134 pregleda
Nino Marić u rubrici Hrana i piće od Nino Marić (15.5k bodova)

Tko su hrvatski dobitnici nagrade američkog časopisa Wine Spectator za 2022. godinu?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+10 glasa
Željka Barišić od Željka Barišić (547 bodova)
odabran od Nino Marić
 
Najbolji odgovor

Istaknuti restorani LH&V-a Alfred Keller i Matsunoki osvojili prestižne nagrade koje dodjeljuje Wine Spectator

Dvostruka nagrada “Best of Award of Excellence” po prvi put u Hrvatskoj stigla u ruke jednog sommeliera

Na ovogodišnjoj dodijeli nagrada američkog časopisa Wine Spectator, vodećeg autoriteta u svijetu vina, čak dva prestižna priznanja završila su u rukama jednog sommeliera, Filipa Veselovca. Nagrade “Best of Award of Excellence” označene s dvije vinske čaše osvojili su Matsunoki i Alfred Keller, signature restorani luksuznog hotelskog brenda Lošinj Hotels & Villas koji su smješteni u hotelima Bellevue i Boutique Hotel Alhambra, u uvali Čikat. Zahvaljujući pomno odabranom vinskom asortimanu od čak 660 etiketa u restoranu Alfred Keller i 495 etiketa u restoranu Matsunoki, ova dva bogato nagrađivana restorana uspješno su se etablirala i u elitnom društvu restoranskog vodiča Wine Spectator, čija izdanja prati više od 3 milijuna čitatelja u svijetu.

Wine Spectator globalno je najrelevantniji časopis i autoritet za kvalitetu vina kojem vjeruju čitatelji diljem svijeta. Poznat je po svom strogom procesu evaluacije, vođenom najvišim standardima i etičkim načelima. Njegovi stručnjaci na slijepo kušaju i ocjenjuju više od 15.000 različitih vina godišnje. Tako se nagrada “Best of Award of Excellence” dodjeljuje isključivo restoranima koji nude vinske karte s izvrsnom širinom kroz više vinorodnih regija te značajnom dubinom vrhunskih proizvođača, uz izvanrednu prezentaciju. Restorani iz te kategorije obično nude 350 ili više renomiranih etiketa, a priznati su kao odredišta za ozbiljne ljubitelje vina te pokazuju duboku predanost vinu, kako u podrumu, tako i kroz svoj tim za posluživanje gostiju.

Nakon što ga je po prvi put osvojio prošle godine, jedini japanski restoran na hrvatskim otocima, Matsunoki, ovo je značajno priznanje u Hotel Bellevue doveo i ove godine kada je svoju vinsku kartu proširio s 475 na 495 vrhunskih etiketa. S druge strane, signature restoran Boutique Hotela Alhambra i nositelj Michelinove zvjezdice, Alfred Keller, sa svojih je 660 etiketa ostvario snažan ulaz u elitnu skupinu restorana koje Wine Spectator nagrađuje. Velike zasluge za to pripadaju ekspertnom timu restorana Matsunoki i Alfred Keller te posebice sommelier-u Filipu Veselovcu, koji se pobrinuo da LH&V ljubiteljima vina ponudi najbolji izbor i koji je po prvi put u Hrvatskoj istovremeno osvojio čak dvije ovakve nagrade.   

„Velika je čast i zadovoljstvo ponovno primiti ovu vrijednu nagradu za restoran Matsunoki te prvu za restoran Alfred Keller, za koji je također bilo samo pitanje trenutka kada će biti prepoznat i od strane Wine Spectatora. Vinski asortiman ovih izuzetnih restorana pohranjen je u skladišnim prostorima kontrolirane temperature i vlažnosti, a temelji se na progresivnoj filozofiji uz poštivanje hrvatske vinarske povijesti. Osim tradicionalnih hrvatskih sorti i vinorodnih područja, vinske karte obuhvaćaju i probrane etikete iz nekih od najprestižnijih vinskih područja, organska, biodinamička i veganska vina, kao i vina iz regija hladne klime. Također imamo i veliki izbor standardnih i velikih formata poznatih proizvođača iz francuske pokrajine Champagne, a do toga nas je vodila strast i želja da odamo zasluženu počast jednoj bogatoj tradiciji“, poručio je Filip Veselovac, glavni sommelier hotela Bellevue i Boutique Hotela Alhambra.

+4 glasa
Ana Juradin od Ana Juradin (1.4k bodova)

Dvije nagrade osvojio je sommelier Filip Veselovac.

Nagrade "Best of Award of Excellence" označene s dvije vinske čaše osvojili su Matsunoki i Alfred Keller, signature restorani luksuznog hotelskog brenda Lošinj Hotels & Villas koji su smješteni u hotelima Bellevue i Boutique Hotel Alhambra.

Matsunoki je jedini japanski restoran na hrvatskim otocima. Prošle godine prvi put je osvojio priznanje, a  i ove godine ga je doveo u Hotel Bellevue kada je svoju vinsku kartu proširio s 475 na 495 vrhunskih etiketa, kako piše Jutarnji list.

Članak na kojem možete pročitati više o ovome nalazi se ovdjehttps://www.jutarnji.hr/dobrahrana/price/dva-prestizna-priznanja-wine-spectatora-po-prvi-put-u-rukama-jednog-hrvatskog-sommeliera-15216645

Znatko medijski pokriva
MONEY MOTION 2023
<< the only FinTech conference you should attend >>

Zagreb, 9. - 10. ožujka 2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

WINE EnoGASTRO Vip Event 2023

WINE EnoGASTRO Vip Event 2023


Rijeka, 1. ožujka 2023.
Novigrad (Istra), 3. ožujka 2023.
Split, 15. ožujka 2023.
Zadar, 17. ožujka 2023.
Zagreb, 29. ožujka 2023.

Besplatan ulaz za uzvanike

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

10.1k pitanja

16.0k odgovora

3.9k komentara

1.4k korisnika

...