192 pregleda
Mia Jelinčić u rubrici Muzika i ples od Mia Jelinčić

Tko je Honey Dijon, DJ-ica koja nastupa 2022. godine na EXIT festivalu? 

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+5 glasa
Redakcija od Redakcija
prikazano od Redakcija

Honey Dijon: Suverena house vladarka

Naširoko obožavana, Honey Dijon je američka DJ-ica srednje generacije, koja plijeni karizmom za i van DJ pulta. U njenim setovima (na najvećim svjetskim festivalima i eminentnim klupskim zabavama) vlada house zvuk, uz blend diska, tehna, funka, soula i r’n’b-ja. Svoju genijalnost i posvećenost preslikava na sve aspekte života i rada – ona je i modna ikona i LGBT+ aktivistica. 

Rođena kao Honey Redmond, odrasla je ’70-ih u Chicagu, gradu koji će kasnije biti prijestolnica house žanra. Subkultura i muzički milje ovog grada ostavit će dubok utjecaj na Honey, kao i njena obitelj. Svoje prve muzičke korake napravila je za gramofonom svojih roditelja, upijajući zvuke sa soul i r’n’b ploča. Kratka ljubavna priča: čula je muziku i zaljubila se.

Pet desetljeća kasnije ona je jedna od najvećih ženskih DJ-eva na svetu, s tri albuma i desetinama singlova i EP-jeva. Zaštitni znak joj je upravo to što je žanrovski kameleon, vješto se kreće kroz najrazličitije žanrove, zadržavajući prepoznatljiv house zvuk.

Mentor, a sada i dugogodišnji prijatelj joj je nitko drugi do veliki Derrick Carter. Nakon preseljenja u New York, upoznala se sa muzičkim gigantom Dannyem Tenagliajem, koji joj je također bio veliki izvor inspiracije. Ova spojnica Chicaga i New Yorka je očigledna i u njenim trakama i setovima. Također, Honey određen dio godine provodi i u Berlinu, a ovaj grad i njegova muzika su također ostavili neizbrisiv trag na njen umjetnički izraz. 

U tom kontekstu, jednom prilikom je izjavila: „Mnogim ljudima sam asocijacija na swingy Chicago i klasični house i disco, ali također mogu i iznijeti jak ritmičan techno“. Muziku je objavljivala pod izdavačkim kućama kao što su Stereo Cool i Classic Music Company.

Love Is A State Of Mind“ njen je svježi singl, objavljen prije samo pola mjeseca, a u okviru predstojećeg albuma „Black Girl Magic“.

Dugo je vrtjela muziku na modnim revijama i umjetničkim izložbama. Strast koju gaji prema modi, ali i aktivizam u domenu LGBT+ prava, odveli su je do toga da potpiše ugovor s velikom modnom kućom Calvin Klein. Naime, prošle godine bila je jedno od zaštitnih lica ove modne kuće za njihovu LGBTQIA+ kampanju.

Kako je trans osoba, glasno se zalaže za prava LGBT+ zajednice, što kroz otvorene stavove u svojim intervjuima, što kroz muziku. Tako je s numerom „Downtown“, koju je izbacila prošle godine, a koja slavi queer i trans kulturu.

Zbog svega ovoga ne propustite njen nastup na Petrovaradinskoj tvrđavi ovog ljeta 2022., na, zna se, Exitovoj mts Dance Areni.

Slična pitanja

2 odgovora
Mia Jelinčić 30.06.2022. pitanje u rubrici Muzika i ples od Mia Jelinčić
1 odgovor
Mia Jelinčić 24.06.2022. pitanje u rubrici Muzika i ples od Mia Jelinčić
1 odgovor
Mia Jelinčić 28.06.2022. pitanje u rubrici Muzika i ples od Mia Jelinčić
1 odgovor
Mia Jelinčić 16.06.2022. pitanje u rubrici Muzika i ples od Mia Jelinčić
1 odgovor
Mia Jelinčić 05.07.2022. pitanje u rubrici Muzika i ples od Mia Jelinčić
1 odgovor
Mia Jelinčić 20.06.2022. pitanje u rubrici Muzika i ples od Mia Jelinčić
1 odgovor
Mia Jelinčić 30.06.2022. pitanje u rubrici Muzika i ples od Mia Jelinčić
Znatko medijski pokriva
CRO Commerce 2023
Humans vs Machines

Zagreb
29. 09. 2023.

ULAZNICE uz 20% POPUSTA
Znatko medijski pokriva
INVESTIRANJEM DO FINANCIJSKE SLOBODE No. 2

Zagreb
30. 09. 2023.

ULAZNICE uz POPUST
Znatko medijski pokriva
Superprodavač 2023
Kako prodavati kupcima budućnosti?

Zagreb, 19. i 20.10.2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva
Adria Security Summit 2023
Powered by Intersec

Ljubljana
25. i 26. 10. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva
18. Advanced Technology Days (2023)

Zagreb
29. i 30. 11. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

11.9k pitanja

18.8k odgovora

5.9k komentara

1.5k korisnika

...