148 pregleda
Nino Marić u rubrici Financije od Nino Marić

Koji su uvjeti dobivanja „Bespovratne potpore za novoosnovana poduzeća“ od HAMAG – BICRO u 2022. godini?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

–2 glasa
Marija Miljević od Marija Miljević

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja objavilo poziv:

„Bespovratne potpore za novoosnovana poduzeća“ u modalitetu privremenog poziva

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja objavilo je danas poziv „Bespovratne potpore za novoosnovana poduzeća“ namijenjen mikro, malim i srednjim poduzećima, s izmijenjenim modalitetom poziva, nakon što je 31. svibnja 2022. poništen i zatvoren u modalitetu trajno otvorenog poziva.

Danas objavljen poziv provodi se kao otvoreni postupak u modalitetu privremenog poziva na dostavu projektnih prijedloga. To znači da je određen krajnji rok za podnošenje projektnih prijedloga, a po njegovom isteku započinje postupak dodjele kojim se omogućava natjecanje između svih podnesenih projektnih prijedloga na temelju kvalitativnih aspekata.

Pozivom "Bespovratne potpore za novoosnovana poduzeća" poticat će se investicije novoosnovanih mikro, malih i srednjih poduzeća (starost poduzeća do 5 godina) koja razvijaju inovacije bazirane na znanju ili visokim tehnologijama. Riječ je o projektima čiji se proizvodi i usluge nalaze u predkomercijalnoj fazi i zahtijevaju dodatna financijska ulaganja za dovršetak tehnološke spremnosti. Ukupno je u sklopu poziva dostupan 141 milijun kuna, a iznosi potpore koja se može dodijeliti kreću se između 200 tisuća kuna i 1 milijun kuna.

Prihvatljivi troškovi uključuju kupnju opreme, materijala, zapošljavanje osoblja i ugovaranje vanjskih usluga za razvoj inovacije. Usporedno s financiranjem, korisnici će u svrhu izgradnje kapaciteta i spremnosti za investicije biti obvezni proći osposobljavanje za specifične vještine za startup tvrtke.

Razdoblje zaprimanja prijava je od 12. kolovoza do 12. rujna 2022, a projekte će po zatvaranju poziva, nakon 12. rujna 2022., evaluirati HAMAG – BICRO, što će rezultirati sastavljanjem bodovne rang-liste i donošenjem odluka o financiranju.

Projektni prijedlozi podnose se isključivo putem sustava eNPOO.

Slična pitanja

Znatko predstavlja

Međunarodna enogastronomska konferencija

Zagreb, 12. 03. 2024.
Znatko predstavlja

Kako dobro pozicionirati svoj online biznis

20.03.2024.
PRIJAVA
Znatko predstavlja

Budućnost financija i tehnologije

Zagreb
21. i 22. 03. 2024.

ULAZNICE
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.3k pitanja

21.9k odgovora

8.0k komentara

1.6k korisnika

...