399 pregleda
Mia Jelinčić u rubrici Web Marketing od Mia Jelinčić
Kakva budućnost čeka digitalni marketing? Hoće li opseg posla rasti ili se smanjivati?
Zoran Marković od Zoran Marković
Digitalni marketing čeka digitalna budućnost. :) Sve plastično, umjetno... Ništa prirodno. :(

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+6 glasa
Stjepan Vuksanović od Stjepan Vuksanović

Digitalni marketing se razvija usporedno sa promjenama u tehnološkom svijetu. Napredna tehnološka postignuća se koriste u marketinške svrhe kako bi ojačali utjecaj u digitalnom svijetu. Nosivi uređaji (smartphone i smartwatch) postaju sve više prisutniji u direktnom obraćanju svojim potrošačima. S takvom tehnologijom tvrtke će se lakše približiti i predstaviti korisnicima kombiniranjem marketinških aktivnosti u digitalnom obliku i lokacijskim uslugama. Dronovi se danas aktivno upotrebljavaju u marketinške svrhe, a najviše ih se koristi u snimanju promidžbenih videa ili oglasa, te promociji turističkih destinacija. Virtualna stvarnost, ili VR je platforma koja korisnicima u potrošačkom svijetu nudi bolji doživljaj u otkrivanju jednog posve novog svijeta, a najbolji primjer su mnoge tvrtke koje kroz tehnologiju VR promoviraju storytelling videoigre kao što je Sony Interactive Entertainment. Čak i poznati američki magazin za poslovanje Forbes piše o storytelling-u:

 Priče se pamte čak 22 puta više nego činjenice i podaci.

Zanimljiv je projekt modne kuće Balenciaga u kojem se kroz svijet videoigara kao što je primjer Fortnite promovira linija njihove odjeće i modnih dodataka, dok korisnici (gejmeri) imaju mogućnosti u isprobavanju različitih stilova odijevanja svojih avatara. U jednom se trenutku na web stranici modene kuće Balenciaga moglo kupiti nekoliko odjevnih predmeta u ograničenom izdanju, a to je primjer jedne suradnje koja spaja modu i virtualni svijet videoigara. 
Društvene medije su postale sastavnica bez koje ne postoji komunikacija, jer se kroz nju povezuje veliki broj korisnika. Porastom društvenih medija proširio se i način stvaranja medijskog sadržaja, a time se zaradio i značaj broj sljedbenika. Tako se u digitalnom marketingu počeo javljati i tzv. influencerski marketing. Influencere, ili internet celebrity koje prati veliki broj ljudi na društvenim mrežama postaju tvorci koji otvaraju nove rute za digitalni marketing kroz suradnju sa različitim tvrtkama, brandovima i promocijom. U budućnosti će svaki uređaj biti povezan i umrežen. Korisnici će dobiti životno iskustvo, dok će stručnjaci za marketing dobivati informacije o potrošaču i njihovim potrebama, na taj će način doći do boljeg razumijevanja i komunikacije među potrošačima.

Marketing odjel d.o.o. od Marketing odjel d.o.o.
Čeka nas zanimljiva marketinška budućnost :)
Marin Duganđija od Marin Duganđija
Pojmovi s kojima barataš u odgovoru su već poznati odnosno kao da govoriš što je sada, a ne što je budućnost. Ili?

Slična pitanja

Znatko medijski pokriva

Humans vs Machines

Zagreb
29. 09. 2023.

ULAZNICE uz 20% POPUSTA
Znatko medijski pokriva


Zagreb
30. 09. 2023.

ULAZNICE uz POPUST
Znatko medijski pokriva
TEHNOLOŠKA SENZACIJA GODINE

Zagreb
12. 10. 2023.

KUPI ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Kako prodavati kupcima budućnosti?

Zagreb, 19. i 20.10.2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Powered by Intersec

Ljubljana
25. i 26. 10. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva


Zagreb
29. i 30. 11. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.0k pitanja

18.9k odgovora

6.0k komentara

1.5k korisnika

...