171 pregleda
Nino Marić u rubrici Web Marketing od Nino Marić
Postoje li industrije gdje se "trač" (eng. gossip) može koristiti kroz marketinšku kampanju nekog brenda ili kompanije, ali koje su one industrije gdje se "trač" baš i ne može koristiti u marketinške svrhe? Odnosno gdje je malo teže. Npr. industrija nafte ili informatičke tehnologije. Ili se može "trač" koristiti u promotivne svrhe u svakoj grani?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+8 glasa
Martina Kocijan Gulan od Martina Kocijan Gulan

Ako trač ili gossip gledate na način da je to vijest koja može biti pozitivna, intrigantna, dojmljiva, dopadljiva, komentatorska, humanitarna, recenzijska ili neka druga, ne nužno negativna ili zločesta....onda svoj novokreirani trač možete koristiti u promotivne svrhe u svakoj grani, kod svakog brenda i kompanije i njime si podići prepoznatljivost, prodaju, osvojiti stare klijente, dobiti tisuće lajkova, shareova, komentara i pozitivnih kritika...

Industrija nafte znala je proširiti 'trač' o najnovijoj kolekciji nakita koja se može kupiti unutar njihovih trgovina na akcijskoj ponudi i koja je preko noći privukla tisuće žena; informatičke tehnologije itekako šire 'tračeve' o hakerskim napadima, zaštiti online i kojoj se ekipi prvo javiti ako vam ukradu karticu ili online account; banke su nam posljednjih godina pokazale da itekako znaju biti kreativne u 'tračevima' pa su snimali videe zaposlenika koji su radili od kuće u papučama, zabavaljali se na teamsima i još puno toga.

Kreativnih marketing stratega možemo pronaći u svakoj industriji, a samo je mašta granica što sve možemo napraviti i koje kvalitetne poruke kroz 'trač' prenijeti. Moderno doba donijelo nam je jako puno mogućnosti i prilika, a najbolje od svega je što potrošači svakodnevno traže sve više i više novih zanimljivih vijesti, poruka, kampanja, informacija i 'tračeva' :)

Martina Kocijan Gulan, Gossip CEO

+5 glasa
Maja Kos od Maja Kos
Problem kod ljudi i negativna konotacija trača i tračanja je kod nas najčešće zbog osvete i klevete (danas poznata kao fake news) drugoj osobi. Takva stvar je uvijek bila bolna za osobu protiv koje je namijenjena, a danas pojavom interneta trač je mnogima postao noćna mora.

Najčešće je to problem kod tinejdžera.

Stoga trač i tračanje nije pozitivna osobina koja bi se trebala koristiti u marketinške svrhe niti se brendovi žele poistovjetiti s tračevima već ih žele izbjeći.

Slična pitanja

Znatko medijski pokriva

Humans vs Machines

Zagreb
29. 09. 2023.

ULAZNICE uz 20% POPUSTA
Znatko medijski pokriva


Zagreb
30. 09. 2023.

ULAZNICE uz POPUST
Znatko medijski pokriva
TEHNOLOŠKA SENZACIJA GODINE

Zagreb
12. 10. 2023.

KUPI ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Kako prodavati kupcima budućnosti?

Zagreb, 19. i 20.10.2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Powered by Intersec

Ljubljana
25. i 26. 10. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva


Zagreb
29. i 30. 11. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

11.9k pitanja

18.9k odgovora

6.0k komentara

1.5k korisnika

...