Gdje je program Mreže festivala Jadranske regije dostupan online?

26 pregleda
Marija Miha prije 6 dana pitanje u rubrici Filmovi i serije od Marija Miha [Superaktivan] (1,568 bodova)

Gdje je program Mreže festivala Jadranske regije dostupan online?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+1 glas
Redakcija prije 6 dana odgovor od Redakcija [Ekstraktivan] (8,327 bodova)

Program Mreže festivala Jadranske regije dostupan online

Recentni naslovi prikazani i nagrađeni na posljednjim izdanjima filmskih festivala u Cannesu, Berlinu i Sundanceu moći će se pogledati sve do 4. prosinca na platformi https://ondemand.kinomeetingpoint.ba

Mreža festivala Jadranske regije, posebno regionalno okupljanje pokrenuto na inicijativu Sarajevo Film Festivala, udružilo je četiri festivala iz četiriju zemalja:

  1. Sarajevo Film Festival (BiH),
  2. Festival autorskog filma (Srbija),
  3. Filmski festival Herceg Novi (Crna Gora) i
  4. Zagreb Film Festival (Hrvatska).

Nakon uspješnog prošlogodišnjeg Proljetnog izdanja, suradnja četiriju festivala nastavila se i ove jeseni na ZFF-u uz poseban filmski program, koji će ostati dostupan sve do 4. prosinca 2021. u online videoteci platforme https://ondemand.kinomeetingpoint.ba

Raznoliku selekciju programa Mreža festivala Jadranske regije čini šest recentnih europskih ostvarenja, prikazanih i nagrađenih na posljednjim izdanjima filmskih festivala u Cannesu, Berlinu i Sundanceu, te klasik Dan četrnaesti Zdravka Velimirovića, jedan od prvih jugoslavenskih filmova prikazanih u glavnoj konkurenciji Cannesa.

Dva filma iz programa laureati su s Međunarodnog filmskog festivala u Berlinu. Prirodno svjetlo mađarskog redatelja Dénesa Nagyja, surova drama o izdržljivosti i psihičkom danku rata u kojoj se zrcali vizualno naslijeđe A. Tarkovskog, dobitnik je Srebrnog medvjeda za najboljeg redatelja, a Čuvar brata svoga turskog redatelja Ferita Karahana, opisan kao spoj Olivera Twista i Smrti gospodina Lazarescua, u Berlinu je ovjenčan nagradom FIPRESCI.

Ljudski faktor Ronnyja Trockera, talijanskog redatelja sa stalnom adresom u Bruxellesu, prikazan na Sundanceu i Berlinaleu, britka je studija raspada jedne obitelji, ispričana kroz intrigantnu igru mačke i miša. Program također donosi film Lekcije iz njemačkog, dugometražni prvijenac Pavela G. Vesnakova, jednog od najuspješnijih mladih bugarskih redatelja, poznatog po provokativnim realističnim filmovima koji se bave propadanjem društva i međuljudskih odnosa.

Malo tijelo, debitantski film talijanske redateljice Laure Samani, premijerno je prikazan na Tjednu kritike u Cannesu, a na nedavno završenom Festivalu u Sevilli osvojio je nagradu publike Extraordinary Stories Award. Ova mistična bajka o žalosti, smrti i iscjeljenju, zasnovana na starim narodnim vjerovanjima u Alpama, gledatelje vodi u Italiju početkom 20. stoljeća.

Priča francusko-belgijskog filma Neprijatelj Stephana Strekera, inspirirana stvarnim događajem iz belgijske crne kronike, mogla bi biti poznata europskim ljubiteljima true crime žanra. Kada je prije nekoliko godina u hotelskoj sobi poznatog političara pronađeno mrtvo tijelo njegove ljubavnice, to je žestoko podijelilo belgijsku javnost. Redatelj u filmu poziciju suda vješto prepušta gledateljima, stavljajući pod znak pitanja njihove predrasude i uvjerenja.

Ovaj poseban program natjecateljskog karaktera već se održao u sklopu triju festivala iz Mreže, a pobjednički naslov proglasit će se 4. prosinca na posljednjem u nizu, Festivalu autorskog filma u Beogradu. Zbrajanjem glasova publike, najboljem filmu pripast će nagrada Adriatic Audience Award.

Filmovi su dostupni za gledanje na online platformi Sarajevo Film Festivala https://ondemand.kinomeetingpoint.ba do 4. prosinca 2021. Unajmljivanje pojedinačnog naslova po cijeni od 3€ moguće je nakon registracije.

Slična pitanja

NOVI ZNATKOV STRUČNI INTERVJU

Marcel Majsan

Marcel Majsan

Udruga eCommerce Hrvatska

E-commerce / Web trgovine

[ Vidi sve intervjue ]
Povećan broj mjesta na TOP10 listi koji se nagrađuju!

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

6,946 pitanja

11,449 odgovora

2,108 komentara

1,163 korisnika

...