Mia Jelinčić u rubrici Obrazovanje od

Tko može dobiti Heineken stipendiju

Marina Polić od
onaj koji popije najviše piva :D

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+5 glasa
Redakcija od
prikazano od Znatko

Heineken Hrvatska potpisao sporazum o suradnji s Veleučilištem u Karlovcu

Heineken Hrvatska će stipendirati troje studenata karlovačkog Veleučilišta

8. lipnja 2022. u prostorijama karlovačkog Veleučilišta potpisan je sporazum o obrazovno tehničkoj suradnji između tvrtke HEINEKEN Hrvatska i Veleučilišta u Karlovcu. Radi se o sporazumu kojim se nastavlja i produbljuje dugogodišnja uspješna suradnja tvrtke s Veleučilištem, ključnom obrazovnom institucijom na području Karlovca i okolice, u kojoj stasaju nove generacije mladih stručnjaka.

Sporazum je primarno usmjeren na studentice i studente pa će se stipendirati troje najboljih, s fokusom na pivarstvo i strojarstvo, u iznosu od 1.200 kuna mjesečno. Osim stipendiranja studenata, predviđena je mogućnost izvođenja prakse, sezonski rad studenata, a potencijalno i zaposlenje po završetku studija. Dodatno, Veleučilište će pružiti edukaciju radnika karlovačke pivovare u području sigurnosti proizvoda i higijene u proizvodnji, zatim mogućnost izvođenja laboratorijskih ispitivanja te razmjenu znanja o novostima i trendovima u pivarstvu. Također, suvremena mikropivovara Veleučilišta će poslužiti i za razvoj novih proizvoda te kuhanje piva za događaje i pokazne radionice.

- U karlovačkom Veleučilištu vidimo svog prirodnog partnera. Djelujemo u istoj zajednici gdje proizvodimo naše Karlovačko pivo i u kojoj smo među svojima još od davne 1854. godine. Vjerujem da je ulaganje u znanje najbolja investicija, stoga me posebno veseli što ćemo financijski podržati nabolje studente, s fokusom na pivarstvo i strojarstvo - poručila je prilikom potpisivanja sporazuma predsjednica Uprave HEINEKENA Hrvatska, Marta Bułhak te dodala da ovakve suradnje potvrđuju da privatni sektor i akademska zajednica mogu zajednički djelovati na dobrobit šire zajednice.

Dekan veleučilišta Ivan Štedul, prof. tom prilikom je istaknuo kako obrazovne ustanove moraju postati mjesta na kojima se surađuje s industrijom na rješavanju problema iz stvarnoga svijeta te da se primijenjenim obrazovanjem i timskim znanstveno-istraživačkim radom može značajno doprinijeti razvoju gospodarstva. 

Stoga nas posebno veseli sporazum o suradnji s tvrtkom HEINEKEN Hrvatska u kojoj prepoznajemo izvrsnog partnera te smo ponosni što su u našim studentima prepoznali buduće stručnjake te im pružili priliku za osobni razvoj, kako za vrijeme studiranja, tako i nakon završenog studija - zaključio je dekan Štedul.  

+1 glas
Arnela Abadžija od
To su studenti prehrambene tehnologije s fokusom na studente smjera strojarstva i pivarstva. Stipendija iznosi 1.200 kuna. Osim stipendije nudi se i stručna praksa i zaposlenje za one koji budu najbolje pokazali svoje umjeće a prije zaposlenja nudi se i sezonski posao

Mislim da se odnosi samo na karlovačko sveuciliste jer je sa njima Heineken sklopio sporazum a ne sa cijelom državom

Prvo studentsko pivo su odlučili da nazovu studoš

Tu se godišnje upise od 40do 60studenata

Slična pitanja

2 odgovora 10.8k 👀
2 odgovora 250 👀
3 odgovora 469 👀
1 odgovor 472 👀
Marin Duganđija 22.05.2022. pitanje u rubrici Posao od Marin Duganđija
2 odgovora 704 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.8k pitanja

22.5k odgovora

8.4k komentara

1.6k korisnika

...