Monika Kiris u rubrici Hrana i piće od

Tko je pobjednik FoodTech Startup Competitiona u okviru 15. Weekend Media Festivala 2022.?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+7 glasa
Redakcija od
prikazano od Znatko

U okviru 15. Weekend Media Festivala dodijeljene nagrade najuspješnijim sudionicima inovativnog gastronomskog natjecanja

Gruntek je pobjednik FoodTech Startup Competitiona  

„Modifikacijom prehrambenih navika potrošača napravili smo mali korak prema velikim i potrebnim promjenama te vratili ljude prirodi“, naglasio je to Tino Prosenik.

Tino Prosenik je direktor startupa Gruntek, projekta u okviru kojeg je razvijena aplikacija s eko vrtovima i ujedno pobjednik FoodTech StartUp Competitiona, natjecanja za startupove koje je pokrenuto s ciljem  pronalaska novih talenata i kreativnih ideja te podupiranja uspješnih potencijala u svijetu prehrambene i ugostiteljske industrije.

Vlatka Vidić / MPR

Iza ovog hvalevrijednog projekta stoje Maistra Hospitality Group, Infobip i Pepermint, a ključan fokus je na pronalasku dugoročnih rješenja za svladavanje suvremenih izazova prisutnih u globalnoj gastronomskoj zajednici. Dodjela nagrada pobjednicima održala se na jubilarnom 15. Weekend Media Festivalu.

„Naš startup ostvaruje veliki utjecaj na prehrambene prakse ljudi, a one postaju ključan fokus u smislu očuvanja okoliša i strukturiranja hranidbenog sustava kakav nas danas okružuje. Spoj digitalizacije i poljoprivrede ono je što kreira budućnost gastronomije, točnije vrt budućnosti koji obuhvaća zdrave i poželjne namirnice“, rekao je Tino Prosenik iz Grunteka.

Zaposlenici Grunteka kao pobjednici ovog natjecanja imaju jedinstvenu priliku razviti svoja znanja sudjelovanjem u „Mentoring Bootcampu“ s timom relevantnih stručnjaka partnera natječaja, online ili uz posjet Infobip Pangea Campusu u Vodnjanu. Uz priliku za učenje u stimulativnom okruženju uz neke od najvećih profesionalaca industrije pobjednik na raspolaganju ima 20 tisuća eura u protuvrijednosti korištenja Infobipove globalno nagrađivane komunikacijske platforme u oblaku te druge vrijedne nagrade partnera natječaja.

Uzbudljivoj dodjeli nagrada prisustvovao je i Michael Selden, CEO atraktivne američke food tech kompanije Finless Foods, koji je u razgovoru 1 na 1 s Nikolom Pavešićem iz Infobipa, otkrio da se proizvodnjom stanično uzgojene morske hrane može stati na kraj izlovu ribe te da na razinu zaštite i očuvanja oceana i biološke raznolikosti najviše utječemo mi – ljudi. Upravo je to okosnica uzgoja plodova mora u laboratoriju i pametne proizvodnje kultiviranog mesa, što svakako doprinosi našoj borbi protiv klimatskih promjena i gorućih pitanja sutrašnjice, poput ovoga: Što (ne)ćemo jesti 2050.?

„Ne znamo kolika količina hrane je svijetu, tj. ljudima potrebna, i zato moramo požuriti proizvodnju laboratorijskih uzgojenih prehrambenih proizvoda. Stanovništvo razumije negativne učinke koje pretjerana konzumacija i uporaba životinjskog mesa ostavlja na okoliš. Rješenje se krije u pristupačnim i kvalitetnim proizvodima koji imaju jednak okus kao divlje vrste“, ističe Selden.

Domaće FoodTech StartUp natjecanje započelo je na Weekend Food Festivalu u svibnju 2022., vodećem europskom festivalu gastronomije. Glavnu srž natjecanja čine startupovi čije djelovanje pripada jednoj od sedam kategorija, a to su:

  • Agriculture Tech,
  • Food Science,
  • Food Product i Health Coaching,
  • Food & Hospitality services,
  • Food Supply Chain & Retail,
  • Food Delivery i
  • Food Waste.

Koncept FoodTech Startup Competition razvijen je po uzoru na globalne trendove, s ciljem pružanja jedinstvene digitalne platforme perspektivnim igračima na kulinarskoj sceni u probijanju na svjetsko tržište.

Uzimajući u obzir snažan interes publike i iznimnu posjećenost ovogodišnjeg Weekend Food Festivala, organizatori već sada najavljuju novo izdanje ovog gastronomskog zbivanja koje će Rovinj sredinom travnja iduće godine – točnije, 15.4.2023., ponovo učiniti središtem kulinarskih atrakcija i izvorom senzacionalnih mirisa i okusa.

Slična pitanja

3 odgovora 464 👀
1 odgovor 149 👀
1 odgovor 270 👀
1 odgovor 229 👀
1 odgovor 268 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.8k pitanja

22.5k odgovora

8.4k komentara

1.6k korisnika

...