132 pregleda
Monika Kiris u rubrici Filmovi i serije od Monika Kiris (10.9k bodova)

Koji će se filmovi prikazivati četvrtog dana na Zagreb Film Festivalu 2022. godine?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+8 glasa
Redakcija od Redakcija (144k bodova)
prikazano od Znatko

Četvrtak na ZFF-u: finale prikazivanja hrvatskih naslova uz premijeru Strica

Četvrtak na ZFF-u označava veliko finale hrvatskih naslova uz projekciju Strica, posljednjeg u nizu od četiri domaća filma u natjecateljskom programu 20. ZFF-a

Dugometražni prvijenac redateljskog dvojca Davida Kapaca i Andrije Mardešića mješavina je obiteljskog psihološkog horora, društvene satire i blagdanske crne komedije, a na ZFF-ova platna dolazi ovjenčan posebnim priznanjem u Karlovym Varyma te nagradama za najbolji scenarij i kostimografiju u Puli, a uloge u filmu tumače Miki Manojlović, Ivana Roščić, Goran Bogdan i Roko Sikavica. Film je na rasporedu Tuškanca u 13 sati i 21 sat, a u večernjem terminu i uz prisustvo ekipe filma.

Na rasporedu kina Tuškanac u 10:30 i 18:30 je Joyland, gorko-slatka drama prepuna žudnje i erotike koje probijaju van uobičajenih cis normi tradicionalnog društva. Joyland je prvi pakistanski film ikad prikazan u Cannesu, dobitnik Queer palme i nagrade žirija programa Izvjestan pogled te pakistanski kandidat za Oscara.

U četvrtak u kinu Kinoteka od 22 sata nastavlja se program kratkometražne konkurencije. Iz programa Kockica gledaju se dva naslova, Moj Nikola Martine Marasović i Nije pristojno plesati po grobu Ane Šiškov. U međunarodnoj kratkometražnoj konkurenciji gleda se armenski Stoj na nogama i grčki Na Kserksovom tronu.

U kinu Kinoteka projekcije počinju s KinoKinom, programom za najmlađe uz španjolski film Najnogometaši  od 12 sati. U programu Velikih 5 gledamo Uspavanku, intimnu dramu o majkama i majčinstvu premijerno prikazanu na Berlinaleu koju je slavni redatelj Pedro Almodovar proglasio najboljim debitantskim španjolskim ostvarenjem u posljednjih nekoliko godina.

Posebne projekcije donose slovensku poslasticu u programu, Jahači  Dominika Menceja inspiriranog filmom Goli u sedlu o dvojici prijatelja koji mopedima i chopperima kreću na putovanje kroz Sloveniju i Hrvatsku u potrazi za slobodom i ljubavi. Film je premijerno prikazan na Sarajevo Film Festivalu.

U MSU u 18:00 na rasporedu je repriza nove crno-humorne drame Pjera Žalice, Praznik rada nedavno nagrađenog varšavskim Grand Prixom. 

Program u MSU u četvrtak nastavlja se uz projekciju filma iz programa Mreža festivala Jadranske regije, Ružičasti mjesec, dirljiv portret obitelji pred kojom su kompleksna pitanja o životu i mogućnosti odlučivanja o njegovom kraju. Ružičasti mjesec ovjenčan je posebnim priznanjem u kategoriji najboljeg redatelja na festivalu Tribeca.

U Dokukinu KIC četvrtak je dan za dobitnika Zlatnih kolica ZFF-a za najbolji dokumentarni film 2009. godine – Stari partner, dirljivo pastoralno ostvarenje o neraskidivoj povezanosti jednog ostarjelog korejskog bračnog para i njihovog vola.

U Dokukinu KIC održat će se u četvrtak i predavanje pod nazivom RE-ACT: Osloni se na marketing na kojem će marketinški stručnjaci Alessandra Gropplera i Christine Pelekani predstaviti “tajna oružja” marketinga koja mogu pomoći filmskim profesionalcima u izazovnim vremenima digitalnog doba. Predavanje donosimo u suradnji s radionicom RE-ACT i HAVC-om.

Znatko medijski pokriva

Data Science Conference Adria 23

DSC ADRIA 23

Pripremite se za najinovativniju AI konferenciju godine u Adrija regiji!

online, 16. 5. 2023.
Zagreb, 17. i 18. 5. 2023.
Rijeka, 19. 5. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

ST.ART UP 2023

ST.ART UP 2023

& GAME CHANGER AWARDS

Zagreb, 24. - 27. 5. 2023.
Znatko medijski pokriva
Superprodavač 2023
Kako prodavati kupcima budućnosti?

Zagreb, 19. i 20.10.2023.
ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

10.9k pitanja

17.3k odgovora

4.4k komentara

1.4k korisnika

...