115 pregleda
Nino Marić u rubrici Web Marketing od Nino Marić (15.5k bodova)
Postoje li industrije gdje se "trač" (eng. gossip) može koristiti kroz marketinšku kampanju nekog brenda ili kompanije, ali koje su one industrije gdje se "trač" baš i ne može koristiti u marketinške svrhe? Odnosno gdje je malo teže. Npr. industrija nafte ili informatičke tehnologije. Ili se može "trač" koristiti u promotivne svrhe u svakoj grani?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+7 glasa
Martina Kocijan Gulan od Martina Kocijan Gulan (1.4k bodova)

Ako trač ili gossip gledate na način da je to vijest koja može biti pozitivna, intrigantna, dojmljiva, dopadljiva, komentatorska, humanitarna, recenzijska ili neka druga, ne nužno negativna ili zločesta....onda svoj novokreirani trač možete koristiti u promotivne svrhe u svakoj grani, kod svakog brenda i kompanije i njime si podići prepoznatljivost, prodaju, osvojiti stare klijente, dobiti tisuće lajkova, shareova, komentara i pozitivnih kritika...

Industrija nafte znala je proširiti 'trač' o najnovijoj kolekciji nakita koja se može kupiti unutar njihovih trgovina na akcijskoj ponudi i koja je preko noći privukla tisuće žena; informatičke tehnologije itekako šire 'tračeve' o hakerskim napadima, zaštiti online i kojoj se ekipi prvo javiti ako vam ukradu karticu ili online account; banke su nam posljednjih godina pokazale da itekako znaju biti kreativne u 'tračevima' pa su snimali videe zaposlenika koji su radili od kuće u papučama, zabavaljali se na teamsima i još puno toga.

Kreativnih marketing stratega možemo pronaći u svakoj industriji, a samo je mašta granica što sve možemo napraviti i koje kvalitetne poruke kroz 'trač' prenijeti. Moderno doba donijelo nam je jako puno mogućnosti i prilika, a najbolje od svega je što potrošači svakodnevno traže sve više i više novih zanimljivih vijesti, poruka, kampanja, informacija i 'tračeva' :)

Martina Kocijan Gulan, Gossip CEO

+4 glasa
Maja Kos od Maja Kos (8.1k bodova)
Problem kod ljudi i negativna konotacija trača i tračanja je kod nas najčešće zbog osvete i klevete (danas poznata kao fake news) drugoj osobi. Takva stvar je uvijek bila bolna za osobu protiv koje je namijenjena, a danas pojavom interneta trač je mnogima postao noćna mora.

Najčešće je to problem kod tinejdžera.

Stoga trač i tračanje nije pozitivna osobina koja bi se trebala koristiti u marketinške svrhe niti se brendovi žele poistovjetiti s tračevima već ih žele izbjeći.

Slična pitanja

1 odgovor
1 odgovor
1 odgovor
1 odgovor
1 odgovor
Nino Marić 06.06.2022. pitanje u rubrici Web Marketing od Nino Marić (15.5k bodova)
1 odgovor
Znatko medijski pokriva
MONEY MOTION 2023
<< the only FinTech conference you should attend >>

Zagreb, 9. - 10. ožujka 2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

WINE EnoGASTRO Vip Event 2023

WINE EnoGASTRO Vip Event 2023


Rijeka, 1. ožujka 2023.
Novigrad (Istra), 3. ožujka 2023.
Split, 15. ožujka 2023.
Zadar, 17. ožujka 2023.
Zagreb, 29. ožujka 2023.

Besplatan ulaz za uzvanike

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

10.1k pitanja

16.0k odgovora

3.9k komentara

1.4k korisnika

...