100 pregleda
Monika Kiris u rubrici Politika od Monika Kiris

Kako je prošao sastanak ministra Filipovića i predstavnika MOL-a o plinskoj aferi INA 2022.?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+5 glasa
Redakcija od Redakcija
prikazano od Znatko

Sastanak ministra Filipovića i predstavnika MOL-a u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja

Nakon sjednice Vlade koja je održana 14.rujna 2022., na kojoj su donesene važne odluke vezane za plinsko poslovanje INA-e, ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović održao je 15. rujna 2022. u poslijepodnevnim satima sastanak s predstavnicima MOL-a.

Ministar Filipović na sastanku je informirao predstavnike mađarskih suvlasnika INA-e o Vladinoj Uredbi kojom se nalaže INA-i da poveća proizvodnju plina u Hrvatskoj za 10%, te da se sav plin koji INA proizvede proda Hrvatskoj elektroprivredi.

U nastavku se ministar Filipović osvrnuo na aktualni korporativni skandal u INA-i te još jednom naglasio važnost provođenja neovisne revizije koju je naložio, kako bi se utvrdile sve činjenice vezane za ovaj slučaj. Uz reviziju vanjskih stručnjaka, INA provodi i internu reviziju čiji će preliminarni rezultati biti predstavljeni sljedeći tjedan na sjednici Nadzornog odbora.

Ministar Filipović još jednom je ponovio kako Vlada inzistira na promjeni cijele Uprave INA-e. Svi sudionici sastanka složili su se s time da je u narednom periodu, u što kraćem roku, potrebno promijeniti postojeći loš sustav korporativnog upravljanja.

Slična pitanja

1 odgovor

🎂🎉

Kao i svake godine, tako i ove, 7.12. Znatko slavi svoju novu godišnjicu, a ove godine je posebna: 10. jubilarna Znatkova godina postojanja!
Znatko medijski pokriva

Prva Hrvatska konferencija o gig ekonomiji

Zagreb
6. 12. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.7k pitanja

20.1k odgovora

7.2k komentara

1.6k korisnika

...