Monika Kiris u rubrici Financije od Monika Kiris

Kako INA pomaže radnicima prebroditi posljedice inflacije 2022.?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+7 glasa
Redakcija od Redakcija
prikazano od Znatko

INA pomaže radnicima prebroditi posljedice inflacije

Svjesna posljedica koje globalna ekonomska kretanja i trenutačni inflatorni pritisci imaju na primanja radnika, Uprava Ine donijela je odluku o posebnoj isplati koju će dobiti svi radnici društava INA Grupe u Hrvatskoj, odnosno gotovo 8000 radnika.

Svakom svojem radniku INA će dodatno isplatiti 5% njegove osnovne mjesečne bruto plaće za razdoblje od šest mjeseci. Prvi dio te posebne isplate radnici Ine dobit će u rujnu, a drugu polovinu u prosincu 2022.

Nastavak je to ciklusa unapređenja materijalnog položaja radnika u Ina Grupi koji je počeo kolektivnim pregovorima krajem 2021. te rezultirao povećanjem ukupnih materijalnih prava putem dodataka kolektivnih ugovora od travnja 2022. Ciklus je nastavljen u srpnju 2022. povećanjem plaća radnika na temelju učinkovitosti te se zaokružuje posebnim isplatama u rujnu i prosincu 2022. godine. Ukupna investicija u povećanje plaća i materijalnih prava naših radnika iznosi gotovo 54 milijuna kuna. Dodatno na gornje korekcije materijalnih prava i plaća radnika kompanija je u 2022. godini isplatila radnicima bonus u ukupnom iznosu višem od 135 milijuna kuna za izvanredni doprinos poslovnim rezultatima.

„Jedna od osnovnih vrijednosti na kojima se temelji naše poslovanje su ljudi. INA Grupu pokreću ljudi i upravo su oni zaslužni za sva naša postignuća. Cijenimo doprinos svakog radnika i menadžera koji nam omogućuju da budemo vodeća hrvatska kompanija te im na ovaj način želimo zahvaliti i pokazati koliko su nam važni. Svjesni smo ekonomskih zbivanja i njihovih posljedica te ćemo kao i dosad nastaviti pružati podršku našim radnicima njegujući dobar socijalni dijalog u kompaniji”, izjavio je Sándor Fasimon, predsjednik Uprave Ine.

INA Grupa svojim je radnicima oduvijek nudila sigurnost i financijsku stabilnost te će nastaviti pratiti ekonomska kretanja na svim tržištima na kojima posluje i u slučaju potrebe donositi odgovarajuće odluke. Inina briga za dobrobit radnika prepoznata je i potvrđena nezavisnim istraživanjima portala MojPosao u kojima je INA već jedanaest godina zaredom među najpoželjnijim poslodavcima u Hrvatskoj, a ujedno je nositelj certifikata Poslodavac partner.

Slična pitanja

1 odgovor 145 👀
1 odgovor 260 👀
Nino Marić 22.04.2022. pitanje u rubrici Promet i vozila od Nino Marić
1 odgovor 232 👀
Znatko predstavlja

Međunarodna enogastronomska konferencija

Zagreb, 12. 03. 2024.
Znatko predstavlja

Kako dobro pozicionirati svoj online biznis

20.03.2024.
PRIJAVA
Znatko predstavlja

Budućnost financija i tehnologije

Zagreb
21. i 22. 03. 2024.

ULAZNICE
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.4k pitanja

21.9k odgovora

8.1k komentara

1.6k korisnika

...