Ana Primorac u rubrici Internet od

Zašto stranci na Jadranu traže taj google übersetzer?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+14 glasa
Marin Duganđija od

Ma Google übersetzer ti je isto što i Google Translate.

Traže ga očito Nijemci u Hrvatskoj sad za vrijeme turističke sezone jer žele prevoditi riječi s hrvatskog jezika na njemački.

To je aplikacija odnosno web stranica gdje možeš prevoditi bilo koju riječ ili riječi na bilo koji jezik. Tako Nijemci vjerojatno žele prevoditi s hrvatskog na njemački jezik, ali i obrnuto.

Nadam se da sam ti objasnio. :)

Nino Marić od
Uskoro će računala znati druge jezike bolje nego čovjek. (sweat)
O ljudi, strepite!! :P :D

Najsmješniji su oni koji govore da umjetna inteligencija nikad neće biti bolja u prevođenju od čovjeka. Ooo kako da ne. 8-)
+4 glasa
Stjepan Vuksanović od

Stranci, ili turisti koji dolaze u Republiku Hrvatsku, ili neku drugu stranu državu koriste Google prevoditelj (staromodniji ljudi koriste i rječnike) kako bi se što lakše sporazumjeli sa domaćim stanovništvom. U nekim situacijama, lakše je imati znanje engleskog jezika, a to je danas uvelike pomoćno, jer se i domaćini služe današnjim "internacionalnim" jezikom. U nekim situacijama "ubersetzer" je potreban kada je u pitanju turistička destinacija u kojoj je sporazumijevanje na engleskom, njemačkom, ili na primjer francuskom jeziku manje poznato, ili neupotrebljivo. Okolnosti su takve da stranci moraju uza se imati Google ubersetzer, ali sa današnjom tehnologijom kao što je mobilna aplikacija Prevoditelja, turistima je olakšana orijentacija kroz turistička središta i sporazumijevanje sa lokalnim stanovništvom. Primjer je tekst na jeziku koji je stran turistu iz bavarskog grada Münchena, ali ne postoji nikakav problem, jer se putem mobilne verzije Google translate tehnologije i kamere virtualno prevode natpise i poruke koje su jako važne za strance kako bi se mogli pridržavati pravila koja su donesena u zemlji domaćina.

Slična pitanja

1 odgovor 764 👀
2 odgovora 501 👀
2 odgovora 335 👀
3 odgovora 991 👀
5 odgovora 8.6k 👀
0 odgovora 1.3k 👀
2 odgovora 7.8k 👀
Robert Mali 28.08.2020. pitanje u rubrici Promet i vozila od Robert Mali
1 odgovor 31.4k 👀
Filip Jurišić 15.02.2016. pitanje u rubrici Razno od Filip Jurišić
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.0k pitanja

22.7k odgovora

8.6k komentara

1.6k korisnika

...