Mnogi sakriveni odgovori su sada vraćeni nakon ovog problema.
77 pregleda
Monika Kiris u rubrici Mediji od Monika Kiris (4.9k bodova)

Kako je pošao treći dan 15. Weekend Media Festival (WMF) 2022.?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+9 glasa
Redakcija od Redakcija (85.7k bodova)
prije prikazano od Znatko

Uz maratonce s malih ekrana i „fake news“ počeo je treći dan Weekenda.15

Nakon što je petak, 23.rujna 2022. na najluđem Weekendu u godini završio spektakularnim nastupom najveće regionalne zvijezde Konstrakte i Zemlja Gruva te ekskluzivnom premijeru nove HRT-ove dramske serije „Metropolitanci“, nastavak bogatog subotnjeg programa donosi niz aktualnih tema  poput ženskih prava, kulture otkazivanja, fake newsa, digitalne revolucije, a  završava nastupom Vojka V.

Ružica Herceg / MPR

U doba kada je medijska pažnja svedena na utrku od sto metara oni već godinama trče televizijske maratone i opstaju na nemirnom televizijskom nebu. Aleksandar Stanković (HRT), Zoran Šprajc (RTL), Olivera Kovačević (RTS), Božo Sušec, TV komentator uz moderatora Marija Petrovića, suosnivača Millenium promocije i vlasnika Edward Bernays University Collegea, složili su se da televizijski program neće izumrijeti, ali da će se pratiti na drugačiji način, zahvaljujući razvojem tehnologije i dolaskom mlađih generacija. Upozorili su na izgubljenu vjerodostojnost u televizijskom programu, zbog čega se mora hitno raditi na snalaženju mladih u gomili fake newsa.

Upravo relevantnost i točnost činjenica bila je ključna tema panela “Smrt činjenica” na kojemu su sudjelovali Ognian Zlatev, voditelj predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj te Ksenija Kardum (NOVA TV), Marijana Grbeša (FPZG) i Dražen Klarić (Večernji list). Istaknuto je kako se medijski prostor i diskurs mijenjaju, dijelom zbog brojnih geopolitičkih previranja, a dijelom i zbog naglog i snažnog razvoja alternativnih medijskih i društvenih, primarno digitalnih kanala, zbog čega je važno da mediji zadrže objektivnost i mogućnost kritičkog mišljenja te daju doprinos i ponovno uzdignu činjenice iz mračnih i neprovjerenih kutaka medijskog prostora u prvi plan.

„Istina je, kultura otkazivanja je zarazna, i još bitnije, neizlječiva bolest!"

Upravo je tako Zoran Kurelić, redoviti sveučilišni profesor na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu, odgovorio na pitanje u nazivu njegovog predavanja „Je li kultura otkazivanja zarazna bolest?“. 

Ružica Herceg / MPR

U isto su se vrijeme Ivana Paradžiković, Vanja Jurić te Aleksandra Dilevska Simova na panelu “Vodimo li ponovno bitke naših baka?“ složile da se u društvu puno razgovara o ravnopravnosti, ali da to ne znači imati pravo glasa, već je ključ primijeniti tu ravnopravnost u praksi.

U nastavku današnjeg programa Jelena Đoković, suosnivačica i globalna direktorica Novak Đoković Fondacije otkriva Idi Prester jesu li mediji i humanitarni rad na istoj strani te kako najbolje plasirati takve vijesti u medije. Također, bit će otkriveni i pobjednici domaćeg Food Tech start-up natjecanja u organizaciji Infobipa, Maistre i Peperminta, koje je započelo na Weekend Food Festivalu u svibnju, čemu će prethoditi razgovor Michaela Seldena, CEO-a atraktivne američke food tech kompanije Finless Food i Nikole Pavešića iz Infobipa.

Program trećeg dana završit će uz jednu od najvećih zvijezda domaće hip hop scene Vojka V., koji će publiku razbuditi i zabaviti dobro znanim hitovima kao što su Ne može i Kako to, a nakon njega na scenu stižu i novosadski bend Gift i DJ Rea.

Izvještaje s dosadašnjih predavanja možete pronaći na www.weekend.hr, a sve ostale novosti i putem Instagram i Facebook profila. 

Slična pitanja

1 odgovor
1 odgovor
3 odgovora
1 odgovor
Znatko medijski pokriva

NEM Zagreb 2022Središnje mjesto okupljanja producenata, scenarista, produkcijskih kuća, predstavnika FTA televizija, pay TV kanala, streaming servisa te ostalih stvaratelja sadržaja

Zagreb, 07. - 09.12.2022.

ULAZNICA
Znatko medijski pokriva

WINE EnoGASTRO Vip Event 2023Rijeka, 1. ožujka 2023.
Novigrad (Istra), 3. ožujka 2023.
Split, 15. ožujka 2023.
Zadar, 17. ožujka 2023.
Zagreb, 29. ožujka 2023.

Besplatan ulaz za uzvanike

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

9.6k pitanja

15.2k odgovora

3.4k komentara

1.4k korisnika

...