će svatko moći pronaći film za sebe, od revidirane priče o carici Sisi (Korzet) i literarne meditacije o prijateljstvu (Osam planina) do filmova queer tematike poput pakistanskog kandidata za Oscara Joyland i drame Mokri pijesak

Ljubitelje europskog filma oduševit će ZFF-ov program Mreža festivala jadranske regije, koji u Muzej suvremene umjetnosti i online donosi četiri filma osebujnih i svježih priča, od sjajne gorko-slatke rumunjske satire Întregalde Radua Munteana koja propituje granice ljudske dobrote, do šarmantna portugalskog filma o odrastanju, vještičarenju i tugovanju Alma Viva.

Natjecateljski dio programa Zagreb Film Festivala završava u subotu proglašenjem pobjednika i projekcijom pobjedničkog filma Cannesa, Trokuta tuge Rubena Östlunda, a filmske projekcije nastavljaju se i u nedjelju, 30. listopada. Festival se održava na pet gradskih lokacija: u kinima Tuškanac, SC i Kinoteka te u MSU-u i Dokukinu KIC kao i na online platformama kinoeuropa.hr i croatian.film. Sve informacije o festivalu dostupne su na www.zff.hr.

Zagreb Film Festival financijski podržavaju Gradski ured za kulturu, međugradsku i međunarodnu suradnju i civilno društvo, Hrvatski audiovizualni centar, Kreativna Europa – potprogram MEDIA i Turistička zajednica grada Zagreba. Glavni sponzor festivala je INA.

Znatko medijski pokriva

Humans vs Machines

Zagreb
29. 09. 2023.

ULAZNICE uz 20% POPUSTA
Znatko medijski pokriva


Zagreb
30. 09. 2023.

ULAZNICE uz POPUST
Znatko medijski pokriva
TEHNOLOŠKA SENZACIJA GODINE

Zagreb
12. 10. 2023.

KUPI ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Kako prodavati kupcima budućnosti?

Zagreb, 19. i 20.10.2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Powered by Intersec

Ljubljana
25. i 26. 10. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva


Zagreb
29. i 30. 11. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

11.9k pitanja

18.9k odgovora

6.0k komentara

1.5k korisnika

...