285 pregleda
Monika Kiris u rubrici Internet od Monika Kiris (7.5k bodova)

Koji mobilni operater u Hrvatskoj ima najbržu 5G mrežu?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+11 glasa
Redakcija od Redakcija (115k bodova)
uređen od Redakcija

Hrvatski Telekom (HT) ima najbržu 5G mobilnu mrežu u Hrvatskoj u 2022. godini, a to je već četvrta godina za redom daje HT osvojio Ookla® Speedtest Award™

5G mreža Hrvatskog Telekoma prepoznata je četvrti put za redom, ove 2022. godine, od neovisnih stručnjaka i korisnika kao najbrža 5G mreža u Hrvatskoj te je osvojivši nagradu Ookla® Speedtest Award™ potvrdila još jednom status vodeće mreže u Hrvatskoj. 

Testiranje je provedeno tijekom drugog i trećeg kvartala ove 2022. godine s više od 100.000  korisnički iniciranih 5G testova putem mobilnih aplikacija iOS i Android, na svim mobilnim mrežama u Hrvatskoj. Hrvatski Telekom zabilježio je daleko najbolji Speed Score™ rezultat.

Iskustva korisnika i temeljita analiza pokazala su kako je 5G mreža Hrvatskog Telekoma napravila značajan iskorak, vidljiv i iz rasta 5G median download brzine u trećem kvartalu 2022. godine za 33 posto, u usporedbi s istim razdobljem lani, što je potvrda liderske pozicije HT-a kao najbrže 5G mreže, s najvećom pokrivenošću i najboljim korisničkim iskustvom.

Boris Drilo, CTIO Hrvatskog Telekoma izjavio je:

“Najnovije Ookla priznanje rezultat je naših kontinuiranih napora i značajnih ulaganja u razvoj mreže zahvaljujući kojima smo nastavili graditi najbržu i najveću 5G mrežu u Hrvatskoj te omogućili našim korisnicima da iskoriste sve prednosti vodeće 5G mreže. Naš plan je nastaviti s daljnjim unaprjeđenjem i fiksne i mobilne mreže. S 5G mrežom pokrivamo gotovo 100 gradova, velikih i malih, diljem Hrvatske te više od dva milijuna ljudi. Istodobno, ostvarili smo i dvoznamenkastu stopu rasta naše, daleko najveće, FTTH mreže te omogućavamo optiku za pola milijuna kućanstava. Izgradnja 5G mreže, posebno u ovim izazovnim vremenima dokaz je naše predanosti i podrške gospodarstvu, društvu, kompanijama i pojedincima, jer izravno pridonosi ubrzanju gospodarske aktivnosti, povećanju konkurentnosti, zapošljavanju i potiče nacionalni razvoj.”

+7 glasa
Hrvoje Hladnik od Hrvoje Hladnik (6.2k bodova)

Hrvatski Telekom ponovno osvojio Speedtest Award™ nagradu za najbolju mobilnu mrežu

  • HT je četvrtu godinu zaredom osvojio Speedtest Award™ nagrade i za najbolju mobilnu mrežu te najbolju mobilnu pokrivenost u Hrvatsko
  • Nagrade su odraz iskustva korisnika i kontinuiranih ulaganja u razvoj i kvalitetu mreže  

GSM mobilna mreža Hrvatskog Telekoma ponovno je proglašena najboljom, najbržom i mrežom s najboljom mobilnom pokrivenošću u 2022. godini, te je osvojila tri Ookla® Speedtest Awards™ nagrade.

Nagrade su rezultat opsežnog dubinskog istraživanja gdje je Ookla® analizirala više od 600.000 testova samih korisnika pokrenutih na Speedtest iOS i Android mobilnim aplikacijama kao i rezultate više od 344 milijuna skeniranja na 239.754 lokacija svih mobilnih operatora u Hrvatskoj, tijekom 2022. godine.

Mobilna mreža Hrvatskog Telekoma zabilježila je najbolji godišnji Speed Score™ rezultat  od 106,69 što je 26.92% poboljšanje u odnosu na HT-ov rezultat u 2021. godini. Istodobno, HT je u 2022. godini ostvario i najbolji Coverage Score™ rezultat od 835. Rezultati analize potvrđuju kako je Hrvatski Telekom u 2022. godini dodatno unaprijedio kvalitetu usluge što se odražava i u još pozitivnijem korisničkom iskustvu. 

Posljednje Ookla priznanje i najbolji rezultat izravan je pokazatelj naših značajnih i kontinuiranih ulaganja u razvoj i kvalitetu mobilne mreže. Zadovoljstvo korisnika i kvaliteta usluga koje pružamo uvijek su u fokusu našeg poslovanja te smo iznimno ponosni što su naše aktivnosti i napori koje ulažemo kako bismo osigurali vrhunsko korisničko iskustvo prepoznati upravo od strane samih korisnika, a što rezultira osvajanjem međunarodnih nagrada za najbolju mrežu iz godine u godinu. Sukladno našoj strategiji, nastavljamo ulagati u infrastrukturu čime izravno pridonosimo razvoju hrvatskog društva i gospodarstva te pružamo potporu rastućoj potrebi za digitalizacijom cijele zemlje.

...izjavio je Boris Drilo, član Uprave i glavni direktor za tehniku i informacijske tehnologije Hrvatskog Telekoma.

Hrvatski Telekom je usredotočen na ulaganja u razvoj mrežne infrastrukture, osobito optičke i 5G mreže, koje su okosnice digitalizacije hrvatskog društva i gospodarstva. Sukladno tome, u istraživanju provedenom u drugom i trećem tromjesečju 2022. godine HT-ova 5G mreža je potvrđena od Ookla® i kao najbrža u Hrvatskoj te danas pokriva gotovo 100 gradova diljem Hrvatske i više od dva milijuna ljudi. Istodobno, HT-ova optička FTTH mreža, iako već najveća u Hrvatskoj, svake godine nastavlja sa snažnim rastom čime je omogućena brza optička internetska veza za više od pola milijuna kućanstava u velikim gradovima i manjim sredinama.

___
*Ookla je svjetski lider u testiranju i analizi pristupa kvaliteti interneta. Kao rezultat opsega testiranja na svim Speedtest platformama, Ookla ima najopsežniju analitiku o performansama i dostupnosti interneta širom svijeta.

Slična pitanja

1 odgovor
Nino Marić 22.06.2022. pitanje u rubrici Mobitel od Nino Marić (15.6k bodova)
1 odgovor
Maja Kos 23.09.2020. pitanje u rubrici Mobitel od Maja Kos (8.1k bodova)
1 odgovor
Marina Polić 10.11.2021. pitanje u rubrici Tehnologija od Marina Polić (2.5k bodova)
1 odgovor
1 odgovor
1 odgovor
Goran Dren 13.09.2014. pitanje u rubrici Tehnologija od Goran Dren (6.1k bodova)
1 odgovor
Goran Dren 11.02.2014. pitanje u rubrici Tehnologija od Goran Dren (6.1k bodova)
Znatko medijski pokriva
MONEY MOTION 2023
<< the only FinTech conference you should attend >>

Zagreb, 9. - 10. ožujka 2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

WINE EnoGASTRO Vip Event 2023

WINE EnoGASTRO Vip Event 2023


Rijeka, 1. ožujka 2023.
Novigrad (Istra), 3. ožujka 2023.
Split, 15. ožujka 2023.
Zadar, 17. ožujka 2023.
Zagreb, 29. ožujka 2023.

Besplatan ulaz za uzvanike

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

10.1k pitanja

16.2k odgovora

3.9k komentara

1.4k korisnika

...