351 pregleda
Lazniprofil u rubrici Promet i vozila od Lazniprofil (25.6k bodova)
Tražim najbolji miris za auto :)

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+5 glasa
Paulina Lančić od Paulina Lančić (415 bodova)
Kad kupimo potpuno nov automobil, ni ne razmišljamo o mirisu. Naravno, kad u njemu sve miriše na novo! Međutim, s vremenom kad taj naš nov automobil postane malo stariji, pa kad u njemu svakodnevno prevozimo kućne ljubimce, građevinski materijal, kiselo zelje, mlađu braću  i njihove igračke, počinjemo razmišljati i o mirisu. Naročito kad nas zapuhne smrad sendviča starog 10 dana koji se zavukao ispod sjedala. Tada krećemo u lov na mirise. Uobičajeni miris, koji već postoji dugi niz godina je u obliku borića tzv. Wunder Baum a kojeg možemo naći u gotovo svakoj malo većoj trgovini, benzinskoj ili na kiosku po cca 10ak kuna. S obzirom na cijenu i tradiciju ovaj je miris i dalje navodno najprodavaniji i omiljen kod vozača. Ovih osvježivača- mirisa ima dvadesetak različitih vrsta, od Arctic White (?) do mirisa New car (?). Rok trajanja je šest do osam tjedana, ali ga je potrebno postepeno izvlačiti iz vrećice kako ne bi bio previše intenzivan, niti prebrzo ishlapio. Ako su djeca često u automobilu, nije preporučljivo jer ga lako mogu dohvatiti i staviti u usta. Postoji cijeli niz kopija ovog mirisa po znatno nižim cijenama (CCA 5kn) ali i lošije kvalitete. Isti proizvođač nudi tzv Wunder Baum Clip koji je jako praktičan jer je dizajniran tako da se može objesiti na bilo koje mjesto u autu. Međutim ovaj miris se ne može dozirati, pa je na početku upotrebe vrlo jak, a kroz relativno kratko vrijeme se ishlapi.

Druga opcija su mirisi- osvježivači u tekućini koji se montiraju na rešetke ventilacijskog otvora. Izgledaju kao male bočice gdje intenzitet možete regulirati na 3 stupnja. Najpoznatiji s iz kolekcije Ambi Pur, a cijena im je oko 40ak kuna. Proizvođač navodi rok upotrebe od 40 dana. Iz iste kolekcije dolazi manja inačica koja izgleda kao kutijica koja se također vješa na ventilacijski otvor.

Top FRAgrance Scented Pearls vrlo je ugodan miris- osvježivač. Nije previše intenzivan, ne troši se brzo, a cijena mu je ok. Jedina mana mu je što se, kako i sam naziv govori, nalazi u perlicama pa je potencijalna opasnost za djecu i kućne ljubimce.

Miris Exotica Treasure Scent je miris u limenoj kutijici, organskog porijekla i dužeg trajanja. Moguće ga je postaviti na različita mjesta u automobilu. Intenzitet mirisa regulira se pomicanjem poklopca. To i činjenica da je organski, daje mu stanovitu prednost.

Noviji tip mirisa - osvježivača za automobile su mirisni gelovi u limenkama Ovi gelovi su duljeg trajanja i umjerenog intenziteta tako da ih korisnici hvale. Postoje različiti proizvođači i veličine kutijica koje se obično smještaju u vrata vozača pa ne predstavljaju potencijalni rizik za klince. Paleta mirisa je kod svih proizvođača prilično široka, a kako poslovica kaže, 'O ukusima se ne raspravlja', na vama je da odlučite koji će te koristiti. Uvijek se možete odlučiti za gore spomenuti miris New Car i maštati da ste upravo kupili novi auto!

Slična pitanja

1 odgovor
1 odgovor
Elena Dundović 09.01.2022. pitanje u rubrici Sport i rekreacija od Elena Dundović (1.1k bodova)
1 odgovor
Zoran Jurić 08.12.2020. pitanje u rubrici Promet i vozila od Zoran Jurić (8.6k bodova)
1 odgovor
Matija Kranjčić 01.07.2021. pitanje u rubrici Promet i vozila od Matija Kranjčić (19.9k bodova)
1 odgovor
Matija Kranjčić 31.07.2021. pitanje u rubrici Promet i vozila od Matija Kranjčić (19.9k bodova)
1 odgovor
Mihael Fernežir 30.09.2020. pitanje u rubrici Promet i vozila od Mihael Fernežir (20.4k bodova)
Znatko medijski pokriva
MONEY MOTION 2023
<< the only FinTech conference you should attend >>

Zagreb, 9. - 10. ožujka 2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

WINE EnoGASTRO Vip Event 2023

WINE EnoGASTRO Vip Event 2023


Rijeka, 1. ožujka 2023.
Novigrad (Istra), 3. ožujka 2023.
Split, 15. ožujka 2023.
Zadar, 17. ožujka 2023.
Zagreb, 29. ožujka 2023.

Besplatan ulaz za uzvanike

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

10.1k pitanja

16.1k odgovora

3.9k komentara

1.4k korisnika

...