204 pregleda
Mia Jelinčić u rubrici Poslovanje od Mia Jelinčić

Tko sudjeluje na Kvaka24 konferenciji 2022. godine? 

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+7 glasa
Redakcija od Redakcija
prikazano od Znatko

Biznis konferencija Kvaka24: svoja će izlaganja održati ministar Marić, guverner Vujčić, ministar Piletić i drugi stručnjaci

Kakve nas sve promjene očekuju na tržištu rada, prijeti li nam još veća inflacija, što čeka našu ekonomiju, dio su tema konferencije 'Hrvatska u novom ekonomskom okruženju' 6. lipnja 2022. u Zagrebu. 

Pripreme za 2. biznis konferenciju 24sata "Hrvatska u novom ekonomskom okruženju“, koja će biti 6. lipnja 2022. u Hilton Garden Inn Hotelu, u punom su jeku. Konferenciju organiziraju 24sata i Kvaka24, a dolazak su najavili mnogi stručnjaci iz svijeta ekonomije, makroekonomije, ekonometrije i financiranja.  
Što tvrtke mogu učiniti kako bi se prilagodile na okolnosti uzrokovane sukobom Rusije i Ukrajine, a što bi trebala učiniti država? Kakve nas sve promjene očekuju na tržištu rada? Rat u Ukrajini utječe na načine i uvjete poslovanja, a često i na potragu za novim partnerima ili novim izvorima sirovina. Kakve su posljedice sankcija Rusiji za hrvatsku ekonomiju, postoje li pozitivne strane i koliko nam u prevenciji onih negativnih mogu pomoći tehnološki alati, digitalne inovacije i mobilnost radne snage. Sve su to pitanja na koje će naši stručnjaci pokušati odgovoriti, a sve to iz prve ruke i vi možete poslušati prijavom na konferenciju. Požurite jer je broj mjesta ograničen. 

Konferenciju će uvodnim izlaganjem otvoriti Zdravko Marić, potpredsjednik Vlade i ministar financija, koji će se osvrnuti na nekoliko aktualnih tema. Marić će, između ostalog, dati uvid u trenutno financijsko stanje u okviru novih ekonomskih uvjeta. Sigurno će biti zanimljivo i čuti što kaže guverner HNB-a Boris Vujčić u svom izlaganju, ali i na panelu.

Glavni kreator hrvatske monetarne politike dat će odgovore na mnoga pitanja koja najviše muče hrvatske građane. Uz Marića i Vujčića, dolazak na konferenciju potvrdili su Marin Piletić, ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, Oleg Butković, ministar mora, prometa i infrastrukture, te mnogi drugi.

Na panelu Poslovanje i financiranje u novom ekonomskom okruženju govorit će se o invaziji na Ukrajinu, koja je trajno narušila ekonomsku paradigmu prema kojoj nitko neće ući u rat zbog posljedica za gospodarstvo. Posljedice rata osjetit će cijeli svijet kroz više cijene, a na panelu ćemo pokušati odgovoriti koliko će kriza trajati i što će donijeti, hoćemo li imati dovoljno energenata za proizvodnju i građane, je li bolje u takvoj situaciji da Hrvatska bude dio eurozone ili ne... 

S druge strane, na panelu Nova stvarnost: promjene na tržištu rada sudionici će pokušati doći do odgovora na pitanja kako nadoknaditi izgubljena tržišta, gdje pronaći radnu snagu i kako, naravno, izbjeći ulazak u recesiju koja prijeti.

Bit će govora i o novitetima. Na panelu Inovacije u prodaji i marketingu kao alat povećanja profitabilnostiučinkovitosti doznat ćemo kako dobar proizvod više nije jamac uspjeha te da je kupcima važan odnos oprema njima, što zahtijeva konstantnu inovaciju u pristupu i načinu na koji možemo organizirati poslovanje tvrtke. Interno, ali i prema vanjskim klijentima i kupcima. Kako to rade uspješne tvrtke i koji im alati mogu u tome pomoći, pitanja su na koja će stručnjaci s tog područja pokušati odgovoriti.
U okviru konferencije, a na temu novih tehnologija i inovativnih dostignuća, govorit će Andreja Kajtaz, direktorica Sektora komercijalnih digitalnih rješenja iz Fine, u samostalnom slotu pod nazivom "Horizontalna i vertikalna integracija servisa za digitalizaciju". Jedna od tema bit će i 5G mreža. HSM kroz case study prikazat će uspjehe koje donosi automatizacija u poslovanju tvrtke. 

Na panelu Nezaustavljiva tehnologija: 5G & Next infrastruktura za Industriju 4.0 moći ćete doznati kako će IoT i 5G utjecati na promjene u prijevozu, upravljanju proizvodnim procesima ili pružanju različitih usluga. Govorit će se i o futurističkom svijetu metaversea i primjeni NFT-a kao virtualnih reprezentacija turističkih spomenika. Je li Hrvatska spremna za Industriju 4.0 i može li ona značajno unaprijediti naše gospodarstvo? Doznajte na konferenciji. 

Sve govornike na panelima pogledajte u programu.

Konferenciju organiziraju 24sata i Kvaka24, a prijave za sudjelovanje su otvorene. Osigurajte i vi na vrijeme svoje mjesto jer je broj mjesta u dvorani ograničen. Sve o konferenciji pratite na službenoj stranici ili na Facebooku.

Znatko medijski pokriva
TEHNOLOŠKA SENZACIJA GODINE

Zagreb
12. 10. 2023.

KUPI ULAZNICE
Znatko medijski pokriva
Engage in a new social, business and technological revolution

Zagreb
19. i 20. 10. 2023.

KUPI ULAZNICU
Znatko medijski pokriva

Kako prodavati kupcima budućnosti?

Zagreb, 19. i 20.10.2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Powered by Intersec

Ljubljana
25. i 26. 10. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva


Zagreb
29. i 30. 11. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.0k pitanja

19.0k odgovora

6.1k komentara

1.5k korisnika

...