97 pregleda
Monika Kiris u rubrici Hrana i piće od Monika Kiris (8.8k bodova)

Kakva je bila vinska degustacija „Wine&Art“ 2022. u sklopu festivala Slavonija i Podravina, wine not!? 

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+9 glasa
Redakcija od Redakcija (129k bodova)
prikazano od Znatko

Slavonija i Podravina, wine not!? Tri vina, plemićka priča i atraktivna izložba oduševili Virovitičane

Odličnu atmosferu ekskluzivnog vinskog događanja Wine&Art u virovitičkom dvorcu Pejačević prošlog vikenda nije pokvarila ni uporna kiša 

Alma Radoš / Lollipop PR

Enologinja Ivana Nemet otvorila je ekskluzivnu vinsku degustaciju „Wine&Art“ u prekrasnom dvorcu Pejačević u središtu Virovitice:

Zbog čega graševina? Volim priču započeti s onim što opisuje našu regiju. Ovo je sorta koja se najviše toči u Slavoniji i Podravini, veseli naš narod i uvijek je tu za našeg čovjeka. Iz virovitičkog podruma Barčan stiže iznimno pitka Graševina, koja traži gutljaj više.“

Ovo događanje dio je jedinstvenog festivala Virovitičko-podravske županije Slavonija i Podravina, wine not!?. Njegovo drugo izdanje do 1. listopada 2022. spaja najljepše lokacije atraktivne Plemićke rute s obnovljenim dvorcima, kurijama, jedinstvenim ambijentima netaknute prirode i bogatim kulturnim i eno-gastro naslijeđem.

Harmonija i ljepota u čaši

Alma Radoš / Lollipop PR

Vinska večer nastavila se sa slasnim Tramincem Vina Dvojak, mirisa na ružu i marcipan, sa slatkastim završetkom, ugodnih kiselina.

„Traminac je sorta koja nije baš česta u podrumima Virovitičko-podravske županije. Traži znanje, iskustvo i ne oprašta, a uvijek mi je užitak pričati o Franji Dvojaku i njegovim vinima. Među prvim vinarima u ovom je kraju pomicao granice i od tradicionalnih metoda proizvodnje uveo novitete i moderne tehnologije“, istaknula je enologinja Nemet.

Za kraj vinske večeri odabrala je iznimnu kupažu Čaruga iz vinarije Apolitico. Od ručnog branja, probiranja grožđa do tehnologije delastagea, malolaktične fermentacije i njege u drvetu kestena i hrasta, kod ovog crnog vina ništa nije prepušteno slučaju. Savršena kombinacija cabernet sauvignona i merlota, na nosu iznimno ozbiljan, u ustima ugodan i kompleksan.

Nezaobilazno mjesto Plemićke rute u Virovitičko-podravskoj županiji

Prekrasan ambijent Dvorca Pejačević, danas Gradskog muzeja Virovitica bio je pun pogodak za novi eno-gastro doživljaj u sklopu vinskog festivala Slavonija i Podravina, wine not!? Sudionike ove jedinstvene večeri oduševila je i zanimljiva izložba Čega se bojiš? – Strah u našoj svakodnevici, koja će biti otvorena sve do 28. listopada 2022.

Nekada su njegovim hodnicima hodali grof Antun i grofica Barbara Pejačević, priča kako je do grofove spavaće sobe vodio podzemni hodnik i dalje budi maštu znatiželjnika, a danas je ovaj dvorac nezaobilazno mjesto na Plemićkoj ruti u Virovitičko-podravskoj županiji.

Zabilježite datume 23. i 24. rujna 2022. za nove vinske doživljaje

Martina Jakelić, direktorica TZ Virovitičko-podravske županije, koja je u suradnji s lokalnim turističkim zajednicama organizator manifestacije, ističe:

„Nakon Ružičastog nokturna u Plemićkom ruhu u dvorcu Janković u Suhopolju i Wine&Arta u dvorcu Pejačević u Virovitici, već nas u petak, 23. rujna, očekuje Priča o graševini u Posjetiteljskom centru 'Dravska priča' (kurija Drašković) u Noskovcima, a u subotu, 24. rujna, na padinama Krndije i Papuka u Orahovici „šeće“ se i ispija vinski maraton. Drugo izdanje festivala Slavonija i Podravina, wine not!? završava 1. listopada Vinom i poezijom u Interpretacijskom centru Kuća Petra Preradovića u Grabrovnici.“

Cijena kotizacije po eventu iznosi 100 kuna po osobi, a kotizacija se plaća putem obrasca koji možete pronaći na web stranici www.tzvpz.hr.

Znatko medijski pokriva
MONEY MOTION 2023
Udruga eCommerce Hrvatska

Zagreb, 28.03.2023.
PRIJAVE
Znatko medijski pokriva
WINE EnoGASTRO Vip Event 2023

Rijeka, 1. ožujka 2023.
Novigrad (Istra), 3. ožujka 2023.
Split, 15. ožujka 2023.
Zadar, 17. ožujka 2023.
Zagreb, 29. ožujka 2023.

Besplatan ulaz za uzvanike
Znatko medijski pokriva

WEEKEND FOOD FESTIVAL 2023

WEEKEND FOOD FESTIVAL 2023

Najbolja gastronomija, hrana i catering

Rovinj, 14. - 16. 4. 2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

FUTURE TENSE 2023

FUTURE TENSE 2023

Poslovna konferencija orijentirana budućnosti

Zagreb, 10. i 11. 5. 2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Superprodavač 2023

Superprodavač 2023

Kako prodavati kupcima budućnosti?

Zagreb, 19. i 20.10.2023.
ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

10.5k pitanja

16.8k odgovora

4.2k komentara

1.3k korisnika

...