Zoran Jurić u rubrici Web Marketing od

Plan bez strategije nije plan. Isto je i sa web-marketingom tj. internetskim marketingom. To vjerujem da svi znamo. E sad ovo je moje pitanje: Imate li ideju kako postaviti strategiju web-marketinga? Za početak teorija, tako da mogu primijeniti na bilo koju djelatnost kojom se bavim.

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+9 glasa
Mario Daka od
odabran od Zoran Jurić
 
Najbolji odgovor

Za povećanje faktora uspješnosti u web-marketingu uspješna marketinška strategija čini najbitniji i važan dio internet marketinga. Kako bi imali uspješnost potrebno je razvijati i raditi na strateškom planu za internet marketing. Tri faze igraju vrlo važnu ulogu u marketinškoj strategiji i treba voditi računa da svaka od te tri faze treba razviti svoj puni potencijal i postići veću stopu uspjeha. Ova tri koraka su međusobno povezane jedna s drugom. Dakle, ako ne uspijete u provedbi jedne faze, šanse za vaš uspjeh će biti ograničene. Idemo korak po korak.

1. Razvoj proizvoda

Ovo je prva faza u razvoju velike marketinške strategije. Ako želite isprobati veći uspjeh u online marketingu, morate razviti odličan proizvod. Prije nego što počnete sa razvojem proizvoda trebali bi ste napraviti vaš domaći zadatak temeljito. Morate istražiti trend i zahtjeve tržišta kako bi saznali što ljudi žele i traže. Ako je vaš proizvod ne može zadovoljiti ili dopuniti zahtjeve tržišta, onda su Vaše šanse za dobivanje uspjeha minimalne.

Kod ove faze morate shvatiti jednu stvar. Vaš proizvod ne samo da treba podržati zahtjeve tržišta, ali to bi trebao biti i jedinstven. Jedinstvenost proizvoda će osigurati manju konkurenciju za vaš proizvod na tržištu. Samim time što je konkurencija manja, ujedno će se i vaša šansa za uspjehom  automatski poboljšati.

S temeljitim istraživanjem morate definirati svoje ciljane klijenate. Imajte na umu  kako je  tržište koje ciljate globalno tržište, tako da vaši proizvodi moraju imati globalni štih. Pokušajte razviti proizvod koji će biti ekskluzivan, sa većim ciljanim geografskim područjem, visoke kvalitete i namijenjenim širokoj masi klijenata bez obzira na njihovu vjeru, jezik ili regiju.

Najbolji proizvod za vas je onaj koji možete razviti samostalno, koristeći vlastitu kreativnost. Uz alate i tehnologije koje su nam danas dostupne, možete jednostavno pronaći proizvod za vas. Danas područja kao što su informacije, softveri, privatne web stranice i web-usluge smatraju se vrućim sektorima. Postoji veliki potencijal u istraživanju usluga tih sektora.

2. Razvoj specifičnog web-dizajna za promociju proizvoda

Nakon što se razvije prikladan proizvod za web-poslovanje, gnijezdo pozornice će biti razvoj web stranice. Web sjedište treba razvijati na način da prezentira i zastupa potrebu promicanja tog određenog proizvoda. Razvoj web stranice bi trebao biti fokusiran na jednan cilj – pokretanje vaših online posjetitelja da poduzmu akciju, da kupe proizvod.

Riječi su često najmoćniji marketinški alat. Odabir pravog naslova za proizvod koji želimo prodati može itekako pretvoriti online posjetitelje u potencijalne klijente. Tekst ili članak prikazan na početnoj stranici web stranice čini prezentaciju za vašu tvrtku. Iako, fancy grafika može napraviti simulaciju interesa kod posjetitelja, samo riječi imaju moć da ih pretvore i u prave klijente.

Implementirajte plan web-promocije sa učinkovitim dizajnom web sjedišta. Prakticirajući dobre tehnike SEO-a, pokušajte što bolje rangirati vaše web stranice na online pretraživačima. Pokušajte koristiti učinkovit e-mail marketing.

Napravite nekoliko zanimljivih članaka koji se odnose na proizvod.

3. Razvoj agresivne marketinške strategije

Vaša marketinška strategija za web čini završnu fazu vašeg strateškog planiranja. One naime mogu bite dugoročne ili kratkoročne.

  • A) Kratkoročna marketing strategija: ovo su ideje, trikovi koji vam donose privremeno povećanje ili poguravanje prometa. Kratkoročna marketinška strategija može uključivati online oglasnike, optimizaciju tražilice ili reklame koje s vremena na vrijeme pokazuju važnost Vašeg proizvoda.
  • B) Dugoročna marketinška strategija se sastoji od ideja koje su provedene u cilju stabilanog i specifičanog segmenta klijenata za dug period. Iako ta strategija ne daje brze rezultate ona najčešće proizvodi stalni ishod, pa čak i dalje proizvodi rezultate za mnogo duži period.

Pokušajte se organizirati i lansirati sadržaj i njihove cijene putem svoje web stranice. Pokušajte objavljivati online priopćenja o proizvodu (web-PR; PR = Public Relations). Koristite se automatskim e-mail odgovorom kako bi što efikasnije poslovali.

Centriranjem u savršenu ravnotežu između kratkoročnih i dugoročnih strategija koje možete si realizirati stalni dotok posjetitelja i pretvoriti ih u klijente svojih internet stranica. 

–3 glasa
Robert Mali od

Preporučam ti ovu knjigu - Nataša Renko: Strategije marketinga

Knjiga je namijenjena svima koje zanima područje marketinga. Relevantna je posebice studentima obrazovnih visokoškolskih institucija svih razina, ali i za specifične edukativne seminare namijenjene stručnjacima u praksi koji žele i trebaju sami razvijati marketinške planove Trideset jedan poslovni slučaj iz domaće i inozemne poslovne prakse pripremljeni su isključivo za potrebe ove knjige. Intervjui sa direktorima i vlasnicima naših najvećih poduzeća.

Slična pitanja

1 odgovor 234 👀
1 odgovor 214 👀
1 odgovor 220 👀
1 odgovor 243 👀
2 odgovora 584 👀
1 odgovor 617 👀
1 odgovor 251 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.3k pitanja

23.3k odgovora

8.9k komentara

1.7k korisnika

...