176 pregleda
Monika Kiris u rubrici Hrana i piće od Monika Kiris

Kakva je bila vinska degustacija „Wine&Art“ 2022. u sklopu festivala Slavonija i Podravina, wine not!? 

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+10 glasa
Redakcija od Redakcija
prikazano od Znatko

Slavonija i Podravina, wine not!? Tri vina, plemićka priča i atraktivna izložba oduševili Virovitičane

Odličnu atmosferu ekskluzivnog vinskog događanja Wine&Art u virovitičkom dvorcu Pejačević prošlog vikenda nije pokvarila ni uporna kiša 

Alma Radoš / Lollipop PR

Enologinja Ivana Nemet otvorila je ekskluzivnu vinsku degustaciju „Wine&Art“ u prekrasnom dvorcu Pejačević u središtu Virovitice:

Zbog čega graševina? Volim priču započeti s onim što opisuje našu regiju. Ovo je sorta koja se najviše toči u Slavoniji i Podravini, veseli naš narod i uvijek je tu za našeg čovjeka. Iz virovitičkog podruma Barčan stiže iznimno pitka Graševina, koja traži gutljaj više.“

Ovo događanje dio je jedinstvenog festivala Virovitičko-podravske županije Slavonija i Podravina, wine not!?. Njegovo drugo izdanje do 1. listopada 2022. spaja najljepše lokacije atraktivne Plemićke rute s obnovljenim dvorcima, kurijama, jedinstvenim ambijentima netaknute prirode i bogatim kulturnim i eno-gastro naslijeđem.

Harmonija i ljepota u čaši

Alma Radoš / Lollipop PR

Vinska večer nastavila se sa slasnim Tramincem Vina Dvojak, mirisa na ružu i marcipan, sa slatkastim završetkom, ugodnih kiselina.

„Traminac je sorta koja nije baš česta u podrumima Virovitičko-podravske županije. Traži znanje, iskustvo i ne oprašta, a uvijek mi je užitak pričati o Franji Dvojaku i njegovim vinima. Među prvim vinarima u ovom je kraju pomicao granice i od tradicionalnih metoda proizvodnje uveo novitete i moderne tehnologije“, istaknula je enologinja Nemet.

Za kraj vinske večeri odabrala je iznimnu kupažu Čaruga iz vinarije Apolitico. Od ručnog branja, probiranja grožđa do tehnologije delastagea, malolaktične fermentacije i njege u drvetu kestena i hrasta, kod ovog crnog vina ništa nije prepušteno slučaju. Savršena kombinacija cabernet sauvignona i merlota, na nosu iznimno ozbiljan, u ustima ugodan i kompleksan.

Nezaobilazno mjesto Plemićke rute u Virovitičko-podravskoj županiji

Prekrasan ambijent Dvorca Pejačević, danas Gradskog muzeja Virovitica bio je pun pogodak za novi eno-gastro doživljaj u sklopu vinskog festivala Slavonija i Podravina, wine not!? Sudionike ove jedinstvene večeri oduševila je i zanimljiva izložba Čega se bojiš? – Strah u našoj svakodnevici, koja će biti otvorena sve do 28. listopada 2022.

Nekada su njegovim hodnicima hodali grof Antun i grofica Barbara Pejačević, priča kako je do grofove spavaće sobe vodio podzemni hodnik i dalje budi maštu znatiželjnika, a danas je ovaj dvorac nezaobilazno mjesto na Plemićkoj ruti u Virovitičko-podravskoj županiji.

Zabilježite datume 23. i 24. rujna 2022. za nove vinske doživljaje

Martina Jakelić, direktorica TZ Virovitičko-podravske županije, koja je u suradnji s lokalnim turističkim zajednicama organizator manifestacije, ističe:

„Nakon Ružičastog nokturna u Plemićkom ruhu u dvorcu Janković u Suhopolju i Wine&Arta u dvorcu Pejačević u Virovitici, već nas u petak, 23. rujna, očekuje Priča o graševini u Posjetiteljskom centru 'Dravska priča' (kurija Drašković) u Noskovcima, a u subotu, 24. rujna, na padinama Krndije i Papuka u Orahovici „šeće“ se i ispija vinski maraton. Drugo izdanje festivala Slavonija i Podravina, wine not!? završava 1. listopada Vinom i poezijom u Interpretacijskom centru Kuća Petra Preradovića u Grabrovnici.“

Cijena kotizacije po eventu iznosi 100 kuna po osobi, a kotizacija se plaća putem obrasca koji možete pronaći na web stranici www.tzvpz.hr.

Slična pitanja

2 odgovora
Ana Pilato 08.03.2022. pitanje u rubrici Turizam i putovanja od Ana Pilato
1 odgovor
Znatko predstavlja

Međunarodna enogastronomska konferencija

Zagreb, 12. 03. 2024.
Znatko predstavlja

Kako dobro pozicionirati svoj online biznis

20.03.2024.
PRIJAVA
Znatko predstavlja

Budućnost financija i tehnologije

Zagreb
21. i 22. 03. 2024.

ULAZNICE
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.3k pitanja

21.9k odgovora

8.0k komentara

1.6k korisnika

...