119 pregleda
Mia Jelinčić u rubrici Poslovanje od Mia Jelinčić (2.1k bodova)

Tko sudjeluje na Kvaka24 konferenciji 2022. godine? 

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+7 glasa
Redakcija od Redakcija (77.9k bodova)
prije prikazano od Znatko

Biznis konferencija Kvaka24: svoja će izlaganja održati ministar Marić, guverner Vujčić, ministar Piletić i drugi stručnjaci

Kakve nas sve promjene očekuju na tržištu rada, prijeti li nam još veća inflacija, što čeka našu ekonomiju, dio su tema konferencije 'Hrvatska u novom ekonomskom okruženju' 6. lipnja 2022. u Zagrebu. 

Pripreme za 2. biznis konferenciju 24sata "Hrvatska u novom ekonomskom okruženju“, koja će biti 6. lipnja 2022. u Hilton Garden Inn Hotelu, u punom su jeku. Konferenciju organiziraju 24sata i Kvaka24, a dolazak su najavili mnogi stručnjaci iz svijeta ekonomije, makroekonomije, ekonometrije i financiranja.  
Što tvrtke mogu učiniti kako bi se prilagodile na okolnosti uzrokovane sukobom Rusije i Ukrajine, a što bi trebala učiniti država? Kakve nas sve promjene očekuju na tržištu rada? Rat u Ukrajini utječe na načine i uvjete poslovanja, a često i na potragu za novim partnerima ili novim izvorima sirovina. Kakve su posljedice sankcija Rusiji za hrvatsku ekonomiju, postoje li pozitivne strane i koliko nam u prevenciji onih negativnih mogu pomoći tehnološki alati, digitalne inovacije i mobilnost radne snage. Sve su to pitanja na koje će naši stručnjaci pokušati odgovoriti, a sve to iz prve ruke i vi možete poslušati prijavom na konferenciju. Požurite jer je broj mjesta ograničen. 

Konferenciju će uvodnim izlaganjem otvoriti Zdravko Marić, potpredsjednik Vlade i ministar financija, koji će se osvrnuti na nekoliko aktualnih tema. Marić će, između ostalog, dati uvid u trenutno financijsko stanje u okviru novih ekonomskih uvjeta. Sigurno će biti zanimljivo i čuti što kaže guverner HNB-a Boris Vujčić u svom izlaganju, ali i na panelu.

Glavni kreator hrvatske monetarne politike dat će odgovore na mnoga pitanja koja najviše muče hrvatske građane. Uz Marića i Vujčića, dolazak na konferenciju potvrdili su Marin Piletić, ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, Oleg Butković, ministar mora, prometa i infrastrukture, te mnogi drugi.

Na panelu Poslovanje i financiranje u novom ekonomskom okruženju govorit će se o invaziji na Ukrajinu, koja je trajno narušila ekonomsku paradigmu prema kojoj nitko neće ući u rat zbog posljedica za gospodarstvo. Posljedice rata osjetit će cijeli svijet kroz više cijene, a na panelu ćemo pokušati odgovoriti koliko će kriza trajati i što će donijeti, hoćemo li imati dovoljno energenata za proizvodnju i građane, je li bolje u takvoj situaciji da Hrvatska bude dio eurozone ili ne... 

S druge strane, na panelu Nova stvarnost: promjene na tržištu rada sudionici će pokušati doći do odgovora na pitanja kako nadoknaditi izgubljena tržišta, gdje pronaći radnu snagu i kako, naravno, izbjeći ulazak u recesiju koja prijeti.

Bit će govora i o novitetima. Na panelu Inovacije u prodaji i marketingu kao alat povećanja profitabilnostiučinkovitosti doznat ćemo kako dobar proizvod više nije jamac uspjeha te da je kupcima važan odnos oprema njima, što zahtijeva konstantnu inovaciju u pristupu i načinu na koji možemo organizirati poslovanje tvrtke. Interno, ali i prema vanjskim klijentima i kupcima. Kako to rade uspješne tvrtke i koji im alati mogu u tome pomoći, pitanja su na koja će stručnjaci s tog područja pokušati odgovoriti.
U okviru konferencije, a na temu novih tehnologija i inovativnih dostignuća, govorit će Andreja Kajtaz, direktorica Sektora komercijalnih digitalnih rješenja iz Fine, u samostalnom slotu pod nazivom "Horizontalna i vertikalna integracija servisa za digitalizaciju". Jedna od tema bit će i 5G mreža. HSM kroz case study prikazat će uspjehe koje donosi automatizacija u poslovanju tvrtke. 

Na panelu Nezaustavljiva tehnologija: 5G & Next infrastruktura za Industriju 4.0 moći ćete doznati kako će IoT i 5G utjecati na promjene u prijevozu, upravljanju proizvodnim procesima ili pružanju različitih usluga. Govorit će se i o futurističkom svijetu metaversea i primjeni NFT-a kao virtualnih reprezentacija turističkih spomenika. Je li Hrvatska spremna za Industriju 4.0 i može li ona značajno unaprijediti naše gospodarstvo? Doznajte na konferenciji. 

Sve govornike na panelima pogledajte u programu.

Konferenciju organiziraju 24sata i Kvaka24, a prijave za sudjelovanje su otvorene. Osigurajte i vi na vrijeme svoje mjesto jer je broj mjesta u dvorani ograničen. Sve o konferenciji pratite na službenoj stranici ili na Facebooku.

Slična pitanja

1 odgovor
2 odgovora
Znatko medijski pokriva

Zagreb, 29. i 30.11. 2022.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

GAME CHANGERPrva poslovna gaming i metaverse konferencija

Zagreb, 01.12.2022.

KOTIZACIJE
Znatko medijski pokriva

NEM Zagreb 2022Središnje mjesto okupljanja producenata, scenarista, produkcijskih kuća, predstavnika FTA televizija, pay TV kanala, streaming servisa te ostalih stvaratelja sadržaja

Zagreb, 07. - 09.12.2022.

ULAZNICA
Znatko medijski pokriva

WINE EnoGASTRO Vip Event 2023Rijeka, 1. ožujka 2023.
Novigrad (Istra), 3. ožujka 2023.
Split, 15. ožujka 2023.
Zadar, 17. ožujka 2023.
Zagreb, 29. ožujka 2023.

Besplatan ulaz za uzvanike

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

9.6k pitanja

14.8k odgovora

3.4k komentara

1.4k korisnika

...