Monika Kiris u rubrici Priroda od

Što Hrvatska vatrogasna zajednica 2022. govori o požarima u Istri?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+7 glasa
Redakcija od
prikazano od Znatko

Požari u Istri

Na području Istre u tijeku je gašenje 4 požara otvorenog prostora, od čega su dva izbila na području Marčane gdje je kratko bila zatvorena i cesta, no situacija je sada pod kontrolom vatrogasaca te je cesta ponovno otvorena.

U požaru mjesta Bokordići, u Općini Svetvičenat, uz zemaljske snage, upućen je i jedan Canadair na gašenje koji se nalazio u Puli na punjenju goriva, a koji sudjeluje u gašenju požara u Sloveniji. Zahvaljujući brzoj reakciji vatrogasaca požar je stavljen pod kontrolu te je Canadair upućen dalje na gašenje u Sloveniju, a na intervenciji sudjeluje 12 vatrogasaca sa 4 vozila.

Također, kod Duge Uvale izbio je požar čije je gašenje u tijeku, a na terenu je Javna vatrogasna postrojba Pula te dobrovoljna vatrogasna društva Pulštine.

„Sva 4 požara su izbila u kratkom vremenu, no vatrogasci su na terenu i požari su brzo stavljeni pod kontrolu“, rekao je županijski zapovjednik Dino Kozlevac.

Lokalizran je i požar na Hvaru, iznad uvale Mlaska, za koji je dojava stigla danas u dopodnevnim satima. U gašenju sudjeluju 23 vatrogasca sa 10 vozila, a djelovao je i jedan Canadair.

Slična pitanja

3 odgovora 356 👀
1 odgovor 202 👀
1 odgovor 189 👀
1 odgovor 234 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.3k pitanja

23.2k odgovora

8.9k komentara

1.7k korisnika

...