226 pregleda
Mia Jelinčić u rubrici Umjetnost i kultura od Mia Jelinčić
Posjećuju li mladi danas muzeje i u kojoj mjeri?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

3 odgovor(a)

+19 glasa
Rino Dubokovic od Rino Dubokovic
uređen od Rino Dubokovic

Tematika našeg muzeja i sadržaj muzeja je skroz orijentiran prema mladima. O samoj statistici koliko mladi generalno posjećuju muzeje ne znam, ali znam da sigurno posjećuju te suvremene tipove muzeja koji nude interaktivnosti i mjesta gdje se mladi mogu fotografirati, ali naravno i tema muzeja, kao što je recimo Muzej Mamurluka, je isto nešto što privlači ljude jer je originalna i trenutno postoji samo jedan muzej mamurluka u svijetu i to baš u Zagrebu.

+11 glasa
Darija Magdalenić od Darija Magdalenić

Htjela bih samo napisati ono što mnogi ne žele javno reći, a to najbolje opisuju riječi slavne domaće blogerice Andree Andrassy:

"Sasvim je ok reć da ne voliš muzeje (ako ne voliš muzeje). Kad si to napokon dopustiš, dogodit će se nekoliko stvari - prvo, na putovanjima više nikad nećeš morat buljit u 700 grčkih kipova s mikropenisima i govorit “ooooh” i “aaah” umjesto da za to vrijeme sjediš negdje i jedeš pizzu. Drugo, naljutit ćeš hipstere koji slušaju bendove koji ni sami ne znaju da postoje i govore riječi tipa “jukstapozicija”, “eklektično” i “kraft centralno grijanje.” Treće, shvatit ćeš da je sasvim ok tražit oslobođenje od stvari koje te ne vesele. Život je prekratak da radiš stvari koje ne želiš radit ali misliš da se mora. Ne mora se."

Muzeji su OK, ali ipak ne volimo ih svi. Makar bili i u top trendu.

+7 glasa
Marija Smiljan od Marija Smiljan
Ne znam koliko danas mladi posjećuju muzeje, ali na Noći muzeja ih vidim prilično. Kao što sam već napisala, mislim da su muzeji vrijedni posjeta i mladih i starih jer nam pomažu da naučimo o povijesti, kulturi i umjetnosti svijeta - a sve na jednom mjestu i u kratkom roku!

Osim toga, muzej daje nam plastičniji pregled uživo nečega što bi svi ti mladi gledali na malom ekranu mobitela ili konjuptera doma. Odlazak u muzej je nezamijenjivo iskustvo i predaležm svim mladima da češće idu po muzejima.

Slična pitanja

3 odgovora
2 odgovora
1 odgovor
Mia Jelinčić 22.05.2022. pitanje u rubrici Umjetnost i kultura od Mia Jelinčić
Znatko medijski pokriva


Zagreb
29. i 30. 11. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Prva Hrvatska konferencija o gig ekonomiji

Zagreb
6. 12. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.6k pitanja

20.1k odgovora

7.1k komentara

1.6k korisnika

...