Nino Marić u rubrici Odjeća i obuća od

Dobili pozivnicu za event na koji ne idem ali me zaintrigirala objava za dress code. Piše samo: pastelni tonovi. Što je pisac htio reći sa "pastelni tonovi"?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+10 glasa
Marija Hojsak od
odabran od Nino Marić
 
Najbolji odgovor

Pastelni se tonovi često opisuju kao romantični, nježni, neupadljivi, suzdržani, lagani... Ovo su nijanse boje koje mnogi biraju kada žele da nešto bude nježno, umirujuće i neupadljivo. Ovo vrsta tona boje daje dojam lagane izbijeljenosti te daje mirnu i smirenu notu. 

Mnogi ove tonove boja biraju za dječje sobe kako bi one ostale neutralne i neupadljive te tako stvorile miran i ugodan ugođaj u sobi. 

Ovakvi tonovi su: 

Pastelne boje u unutrašnjosti: značajke, stilovi, fotografije

Također, ljudi ih često koriste i u uređenju doma kako bi svom domu dodali malo boje i razigranosti, ali ipak ostali u nekom neutralnom doživljaju. Umjesto da ostave zidove posve bijele, odluče ih ukrasiti pastelnim tonovima boja. 

image

Isto tako, pastelni su tonovi trenutno u trendu odjeće te ih često možemo vidjeti na ženama. Najčešće se radi o cijeloj kombinaciji koja je jednobojna, ali baš zato jer su tonovi pastelni, oni je nenapadna i umjerena. 

Uredski stil: Pastelna odijela za ljetnu i chic poslovnu eleganciju | 24sata

+7 glasa
Elena Svib od

Pastelne boje već nekoliko godina su IN na modnoj sceni, stoga često možemo pronaći komade odjeće takvih boja u hight street modnim dućanima. Pastelne boje predstavljaju nježne boje koje su potpuno svijetle, umirujuće i neutralne. Najčešće ih nalazimo u nijansama roze, žute, zelene, boje lavande. Sve češće se povezuju s proljećem. Zapravo svaka jarka boja može postati pastelna dodavanjem bijele boje. Najbolje se može vidjeti na primjeru na slici. 

Pastelno crvena. Prekrasan dizajn apartmana Matteo Nunziati - skladan spoj  pastelnih boja i laganog mekog svjetla u Milanu

Kako nositi pastelne boje tokom hladnije sezone

Femina.hr: Hit jeseni: bebi plava + bebi roza

Nino Marić od
Super. Ali odgovor mi je na kraju zanimljiv - za žene. Pa kako se ove ove boje mogu ukomponirati za mene?‌

Slična pitanja

4 odgovora 407 👀
1 odgovor 520 👀
2 odgovora 452 👀
1 odgovor 291 👀
4 odgovora 576 👀
2 odgovora 5.0k 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

13.9k pitanja

22.6k odgovora

8.5k komentara

1.6k korisnika

...