Monika Kiris u rubrici Filmovi i serije od

Koji će se filmovi prikazivati četvrtog dana na Zagreb Film Festivalu 2022. godine?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+8 glasa
Redakcija od
prikazano od Znatko

Četvrtak na ZFF-u: finale prikazivanja hrvatskih naslova uz premijeru Strica

Četvrtak na ZFF-u označava veliko finale hrvatskih naslova uz projekciju Strica, posljednjeg u nizu od četiri domaća filma u natjecateljskom programu 20. ZFF-a

Dugometražni prvijenac redateljskog dvojca Davida Kapaca i Andrije Mardešića mješavina je obiteljskog psihološkog horora, društvene satire i blagdanske crne komedije, a na ZFF-ova platna dolazi ovjenčan posebnim priznanjem u Karlovym Varyma te nagradama za najbolji scenarij i kostimografiju u Puli, a uloge u filmu tumače Miki Manojlović, Ivana Roščić, Goran Bogdan i Roko Sikavica. Film je na rasporedu Tuškanca u 13 sati i 21 sat, a u večernjem terminu i uz prisustvo ekipe filma.

Na rasporedu kina Tuškanac u 10:30 i 18:30 je Joyland, gorko-slatka drama prepuna žudnje i erotike koje probijaju van uobičajenih cis normi tradicionalnog društva. Joyland je prvi pakistanski film ikad prikazan u Cannesu, dobitnik Queer palme i nagrade žirija programa Izvjestan pogled te pakistanski kandidat za Oscara.

U četvrtak u kinu Kinoteka od 22 sata nastavlja se program kratkometražne konkurencije. Iz programa Kockica gledaju se dva naslova, Moj Nikola Martine Marasović i Nije pristojno plesati po grobu Ane Šiškov. U međunarodnoj kratkometražnoj konkurenciji gleda se armenski Stoj na nogama i grčki Na Kserksovom tronu.

U kinu Kinoteka projekcije počinju s KinoKinom, programom za najmlađe uz španjolski film Najnogometaši  od 12 sati. U programu Velikih 5 gledamo Uspavanku, intimnu dramu o majkama i majčinstvu premijerno prikazanu na Berlinaleu koju je slavni redatelj Pedro Almodovar proglasio najboljim debitantskim španjolskim ostvarenjem u posljednjih nekoliko godina.

Posebne projekcije donose slovensku poslasticu u programu, Jahači  Dominika Menceja inspiriranog filmom Goli u sedlu o dvojici prijatelja koji mopedima i chopperima kreću na putovanje kroz Sloveniju i Hrvatsku u potrazi za slobodom i ljubavi. Film je premijerno prikazan na Sarajevo Film Festivalu.

U MSU u 18:00 na rasporedu je repriza nove crno-humorne drame Pjera Žalice, Praznik rada nedavno nagrađenog varšavskim Grand Prixom. 

Program u MSU u četvrtak nastavlja se uz projekciju filma iz programa Mreža festivala Jadranske regije, Ružičasti mjesec, dirljiv portret obitelji pred kojom su kompleksna pitanja o životu i mogućnosti odlučivanja o njegovom kraju. Ružičasti mjesec ovjenčan je posebnim priznanjem u kategoriji najboljeg redatelja na festivalu Tribeca.

U Dokukinu KIC četvrtak je dan za dobitnika Zlatnih kolica ZFF-a za najbolji dokumentarni film 2009. godine – Stari partner, dirljivo pastoralno ostvarenje o neraskidivoj povezanosti jednog ostarjelog korejskog bračnog para i njihovog vola.

U Dokukinu KIC održat će se u četvrtak i predavanje pod nazivom RE-ACT: Osloni se na marketing na kojem će marketinški stručnjaci Alessandra Gropplera i Christine Pelekani predstaviti “tajna oružja” marketinga koja mogu pomoći filmskim profesionalcima u izazovnim vremenima digitalnog doba. Predavanje donosimo u suradnji s radionicom RE-ACT i HAVC-om.

Slična pitanja

1 odgovor 196 👀
1 odgovor 252 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.4k pitanja

23.4k odgovora

9.0k komentara

1.7k korisnika

...