Mnogi sakriveni odgovori su sada vraćeni nakon ovog problema.
82 pregleda
Monika Kiris u rubrici Hrana i piće od Monika Kiris (4.9k bodova)

Tko je pobjednik FoodTech Startup Competitiona u okviru 15. Weekend Media Festivala 2022.?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+7 glasa
Redakcija od Redakcija (86.0k bodova)
prikazano od Znatko

U okviru 15. Weekend Media Festivala dodijeljene nagrade najuspješnijim sudionicima inovativnog gastronomskog natjecanja

Gruntek je pobjednik FoodTech Startup Competitiona  

„Modifikacijom prehrambenih navika potrošača napravili smo mali korak prema velikim i potrebnim promjenama te vratili ljude prirodi“, naglasio je to Tino Prosenik.

Tino Prosenik je direktor startupa Gruntek, projekta u okviru kojeg je razvijena aplikacija s eko vrtovima i ujedno pobjednik FoodTech StartUp Competitiona, natjecanja za startupove koje je pokrenuto s ciljem  pronalaska novih talenata i kreativnih ideja te podupiranja uspješnih potencijala u svijetu prehrambene i ugostiteljske industrije.

Vlatka Vidić / MPR

Iza ovog hvalevrijednog projekta stoje Maistra Hospitality Group, Infobip i Pepermint, a ključan fokus je na pronalasku dugoročnih rješenja za svladavanje suvremenih izazova prisutnih u globalnoj gastronomskoj zajednici. Dodjela nagrada pobjednicima održala se na jubilarnom 15. Weekend Media Festivalu.

„Naš startup ostvaruje veliki utjecaj na prehrambene prakse ljudi, a one postaju ključan fokus u smislu očuvanja okoliša i strukturiranja hranidbenog sustava kakav nas danas okružuje. Spoj digitalizacije i poljoprivrede ono je što kreira budućnost gastronomije, točnije vrt budućnosti koji obuhvaća zdrave i poželjne namirnice“, rekao je Tino Prosenik iz Grunteka.

Zaposlenici Grunteka kao pobjednici ovog natjecanja imaju jedinstvenu priliku razviti svoja znanja sudjelovanjem u „Mentoring Bootcampu“ s timom relevantnih stručnjaka partnera natječaja, online ili uz posjet Infobip Pangea Campusu u Vodnjanu. Uz priliku za učenje u stimulativnom okruženju uz neke od najvećih profesionalaca industrije pobjednik na raspolaganju ima 20 tisuća eura u protuvrijednosti korištenja Infobipove globalno nagrađivane komunikacijske platforme u oblaku te druge vrijedne nagrade partnera natječaja.

Uzbudljivoj dodjeli nagrada prisustvovao je i Michael Selden, CEO atraktivne američke food tech kompanije Finless Foods, koji je u razgovoru 1 na 1 s Nikolom Pavešićem iz Infobipa, otkrio da se proizvodnjom stanično uzgojene morske hrane može stati na kraj izlovu ribe te da na razinu zaštite i očuvanja oceana i biološke raznolikosti najviše utječemo mi – ljudi. Upravo je to okosnica uzgoja plodova mora u laboratoriju i pametne proizvodnje kultiviranog mesa, što svakako doprinosi našoj borbi protiv klimatskih promjena i gorućih pitanja sutrašnjice, poput ovoga: Što (ne)ćemo jesti 2050.?

„Ne znamo kolika količina hrane je svijetu, tj. ljudima potrebna, i zato moramo požuriti proizvodnju laboratorijskih uzgojenih prehrambenih proizvoda. Stanovništvo razumije negativne učinke koje pretjerana konzumacija i uporaba životinjskog mesa ostavlja na okoliš. Rješenje se krije u pristupačnim i kvalitetnim proizvodima koji imaju jednak okus kao divlje vrste“, ističe Selden.

Domaće FoodTech StartUp natjecanje započelo je na Weekend Food Festivalu u svibnju 2022., vodećem europskom festivalu gastronomije. Glavnu srž natjecanja čine startupovi čije djelovanje pripada jednoj od sedam kategorija, a to su:

  • Agriculture Tech,
  • Food Science,
  • Food Product i Health Coaching,
  • Food & Hospitality services,
  • Food Supply Chain & Retail,
  • Food Delivery i
  • Food Waste.

Koncept FoodTech Startup Competition razvijen je po uzoru na globalne trendove, s ciljem pružanja jedinstvene digitalne platforme perspektivnim igračima na kulinarskoj sceni u probijanju na svjetsko tržište.

Uzimajući u obzir snažan interes publike i iznimnu posjećenost ovogodišnjeg Weekend Food Festivala, organizatori već sada najavljuju novo izdanje ovog gastronomskog zbivanja koje će Rovinj sredinom travnja iduće godine – točnije, 15.4.2023., ponovo učiniti središtem kulinarskih atrakcija i izvorom senzacionalnih mirisa i okusa.

Slična pitanja

3 odgovora
1 odgovor
1 odgovor
1 odgovor
Znatko medijski pokriva

NEM Zagreb 2022Središnje mjesto okupljanja producenata, scenarista, produkcijskih kuća, predstavnika FTA televizija, pay TV kanala, streaming servisa te ostalih stvaratelja sadržaja

Zagreb, 07. - 09.12.2022.

ULAZNICA
Znatko medijski pokriva

WINE EnoGASTRO Vip Event 2023Rijeka, 1. ožujka 2023.
Novigrad (Istra), 3. ožujka 2023.
Split, 15. ožujka 2023.
Zadar, 17. ožujka 2023.
Zagreb, 29. ožujka 2023.

Besplatan ulaz za uzvanike

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

9.6k pitanja

15.2k odgovora

3.4k komentara

1.4k korisnika

...