82 pregleda
Monika Kiris u rubrici Filmovi i serije od Monika Kiris (7.1k bodova)

Koji će se filmovi prikazivati četvrtog dana na Zagreb Film Festivalu 2022. godine?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+8 glasa
Redakcija od Redakcija (113k bodova)
prikazano od Znatko

Četvrtak na ZFF-u: finale prikazivanja hrvatskih naslova uz premijeru Strica

Četvrtak na ZFF-u označava veliko finale hrvatskih naslova uz projekciju Strica, posljednjeg u nizu od četiri domaća filma u natjecateljskom programu 20. ZFF-a

Dugometražni prvijenac redateljskog dvojca Davida Kapaca i Andrije Mardešića mješavina je obiteljskog psihološkog horora, društvene satire i blagdanske crne komedije, a na ZFF-ova platna dolazi ovjenčan posebnim priznanjem u Karlovym Varyma te nagradama za najbolji scenarij i kostimografiju u Puli, a uloge u filmu tumače Miki Manojlović, Ivana Roščić, Goran Bogdan i Roko Sikavica. Film je na rasporedu Tuškanca u 13 sati i 21 sat, a u večernjem terminu i uz prisustvo ekipe filma.

Na rasporedu kina Tuškanac u 10:30 i 18:30 je Joyland, gorko-slatka drama prepuna žudnje i erotike koje probijaju van uobičajenih cis normi tradicionalnog društva. Joyland je prvi pakistanski film ikad prikazan u Cannesu, dobitnik Queer palme i nagrade žirija programa Izvjestan pogled te pakistanski kandidat za Oscara.

U četvrtak u kinu Kinoteka od 22 sata nastavlja se program kratkometražne konkurencije. Iz programa Kockica gledaju se dva naslova, Moj Nikola Martine Marasović i Nije pristojno plesati po grobu Ane Šiškov. U međunarodnoj kratkometražnoj konkurenciji gleda se armenski Stoj na nogama i grčki Na Kserksovom tronu.

U kinu Kinoteka projekcije počinju s KinoKinom, programom za najmlađe uz španjolski film Najnogometaši  od 12 sati. U programu Velikih 5 gledamo Uspavanku, intimnu dramu o majkama i majčinstvu premijerno prikazanu na Berlinaleu koju je slavni redatelj Pedro Almodovar proglasio najboljim debitantskim španjolskim ostvarenjem u posljednjih nekoliko godina.

Posebne projekcije donose slovensku poslasticu u programu, Jahači  Dominika Menceja inspiriranog filmom Goli u sedlu o dvojici prijatelja koji mopedima i chopperima kreću na putovanje kroz Sloveniju i Hrvatsku u potrazi za slobodom i ljubavi. Film je premijerno prikazan na Sarajevo Film Festivalu.

U MSU u 18:00 na rasporedu je repriza nove crno-humorne drame Pjera Žalice, Praznik rada nedavno nagrađenog varšavskim Grand Prixom. 

Program u MSU u četvrtak nastavlja se uz projekciju filma iz programa Mreža festivala Jadranske regije, Ružičasti mjesec, dirljiv portret obitelji pred kojom su kompleksna pitanja o životu i mogućnosti odlučivanja o njegovom kraju. Ružičasti mjesec ovjenčan je posebnim priznanjem u kategoriji najboljeg redatelja na festivalu Tribeca.

U Dokukinu KIC četvrtak je dan za dobitnika Zlatnih kolica ZFF-a za najbolji dokumentarni film 2009. godine – Stari partner, dirljivo pastoralno ostvarenje o neraskidivoj povezanosti jednog ostarjelog korejskog bračnog para i njihovog vola.

U Dokukinu KIC održat će se u četvrtak i predavanje pod nazivom RE-ACT: Osloni se na marketing na kojem će marketinški stručnjaci Alessandra Gropplera i Christine Pelekani predstaviti “tajna oružja” marketinga koja mogu pomoći filmskim profesionalcima u izazovnim vremenima digitalnog doba. Predavanje donosimo u suradnji s radionicom RE-ACT i HAVC-om.

Znatko medijski pokriva

Vincekovo 2023

Na blagdan Sv. Vinka obilježava se Vincekovo kada počinje nova vinogradarska godina

Sv. Ivan Zelina, 22.01.2023.

DOĐITE
Znatko medijski pokriva
MONEY MOTION 2023
<< the only FinTech conference you should attend >>

Zagreb, 9. - 10. ožujka 2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

WINE EnoGASTRO Vip Event 2023

WINE EnoGASTRO Vip Event 2023


Rijeka, 1. ožujka 2023.
Novigrad (Istra), 3. ožujka 2023.
Split, 15. ožujka 2023.
Zadar, 17. ožujka 2023.
Zagreb, 29. ožujka 2023.

Besplatan ulaz za uzvanike

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

10.0k pitanja

15.9k odgovora

3.8k komentara

1.3k korisnika

...