Mia Jelinčić u rubrici Obrazovanje od
promjena rubrike od Znatko

Kada počinje prva 5G akademija u Hrvatskoj? 

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+6 glasa
Redakcija od
prikazano od Znatko

Uskoro prve 5G radionice u Hrvatskoj za poduzetnike

HGK u suradnji s Nokijom pokreće 5G Akademiju

Nokijina stručnjakinja Leslie Shannon tvrtkama održala ekskluzivno predavanje na temu najnovijih tehnologija

Leslie Shannon, renomirana stručnjakinja iz globalno poznatog telekomunikacijskog diva Nokia, održala je u četvrtak 12. svibnja 2022. u prostorima HUB385 predavanje za poduzetnike pod nazivom „Early Signals, Future Scenarios“. Predavanje, održano u organizaciji HGK i Nokije, okupilo je stručnjake iz različitih industrija kao što su Serengeti, SofaScore, Hrvatski Telekom i EON, predstavnike obrazovnih institucija poput Algebre i FER-a, kao i predstavnike Vlade RH iz resornih ministarstava. Shannon je na predavanju govorila o novim mrežnim arhitekturama, vizualnoj analitici, upravljanju robotima i dronovima, AR/VR/XR tehnologijama i metaverzumu kao najnovijem buzzwordu u ovom području, a dotaknula se i uloge 5G mreže u današnjem svijetu te načina kako koristiti mogućnosti 5G mreže kao ključne poluge za iskoristivost svega što ona danas omogućuje zahvaljujući razvoju najnovijih tehnologija.

Leslie Shannon voditeljica je Odjela za istraživanje ekosustava i trendova za Nokiju. Kroz futuristički pristup, usredotočena je na prepoznavanje tehnoloških disrupcija i prilika za Nokiju i njezine kupce, uključujući razvoj tehnologije 5G u robotici, dronovima, vizualnoj analitici i cloud gamingu, s naglaskom na proširenu i virtualnu stvarnost.

„Nokia promatra kako netehnološkim kompanijama pružiti telekomunikacijsku podršku u budućnosti, kroz pogodnosti koje će mreže budućnosti donijeti. Prava 5G revolucija je stabilnost u povezanosti putem 5G mreže koja je dovoljno stabilna i brza da može podržati napredne tehnološke procedure u pravom vremenu“, istaknula je ovom prigodom Shannon.

Suradnja HGK i Nokije nastavlja se prvom 5G Akademijom u Hrvatskoj

Tajana Kesić Šapić, voditeljica Odjela za industriju HGK, iskoristila je događanje kako bi najavila 5G Akademiju koju HGK uskoro pokreće s Nokijom, a u sklopu koje će biti održane četiri virtualne 5G radionice. 

„Kako bismo tvrtkama pružili najnovija znanja u ovom području, s Nokijom smo pripremili prve 5G radionice u Hrvatskoj koje će biti održane u okviru 5G Akademije. Na njima će polaznici moći saznati više o tome što čini 5G jedinstvenom mrežom u podršci procesu digitalizacije različitih gospodarskih grana i koji su temelji provedbe transformacije koju nam donosi. Radionice su namijenjene tvrtkama iz svih gospodarskih grana, a cilj im je omogućiti alate za provedbu uspješne digitalne transformacije u svojim poslovnim procesima“, izjavila je Šapić.

Šapić dodaje i kako će prva radionica, na kojoj će  biti istaknute ključne prednosti koje donosi 5G, kao i razlike u odnosu na prethodne generacije mobilnih mreža, biti održana već 24. svibnja 2022. Predavači će biti Goran Horvatić, voditelj tehnološke strategije u Nokiji i Tonko Obuljen, Predsjednik Vijeća HAKOM-a, a registracija je moguća već sada putem poveznice.

5G tehnologija najavljivana je na velika vrata kao okosnica četvrte industrijske revolucije. Iako već neko vrijeme imamo priliku iskušavati sve što nam je donijela, kako bismo najefikasnije iskoristili sve njezine blagodati, potrebno nam je kontinuirano unapređenje znanja te dijeljenje najboljih praksi. Peta generacija mobilne mreže u Hrvatsku je stigla prije dvije godine te će donijeti revolucionarne promjene u zdravstvu, prometu, školstvu, poljoprivredi, energetici i brojnim drugim industrijama. Smatra se značajnom poput otkrića struje ili prvog automobila, a procjenjuje se da će njezin razvoj i implementacija rezultirati s 2.3 milijuna novih poslova u zemljama EU te da će zahvaljujući 5G tehnologiji globalni BDP narasti i za 4 bilijuna dolara do 2030.

Slična pitanja

1 odgovor 261 👀
Nino Marić 11.05.2022. pitanje u rubrici Mobitel od Nino Marić
2 odgovora 1.2k 👀
1 odgovor 491 👀
1 odgovor 477 👀
2 odgovora 293 👀
1 odgovor 252 👀
Monika Kiris 15.08.2022. pitanje u rubrici Mobitel od Monika Kiris
1 odgovor 1.4k 👀
1 odgovor 1.3k 👀
Marija Miljević 01.03.2022. pitanje u rubrici Mobitel od Marija Miljević
1 odgovor 327 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.0k pitanja

22.7k odgovora

8.6k komentara

1.6k korisnika

...