93 pregleda
Monika Kiris u rubrici Hrana i piće od Monika Kiris (8.8k bodova)

Kako je u rujnu 2022. otvoren festival Slavonija i Podravina, wine not!?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+7 glasa
Redakcija od Redakcija (129k bodova)
prikazano od Znatko

Ružičastim nokturnom u plemićkom ruhu otvoren vinski mjesec na Plemićkoj ruti

Prošlog vikenda u Virovitičko-podravskoj županiji započelo je drugo izdanje festivala Slavonija i Podravina, wine not!? Nakon sjajne atmosfere uz ružičasta vina u dvorcu Janković, ljubitelje vina već ove nedjelje, 11. rujna 2022., očekuje vinski piknik u Park šumi Jankovac, a do 1. listopada još četiri vrhunska vinska događanja

Alma Radoš / Lollipop pr

Tri iznimna rosea Slavonije i Podravine sljubljena s unikatnom kreacijom nagrađivane slastičarke Sandre Jadek, Stjepan Lach uz pratnju na gitari, jedinstveni ambijent dvorca Janković u Suhopolju na Plemićkoj ruti, romantična večer kasnog ljeta – sve je izgledalo tako svjetski, a opet toplo i naše. Ovim ekskluzivnim događanjem otvoreno je drugo izdanje vinskog festivala Slavonija i Podravina, wine not!? Njegova prošlogodišnja premijera polučila je veliki uspjeh i oduševila sve koji su ga posjetili, pa se ovog puta u Suhopolju tražilo mjesto više.

Za Ružičasti nokturno u plemićkom ruhu, prvi od ukupno šest ovogodišnjih ekskluzivnih vinskih događanja, poznata enologinja i ambasadorica festivala Ivana Nemet odabrala je sjajna vina.

„Večeras smo najnježniji, obojani u ružičasto, u raznim nijansama, večeras ne dijelimo vina na ona za muškarce i žene, nego uživamo u bojama, mirisima i okusima“

…poručila je enologinja, kojoj se na pozornici pridružio poznati virovitički glumac Mijo Pavelko Mikeš.

Slavonija i Podravina, butik vinska destinacija

Večer je otvorio Rose Martin Albus, vino novog brenda PP Orahovice, najveće vinarije u Virovitičko-podravskoj županiji. Boje lososa, niskih vrijednosti alkohola, izražene svježine, laganog tijela, suho na okusu i pitko, ovo je vino proizvedeno od frankovke, tipične crne slavonske sorte. Slijedio je Rose Apolitico, moderne svijetlo ružičaste boje s narančastim odsjajem, što je osobina pinota crnog, sorte od koje je nastao. Pitak, slastan, ozbiljan, baš kao i Rose Vineda od sorte cabernet sauvignon, vino punog okusa, izraženog mirisa na bobičasto voće, nježnih aroma. Savršeno za vinski završetak romantične večeri.

„Vinskim festivalom Slavonija i Podravina, wine not!? predstavljamo se kao butik vinska destinacija i otkrivamo neočekivane okuse i mirise naše destinacije. Ovogodišnji vinski rujan u znaku je Plemićke rute, jednog od naših najjačih turističkih aduta s prekrasnim dvorcima, kurijama i jedinstvenom netaknutom prirodom“

…istaknula je Martina Jakelić, direktorica TZ Virovitičko-podravske županije koja je u suradnji s lokalnim turističkim zajednicama organizator festivala.

Mjesec dana hedonizma

Alma Radoš / Lollipop pr

Nakon romantične degustacije ružičastih vina u suhopoljskom dvorcu, vinoljupce već u nedjelju, 11. rujna, u Park šumi Jankovac očekuje vinski piknik, 17. rujna na rasporedu je Wine&Art u virovitičkom dvorcu Pejačević, 23. rujna Priča o graševini u Dravskoj priči u Noskovcima, 24. rujna na padinama Krndije i Papuka u Orahovici „šeće“ se i ispija vinski maraton, a festival završava 1. listopada Vinom i poezijom u Interpretacijskom centru Kuća Petra Preradovića u Grabrovnici.

Cijena kotizacije po eventu iznosi 100 kuna po osobi, osim za Vinski piknik u Park-šumi Jankovac. Za njega treba izdvojiti 150 kuna, kotizacija vrijedi za dvije osobe i uključuje najam piknik košarice s buteljom vina po izboru. 

Kotizacija se plaća putem obrasca koji se može pronaći na web stranici www.tzvpz.hr.

Znatko medijski pokriva
MONEY MOTION 2023
Udruga eCommerce Hrvatska

Zagreb, 28.03.2023.
PRIJAVE
Znatko medijski pokriva
WINE EnoGASTRO Vip Event 2023

Rijeka, 1. ožujka 2023.
Novigrad (Istra), 3. ožujka 2023.
Split, 15. ožujka 2023.
Zadar, 17. ožujka 2023.
Zagreb, 29. ožujka 2023.

Besplatan ulaz za uzvanike
Znatko medijski pokriva

WEEKEND FOOD FESTIVAL 2023

WEEKEND FOOD FESTIVAL 2023

Najbolja gastronomija, hrana i catering

Rovinj, 14. - 16. 4. 2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

FUTURE TENSE 2023

FUTURE TENSE 2023

Poslovna konferencija orijentirana budućnosti

Zagreb, 10. i 11. 5. 2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Superprodavač 2023

Superprodavač 2023

Kako prodavati kupcima budućnosti?

Zagreb, 19. i 20.10.2023.
ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

10.5k pitanja

16.8k odgovora

4.2k komentara

1.3k korisnika

...