Monika Kiris u rubrici Mediji od

Kako je pošao treći dan 15. Weekend Media Festival (WMF) 2022.?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+11 glasa
Redakcija od
prikazano od Znatko

Uz maratonce s malih ekrana i „fake news“ počeo je treći dan Weekenda.15

Nakon što je petak, 23.rujna 2022. na najluđem Weekendu u godini završio spektakularnim nastupom najveće regionalne zvijezde Konstrakte i Zemlja Gruva te ekskluzivnom premijeru nove HRT-ove dramske serije „Metropolitanci“, nastavak bogatog subotnjeg programa donosi niz aktualnih tema  poput ženskih prava, kulture otkazivanja, fake newsa, digitalne revolucije, a  završava nastupom Vojka V.

Ružica Herceg / MPR

U doba kada je medijska pažnja svedena na utrku od sto metara oni već godinama trče televizijske maratone i opstaju na nemirnom televizijskom nebu. Aleksandar Stanković (HRT), Zoran Šprajc (RTL), Olivera Kovačević (RTS), Božo Sušec, TV komentator uz moderatora Marija Petrovića, suosnivača Millenium promocije i vlasnika Edward Bernays University Collegea, složili su se da televizijski program neće izumrijeti, ali da će se pratiti na drugačiji način, zahvaljujući razvojem tehnologije i dolaskom mlađih generacija. Upozorili su na izgubljenu vjerodostojnost u televizijskom programu, zbog čega se mora hitno raditi na snalaženju mladih u gomili fake newsa.

Upravo relevantnost i točnost činjenica bila je ključna tema panela “Smrt činjenica” na kojemu su sudjelovali Ognian Zlatev, voditelj predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj te Ksenija Kardum (NOVA TV), Marijana Grbeša (FPZG) i Dražen Klarić (Večernji list). Istaknuto je kako se medijski prostor i diskurs mijenjaju, dijelom zbog brojnih geopolitičkih previranja, a dijelom i zbog naglog i snažnog razvoja alternativnih medijskih i društvenih, primarno digitalnih kanala, zbog čega je važno da mediji zadrže objektivnost i mogućnost kritičkog mišljenja te daju doprinos i ponovno uzdignu činjenice iz mračnih i neprovjerenih kutaka medijskog prostora u prvi plan.

„Istina je, kultura otkazivanja je zarazna, i još bitnije, neizlječiva bolest!"

Upravo je tako Zoran Kurelić, redoviti sveučilišni profesor na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu, odgovorio na pitanje u nazivu njegovog predavanja „Je li kultura otkazivanja zarazna bolest?“. 

Ružica Herceg / MPR

U isto su se vrijeme Ivana Paradžiković, Vanja Jurić te Aleksandra Dilevska Simova na panelu “Vodimo li ponovno bitke naših baka?“ složile da se u društvu puno razgovara o ravnopravnosti, ali da to ne znači imati pravo glasa, već je ključ primijeniti tu ravnopravnost u praksi.

U nastavku današnjeg programa Jelena Đoković, suosnivačica i globalna direktorica Novak Đoković Fondacije otkriva Idi Prester jesu li mediji i humanitarni rad na istoj strani te kako najbolje plasirati takve vijesti u medije. Također, bit će otkriveni i pobjednici domaćeg Food Tech start-up natjecanja u organizaciji Infobipa, Maistre i Peperminta, koje je započelo na Weekend Food Festivalu u svibnju, čemu će prethoditi razgovor Michaela Seldena, CEO-a atraktivne američke food tech kompanije Finless Food i Nikole Pavešića iz Infobipa.

Program trećeg dana završit će uz jednu od najvećih zvijezda domaće hip hop scene Vojka V., koji će publiku razbuditi i zabaviti dobro znanim hitovima kao što su Ne može i Kako to, a nakon njega na scenu stižu i novosadski bend Gift i DJ Rea.

Izvještaje s dosadašnjih predavanja možete pronaći na www.weekend.hr, a sve ostale novosti i putem Instagram i Facebook profila. 

Slična pitanja

1 odgovor 280 👀
1 odgovor 155 👀
3 odgovora 494 👀
1 odgovor 227 👀
1 odgovor 269 👀
1 odgovor 305 👀
2 odgovora 278 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.0k pitanja

22.7k odgovora

8.6k komentara

1.6k korisnika

...