Ana Pilato u rubrici Web Marketing od

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+12 glasa
Nenad Kostić od
odabran od Ana Pilato
 
Najbolji odgovor

Vodeći se idejom da je kupac / klijent u centru pažnje, HubSpot je vrlo brzo počeo integrirati nova korisnička rješenja u svoj CRM.

To ga je počelo isticati pred ostalim CRM softverima. 

Danas je HubSpot platforma koja objedinjuje marketinške i prodajne aktivnosti, kao i korisničku podršku, a za postizanje još boljih rezultata, razvili su i vlastiti CMS.

Marketing Hub donosi već u besplatnom paketu rješenja koja uvelike marketinškom i prodajnom timu štede vrijeme i podižu učinkovitost.

No, ovdje ću nabrojati sve mogućnosti kojima HubSpot pomaže u automatizaciji marketinga.

Definiranje publike prema profilu idealnog kupca

Profil idealnog kupca ili Buyer Persona izmišljeni je lik s osobinama koje najbolje odgovaraju potrebama za koje nudite rješenje. Takav profil pomaže sortirati publiku po stupnju zanimanja za vašu ponudu. Najčešće se to radi plasiranjem sadržaja i postavljanjem nekakvog zadatka pred publiku.

Primjer: CTA button (Gumb poziv na akciju) pomoću kojeg skupljate ulazne osnovne podatke o (zasad) potencijalnom kupcu.

Pružanjem takvog sadržaja i praćenjem kupčeve aktivnosti, možete ga provesti kroz cijeli prodajni ciklus a da nijednom niste imali interakciju s njim.

Ključne riječi (keywords)

Ključne riječi su od krucijalne važnosti da budete pronađeni na webu. Možete imati stotine pojmova koji rezoniraju s vašom ponudom, no optimizacija blogova i prodajnih stranica ovdje zna biti pravi izazov.

HubSpot ima ugrađen Keyword Tool, pruža izravan uvid u rang vašeg sadržaja na tražilicama. Ujedno, pomaže marketinškom timu na koje se ključne riječi trebaju fokusirati.

Praćenje marketinških kampanja

HubSpot podržava unutar svog sustava kreiranje svih bitnih marketinških elemenata: blog, prodajna stranica, stranica zahvale, upisni obrazac, email, grupni email i korisnički upiti.

Upravo zbog toga što se sve izdaje “s jednog mjesta”, moguće je pratiti njihovu učinkovitost i rezultate. Naime, svaki od ovih alata može biti dio kampanje, a kampanju je moguće postaviti i voditi iz HubSpota.

Svi rezultati objedinjeni su na jednom mjestu. Iz njih se lako očitava koji blog, A/B test u objavama na društvenim mrežama ili mail polučuje dobre rezultate, a koji ne.

Personalizacija

Uvijek je do povjerenja kupca. Pretvarate posjetitelje u potencijalne kupce, a njih u klijente. Zaraditi njihovo povjerenje znači racionalno i logično upravljati prikupljenim podacima.

HubSpot upravo tako i radi: od prvog unosa u obrascu, bilježi svaku aktivnost posjetitelja. Ako se odjavi, više neće biti kontaktiran.

Zapis o kontaktu raspolaže s preko 270 atributa koji vam mogu biti korisni u provođenju kampanje, jer tako ćete podići razinu personalizacije. Sve potrebno ćete doznati: koji su njegovi problemi / izazovi i gdje su u prodajnom ciklusu.

Evo primjera: možete se osobno zahvaliti posjetitelju što je čitao određeni blog post i uputiti ga da pročita sljedeći ili slično.

Društvene mreže

Kanali društvenih mreža znaju oduzimati puno vremena. Ovdje marketingaši imaju puno posla, pogotovo ako vode nekoliko kanala: planiranje objava, odgovaranje na komentare, “osluškivanje” mreže, … .

Kroz HubSpot zakazujete i upravljate objavama. Kanali društvenih mreža integrirani su s vašom platformom i omogućuju izravno praćenje objava, angažman publike oko njih, pa i samu konverziju čitatelja u prodajnom ciklusu.

Prodaja prima stvarno kvalificirane potencijalne kupce

HubSpot ima mogućnost pratiti prodajni ciklus po fazama koje ste unaprijed definirali. Sukladno njihovom putu određuje se prijelazna točka kada potencijalni kupac ima šanse postati kupac. 

Prodajni tim uz to zaprima cijelu dokumentaciju vezanu za potencijalnog kupca, sa zabilježenim njegovim aktivnostima.

Mjerenje učinkovitosti kampanje

Zbog zapisa svake aktivnosti kroz kampanju, analitika uspješnosti je vidljiva u realnom vremenu. Najbitnija metrika za direktore je povrat investicije, a ona je dostupna u svakom trenutku, detaljno prikazana za pojedini segment.


Zahvaljujući ovako velikoj bazi podataka, HubSpot se može koristiti u svim odjelima tvrtke koji trebaju pristup informacijama. Dupliciranju podataka došao je kraj, a pojedinačnim ovlaštenjem pristupu informacija, osigurava se pouzdanost cijelog sistema.


Nenad Kostić
HubSpot CRM konzultant i edukator
Cjeloviti marketingaš s visokom dozom ljudskog pristupa

www.linkedin.com/in/nenad-kostic
nenad@bones.hr
www.bones.hr

Slična pitanja

1 odgovor 218 👀
1 odgovor 173 👀
1 odgovor 218 👀
1 odgovor 236 👀
2 odgovora 565 👀
1 odgovor 240 👀
1 odgovor 279 👀
2 odgovora 436 👀
Nino Marić 09.12.2021. pitanje u rubrici Web Marketing od Nino Marić
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.1k pitanja

22.9k odgovora

8.7k komentara

1.6k korisnika

...