256 pregleda
Monika Kiris u rubrici Društvo od Monika Kiris

Tko su članice Woman.Comm kluba Sedina Memagić i Branka Kalinić?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+4 glasa
Redakcija od Redakcija
prikazano od Znatko

One su Woman.Com Club - Sedina Memagić i Branka Kalinić

One su Woman.Com Club - Sedina Memagić, Alma Ras: Moda, nakit, automobili…

Woman.Comm klub

Sedina je kreativna direktorica, članica Uprave, supervizor za PR i marketing u kompaniji Alma Ras.

Sedinin put do članice Uprave je išao, rekli bismo, školski - by the book. Djetinjstvo je provela u malom gradiću Olovo, a nakon toga nastavila školovanje u Sarajevu. Završila je Učiteljsku školu i upisala Pedagošku akademiju – smjer odgajatelj. Njena obitelj pokreće tvrtku Alma Ras, Sedina se priključuje obiteljskom poslu da bi im pomogla. Prvo počinje raditi u proizvodnji, zatim prelazi na poziciju trgovca u poslovnici, pa brand managera i Art directora. Trenutno je supervizor za odjel marketinga i član Uprave kompanije (jedini ženski član). Godine 2009. postaje majka kćerke Amine koja joj, kaže Sedina, daje novi pogled na životne ciljeve i posao.

Pored redovnog obrazovanja i bogatog iskustva u dijelu prodaje, dizajna i marketinga, Sedina je i Adizes SEE Change leader (završila je dvogodišnju akademiju u Beogradu 2019. godine). Voli kreativni rad, rad s ljudima, a njen hobi je kreiranje i izrada nakita. Velika strast su joj automobili.

One su Woman.Comm Club - Branka Kalinić: Klub će nam zasigurno pomoći da se bolje upoznamo i uvežemo jer zajedničkim snagama, inteligencijom, znanjem i spremnošću na izazove, žene mogu promijeniti svijet

Woman.Comm klub

Branka je Account Manager u agencijama Pristop BH i Herman&partneri.

Od prvog dana svog radnog staža radi u marketinškim agencijama pa tako već pune 22 godine vodi projekte internacionalnih, regionalnih i domaćih klijenata sa posebnim akcentom na PR. Tokom dugogodišnje karijere imala je par kratkotrajnih „izleta“ pa se tako obrela u medijima i u NGO sektoru, ali je veoma brzo shvatila da je nepopravljivi agencijski čovjek. 

Po zanimanju je profesor srpskog jezika i književnosti. Sa klijentima, medijima i suradnicima njeguje ljudski, pošten i korektan odnos koji se osniva na međusobnom povjerenju i poštovanju.

Branka Kalinić je završila i Ekonomsku školu u Beogradu. Već na četvrtoj godini studija je shvatila da je marketing ono čime se želi baviti. Kako život često donosi neplanirane situacije, spletom okolnosti završava drugi fakultet ali ljubav prema marketingu nije jenjavala. Pred sam kraj studiranja sa prijateljem osniva medijsku agenciju koja se bavila isključivo reklamiranjem u kinima širom BiH. U to vrijeme, prije 22 godine, ovaj kanal komunikacije su prepoznavale i u njega ulagale samo svjetski poznate kompanije koje su mogle izdvojiti sredstva za konverziju reklamnih spotova na 35mm filmsku traku (koja se tada radila u Kodakovom studiju u Poljskoj), a naknadno i za samo emitiranje.

U godinama koje slijede Branka je učila od najboljih. Radila je za nekoliko marketinških agencija i u prvom desetljeću svoje karijere profilirala se u Account odjelu sa akcentom na vođenju internacionalnih i domaćih klijenata i njihovih projekata, planiranju i realizaciji ATL i BTL kampanja i projekata, organiziranju promocija i evenata te produkcije audio-vizualnih i printanih materijala.

„Radila sam i za jednu od najvećih i najstarijih agencija u BiH koju je vodila, i danas vodi, jedna sjajna žena. Od nje sam najviše naučila. Bila mi je prvi mentor u karijeri i moj vjetar u leđa u daljem poslovanju. I danas tvrdim da žene sa svim svojim sposobnostima i vještinama koje ih diferenciraju od muškaraca imaju znanje i moć da inspirišu nove generacije budućih ženskih lidera“.

Posljednjih osam godina, Branka radi kao Account Manager u PR odjelima agencija Pristop BH i Herman&partneri. Branka je nedavno postala članica Woman.Comm Cluba i prisustvovala predavanju Saše Savića.

„Woman.Comm Club je nešto što odavno treba ovoj našoj industriji i stoga sam presretna što sam u prilici da budem svjedok rađanja i, vjerujem, brze ekspanzije ovog kluba sa svim njegovim aktivnostima u budućnosti. Nama će zasigurno pomoći da se bolje upoznamo i povežemo jer zajedničkim snagama, inteligencijom, znanjem i spremnošću na izazove, žene mogu promijeniti svijet. Posljednjih nekoliko godina primjećujemo kako kompanije svoja poslovanja šire sa lokalnog na regionalno tržište. Sve je veći broj kompanija na našem tržištu koje su napravile taj iskorak u regiju. Imala sam priliku raditi sa kolegama iz regije na dosta zajedničkih projekata i uvijek smo dolazili u dilemu kako prilagoditi komunikaciju i kanale na pojedinačna tržišta, a da opet ima isti učinak na svakom tržištu. Bez uzajamnog savjetovanja i pomoći ne možemo kreirati čistu i jasnu regionalnu sliku. I zato sama činjenica da jedan klub okupi žene ove industrije sa Ex Yu prostora govori u prilog tome da će napokon postojati jedno mjesto na kojem ćemo imati priliku da se obrazujemo, informiramo i razmjenjujemo znanja i iskustva, a sve s ciljem daljeg razvijanja komunikacijske industrije“.

Ana Primorac od Ana Primorac
tko su one i zašto su bitne ?????

Slična pitanja

1 odgovor
1 odgovor
Monika Kiris 19.09.2022. pitanje u rubrici Društvo od Monika Kiris
Znatko medijski pokriva
TEHNOLOŠKA SENZACIJA GODINE

Zagreb
12. 10. 2023.

KUPI ULAZNICE
Znatko medijski pokriva
Engage in a new social, business and technological revolution

Zagreb
19. i 20. 10. 2023.

KUPI ULAZNICU
Znatko medijski pokriva

Kako prodavati kupcima budućnosti?

Zagreb, 19. i 20.10.2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Powered by Intersec

Ljubljana
25. i 26. 10. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva


Zagreb
29. i 30. 11. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.0k pitanja

19.0k odgovora

6.1k komentara

1.5k korisnika

...