Monika Kiris u rubrici Internet od

Koji mobilni operater u Hrvatskoj ima najbržu 5G mrežu?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+13 glasa
Redakcija od
uređen od Redakcija

Hrvatski Telekom (HT) ima najbržu 5G mobilnu mrežu u Hrvatskoj u 2022. godini, a to je već četvrta godina za redom daje HT osvojio Ookla® Speedtest Award™

5G mreža Hrvatskog Telekoma prepoznata je četvrti put za redom, ove 2022. godine, od neovisnih stručnjaka i korisnika kao najbrža 5G mreža u Hrvatskoj te je osvojivši nagradu Ookla® Speedtest Award™ potvrdila još jednom status vodeće mreže u Hrvatskoj. 

Testiranje je provedeno tijekom drugog i trećeg kvartala ove 2022. godine s više od 100.000  korisnički iniciranih 5G testova putem mobilnih aplikacija iOS i Android, na svim mobilnim mrežama u Hrvatskoj. Hrvatski Telekom zabilježio je daleko najbolji Speed Score™ rezultat.

Iskustva korisnika i temeljita analiza pokazala su kako je 5G mreža Hrvatskog Telekoma napravila značajan iskorak, vidljiv i iz rasta 5G median download brzine u trećem kvartalu 2022. godine za 33 posto, u usporedbi s istim razdobljem lani, što je potvrda liderske pozicije HT-a kao najbrže 5G mreže, s najvećom pokrivenošću i najboljim korisničkim iskustvom.

Boris Drilo, CTIO Hrvatskog Telekoma izjavio je:

“Najnovije Ookla priznanje rezultat je naših kontinuiranih napora i značajnih ulaganja u razvoj mreže zahvaljujući kojima smo nastavili graditi najbržu i najveću 5G mrežu u Hrvatskoj te omogućili našim korisnicima da iskoriste sve prednosti vodeće 5G mreže. Naš plan je nastaviti s daljnjim unaprjeđenjem i fiksne i mobilne mreže. S 5G mrežom pokrivamo gotovo 100 gradova, velikih i malih, diljem Hrvatske te više od dva milijuna ljudi. Istodobno, ostvarili smo i dvoznamenkastu stopu rasta naše, daleko najveće, FTTH mreže te omogućavamo optiku za pola milijuna kućanstava. Izgradnja 5G mreže, posebno u ovim izazovnim vremenima dokaz je naše predanosti i podrške gospodarstvu, društvu, kompanijama i pojedincima, jer izravno pridonosi ubrzanju gospodarske aktivnosti, povećanju konkurentnosti, zapošljavanju i potiče nacionalni razvoj.”

+10 glasa
Hrvoje Hladnik od

Hrvatski Telekom ponovno osvojio Speedtest Award™ nagradu za najbolju mobilnu mrežu

  • HT je četvrtu godinu zaredom osvojio Speedtest Award™ nagrade i za najbolju mobilnu mrežu te najbolju mobilnu pokrivenost u Hrvatsko
  • Nagrade su odraz iskustva korisnika i kontinuiranih ulaganja u razvoj i kvalitetu mreže  

GSM mobilna mreža Hrvatskog Telekoma ponovno je proglašena najboljom, najbržom i mrežom s najboljom mobilnom pokrivenošću u 2022. godini, te je osvojila tri Ookla® Speedtest Awards™ nagrade.

Nagrade su rezultat opsežnog dubinskog istraživanja gdje je Ookla® analizirala više od 600.000 testova samih korisnika pokrenutih na Speedtest iOS i Android mobilnim aplikacijama kao i rezultate više od 344 milijuna skeniranja na 239.754 lokacija svih mobilnih operatora u Hrvatskoj, tijekom 2022. godine.

Mobilna mreža Hrvatskog Telekoma zabilježila je najbolji godišnji Speed Score™ rezultat  od 106,69 što je 26.92% poboljšanje u odnosu na HT-ov rezultat u 2021. godini. Istodobno, HT je u 2022. godini ostvario i najbolji Coverage Score™ rezultat od 835. Rezultati analize potvrđuju kako je Hrvatski Telekom u 2022. godini dodatno unaprijedio kvalitetu usluge što se odražava i u još pozitivnijem korisničkom iskustvu. 

Posljednje Ookla priznanje i najbolji rezultat izravan je pokazatelj naših značajnih i kontinuiranih ulaganja u razvoj i kvalitetu mobilne mreže. Zadovoljstvo korisnika i kvaliteta usluga koje pružamo uvijek su u fokusu našeg poslovanja te smo iznimno ponosni što su naše aktivnosti i napori koje ulažemo kako bismo osigurali vrhunsko korisničko iskustvo prepoznati upravo od strane samih korisnika, a što rezultira osvajanjem međunarodnih nagrada za najbolju mrežu iz godine u godinu. Sukladno našoj strategiji, nastavljamo ulagati u infrastrukturu čime izravno pridonosimo razvoju hrvatskog društva i gospodarstva te pružamo potporu rastućoj potrebi za digitalizacijom cijele zemlje.

...izjavio je Boris Drilo, član Uprave i glavni direktor za tehniku i informacijske tehnologije Hrvatskog Telekoma.

Hrvatski Telekom je usredotočen na ulaganja u razvoj mrežne infrastrukture, osobito optičke i 5G mreže, koje su okosnice digitalizacije hrvatskog društva i gospodarstva. Sukladno tome, u istraživanju provedenom u drugom i trećem tromjesečju 2022. godine HT-ova 5G mreža je potvrđena od Ookla® i kao najbrža u Hrvatskoj te danas pokriva gotovo 100 gradova diljem Hrvatske i više od dva milijuna ljudi. Istodobno, HT-ova optička FTTH mreža, iako već najveća u Hrvatskoj, svake godine nastavlja sa snažnim rastom čime je omogućena brza optička internetska veza za više od pola milijuna kućanstava u velikim gradovima i manjim sredinama.

___
*Ookla je svjetski lider u testiranju i analizi pristupa kvaliteti interneta. Kao rezultat opsega testiranja na svim Speedtest platformama, Ookla ima najopsežniju analitiku o performansama i dostupnosti interneta širom svijeta.

Slična pitanja

1 odgovor 491 👀
1 odgovor 1.4k 👀
Maja Kos 23.09.2020. pitanje u rubrici Mobitel od Maja Kos
1 odgovor 327 👀
1 odgovor 185 👀
1 odgovor 1.7k 👀
1 odgovor 729 👀
1 odgovor 259 👀
Nino Marić 11.05.2022. pitanje u rubrici Mobitel od Nino Marić
1 odgovor 469 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

13.9k pitanja

22.7k odgovora

8.5k komentara

1.6k korisnika

...