Monika Kiris u rubrici Hrana i piće od

Kakav je festival soli 2022. u Stonu na Pelješcu?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+7 glasa
Redakcija od
prikazano od Redakcija

Festival soli idealna je prilika za posjet Pelješcu u najljepšem dijelu ljeta

Od subote, 20. kolovoza 2022., pa sve do 20. rujna traje jedan od najukusnijih festivala na poluotoku prekrasnih plaža, vrhunskog vina i iznimno kvalitetne soli

Alma Radoš

Od prošlog ljeta iz Stona se proširio na čitav poluotok, ovo je njegovo šesto izdanje, svake je godine sve bogatiji, interaktivan je, multimedijalan, zabavan i ukusan. Festival soli jedna je od najatraktivnijih manifestacija u Dalmaciji i sjajan uvod u najljepši dio ljeta kada na pelješkim plažama popuste gužve, a more je idealno za kupanje.

Od 20. kolovoza do 20. rujna 2022. Pelješčani i njihovi gosti i ove će godine uživati u lokalnim specijalitetima i nadaleko poznatim vinima po festivalskim cijenama. Uključeno je četrdesetak restorana, konoba, vinarija, OPG-ova i školjkara na poluotoku, kreirana su i dva festivalska jelovnika po cijenama od 150 i 230 kuna, dok vinarije nude neke etikete vina povoljnije i do 20%.

Najveća zabava u Stonu

Središte festivala je u Stonu, poznatom po najduljim zidinama nakon Kineskog zida, najfinijim kamenicama i Stonskoj solani koja u 14. stoljeću za Dubrovačku Republiku imala izniman strateški i gospodarski značaj, a danas je jedna od najvećih turističkih atrakcija na Jadranu u kojoj se način proizvodnje nije promijenio svih sedam stoljeća.

Alma Radoš / Festival soli u Stonu

Obilasci solane i berba cvijeta soli organiziraju se u sklopu Festivala soli koji i ove godine ima bogat program. Tako vas u Stonu očekuju fotografske i likovne izložbe, Art Park radionica za djecu, koncerti, odlična zabava i vrhunski eno-gastro doživljaji, a od 24. do 28. kolovoza i tradicionalna EKO PLACA s eko proizvođačima iz čitave Hrvatske.

Na festival Pelješkim mostom

„Festival soli, kao multimedijalni događaj, zadržava svoj tradicionalni termin tijekom kolovoza i rujna što predstavlja i početak posezone u stonskom kraju, s naglašenim ciljem privlačenja što više posjetitelja kako domaćih, tako i inozemnih. U skladu s održivim turističkim razvojem Festival soli afirmira postojeće kapacitete, komparativne prednosti ovog područja i tradicionalne proizvode, ne ugrožavajući okoliš i skrećući pozornost na bogatstvo nasljeđa, kako gospodarskog tako i kulturnog, naglašavajući partnerstvo dionika lokalne uprave, turizma, malih proizvođača, lokalnog stanovništva i posjetitelja“, ističe Fani Slade, direktorica TZ općine Ston.

Alma Radoš / Festival soli u Stonu

Dodaje kako su se uz nositelje projekta Solanu Ston i Udrugu Amorette te snažnu potporu lokalne uprave Općine Ston i TZ općine Ston, Dubrovačko-neretvanske županije, Hrvatske gospodarske komore, od prošle godine u organizaciju uključile i turističke zajednice općine Janjina, Orebić i Trpanj i na taj način proširile ovu lijepu festivalsku priču na čitav Pelješac.  

Festival soli ujedno je i posljednji od tri ljetna festivala u organizaciji sve četiri turističke zajednice na poluotoku i idealna prilika da ulovite još malo ljeta i naravno na jug Dalmacije doputujete najnovijom atrakcijom - Pelješkim mostom.

Više informacija možete pronaći ovdje

Slična pitanja

1 odgovor 250 👀
1 odgovor 236 👀
1 odgovor 143 👀
1 odgovor 303 👀
1 odgovor 419 👀
1 odgovor 184 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.4k pitanja

23.4k odgovora

8.9k komentara

1.6k korisnika

...