Mia Jelinčić u rubrici Tehnologija od Mia Jelinčić

Koja je najbolja i najbrža mobilna i fiksna širokopojasna mreža u Hrvatskoj u prvoj polovici 2022. godine? 

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+8 glasa
Redakcija od Redakcija
prikazano od Znatko

Hrvatski Telekom potvrdio status najbolje i najbrže mobilne i fiksne širokopojasne mreže 

  • HT osvojio obje umlaut 'Best in Test' nagrade za vodeću mobilnu i fiksnu mrežu
  • Analiza je provedena na više od 39 milijuna uzoraka prikupljenih od svih pružatelja mobilnih i fiksnih širokopojasnih usluga u Hrvatskoj

Hrvatski Telekom učvrstio je svoj položaj vodeće mreže u Hrvatskoj osvojivši ponovno obje nagrade za najbolju i najbržu fiksnu i mobilnu mrežu.

Nagrade su rezultat analize više od 39 milijuna uzoraka ukupno, prikupljenih od svih pružatelja fiksnih i mobilnih usluga u Hrvatskoj u razdoblju od šest mjeseci, između prosinca 2021. i lipnja 2022. Osvojene nagrade odražavaju stvarno korisničko iskustvo, pri čemu je HT postigao najviši rezultat u mobilnoj i fiksnoj širokopojasnoj mreži, ostvarujući u oba segmenta bolje rezultate nego prošle godine, osobito u fiksnoj mreži gdje je zabilježen 27 posto bolji ukupni rezultat.

Hrvatski Telekom je još jednom potvrdio status vodeće mreže u Hrvatskoj, a priznanje je tim značajnije jer dolazi kao rezultat stalnog povećanja kvalitete i brzine pristupa internetu te poboljšanja korisničkog iskustva. Tome svjedoči i rekordno uvođenje optike drugu godinu zaredom, prvi puta ikad s više od čak 100,000 novih FTTH priključaka u jednoj godini, a što je bilo popraćeno i udvostručenjem brzina optičke mreže, dok smo u mobilnoj mreži, gdje smo već poslovično jedna od najbržih mreža u Europi, dodatno povećali pokrivenost 5G mrežom na gotovo 100 gradova i više 2 milijuna stanovnika, osiguravajući gigabitne brzine diljem Hrvatske. U skladu s našom strategijom nastavljamo ulagati u mrežnu infrastrukturu doprinoseći izravno razvoju hrvatskog društva, poslovanja i gospodarstva“, izjavio je Boris Drilo, član Uprave i glavni direktor za tehniku i informacijske tehnologije Hrvatskog Telekoma.

Ovo je čak peti put da je Hrvatski Telekom osvojio umlaut 'Best in Test' priznanje za najbolju mobilnu mrežu, a drugu godinu zaredom i za najbolju fiksnu širokopojasnu mrežu.

+2 glasa
Monika Kiris od Monika Kiris

Mobilna mreža Hrvatskog Telekoma najbrža i najbolja petu godinu zaredom 

Hrvatski Telekom je 2023. godine petu godinu zaredom osvojio Ookla® Speedtest Awards™ nagrade za:

  • Najbolju mobilnu mrežu (Best Mobile Network), 
  • Najbržu mobilnu mrežu (Fastest Mobile Network) i 
  • Najbolju mobilnu pokrivenost u Hrvatskoj (Best Mobile Coverage.)*

Nagrade su rezultat šestomjesečnog dubinskog istraživanja tijekom kojeg je Ookla®, svjetski lider u analizi i testiranju kvalitete pristupa internetu, analizirala više od 244 tisuće testova koje su korisnici sami pokrenuli na Speedtest iOS i Android mobilnim aplikacijama, kao i rezultat više od 214 milijuna skeniranja na 187.732 lokacija svih mobilnih operatora u Hrvatskoj.

Mobilna mreža Hrvatskog Telekoma ostvarila je najbolji Speed Score™ rezultat od 120,91 što je 24-postotno poboljšanje u odnosu na rezultat ostvaren tijekom zadnjih šest mjeseci 2022. godine, te ujedno i najbolji ikad Speed Score™ rezultat testiranja svih generacija mobilnih mreža u Hrvatskoj. 

HT je također ponovno ostvario i najbolji Coverage Score™ rezultat dodatno učvršćujući svoju lidersku poziciju i u ovom segmentu. Povijesno najbolji rezultati izravan su odraz dodatnog unaprjeđenja kvalitete mreže i najboljeg korisničkog iskustva koje HT pruža. 

S obzirom na ulaganje od 135,3 milijuna eura čime je Hrvatski Telekom osvojio najveći udio radio frekvencijskog spektra na ovogodišnjoj aukciji i učvrstio vodeću poziciju u sva tri pojasa, HT će korisnicima nastaviti osiguravati najkvalitetniju mobilnu uslugu i najbolje korisničko iskustvo tijekom sljedećih 15 godina.

Slična pitanja

3 odgovora 7.9k 👀
2 odgovora 4.1k 👀
2 odgovora 402 👀
3 odgovora 565 👀
2 odgovora 1.1k 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.7k pitanja

22.3k odgovora

8.3k komentara

1.6k korisnika

...