106 pregleda
Nino Marić u rubrici Stanovanje od Nino Marić [Ekstraktivan] (5.9k bodova)
uređen od Nino Marić

Što napraviti kada se vozim liftom i odjednom - lift je zaglavljen!!! Klaustrofobija! Panika!

Kako postupiti sa sobom? Kako s drugima u liftu? Kako s djecom? Koga zvati? Što ako nemam signala na mobitelu? Ima li dovoljno zraka u liftu?

* povezano sa odgovorom na pitanje: Kakav je osjećaj zaglaviti u liftu?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+4 glasa
stella vlakic od stella vlakic [Početnik] (42 bodova)
Kada se zaglavite u liftu, najbitnija stvar koju morate učiniti je ostati pribrani. To je uvijek najteže u takvim situacijama gdje Vas ulovi panika i trema, no ostanite li čiste glave lakše će te se moći usredotočiti na disanje i na smirivanje Vaše okoline ako je netko s Vama zapeo u liftu. Nadalje, teško je zamislivo kako se sami možete izvući iz te situacije te je bitno stisnuti tipku za alarm ili za SOS te nakon toga smireno pričekati da Vas netko oslobodi.
+3 glasa
Lucija Radić od Lucija Radić [Superaktivan] (2.0k bodova)
Mislim da je najbolje kad se zaglavis u liftu ostat smiren stisnut gumb za pomoc i sjest na pod i pokusavat duboko disat da se smiriš. Jer u panici nemozete riješiti problem vec počnete samo paničariti i neznate u toj situaciji sta bi napravili. Ako je neko sa Vama u liftu klaustofobican najbolje je pokusat opustit osobu sa pričanjem o nekim lijepim temama i sjest sa njom na pod te se naslonit na zid a tako i sa djetetom. Ako Vam mobitel ima signala nazovite nekog i budite u kontaktu sa njim kako bi Vam bilo lakše.

Slična pitanja

2 odgovora 191 pregleda

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

8.4k pitanja

13.6k odgovora

2.8k komentara

1.3k korisnika

...