90 pregleda
Monika Kiris u rubrici Obrazovanje od Monika Kiris (8.7k bodova)

Kakav je CARNET-ov pilot-projekt e-Škole koji je u finalu natjecanja za nagradu Europske komisije – RegioStars 2022.?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+6 glasa
Redakcija od Redakcija (129k bodova)
prikazano od Znatko

CARNET-ov pilot-projekt e-Škole ponovno u finalu natjecanja za nagradu Europske komisije – RegioStars

Pozivamo sve da glasaju za hrvatski projekt e-Škole na www.regiostars.eu

CARNET-ov pilot-projekt „e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola“ odabran je za sudjelovanje u 15. jubilarnom izdanju natjecanja Regiostars koje organizira Europska komisija.

Nagrada RegioStars svake godine se dodjeljuje projektima financiranima iz sredstava Europske unije koji pokazuju izvrsnost i nove pristupe u području regionalnog razvoja, a usredotočeni su na pet područja koja su ključna za budućnost regionalne politike EU-a.

Kako bi proslavili ovu obljetnicu, Europska komisija odabrala je 15 projekata među finalistima i pobjednicima prošlih izdanja te su angažirali mlade novinare da naprave mini-dokumentarce o projektima.

O pobjedniku RegioStars natjecanja odlučit će glasovi građana na europskoj razini, stoga pozivamo sve koji prepoznaju važnost nacionalnog projekta e-Škole da do 15. studenoga 2022. glasaju na adresi www.regiostarsawards.eu.

Pilot projekt „e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola“ provodio se od 2015. do kraja kolovoza 2018. godine, a njegov glavni rezultat je povećanje razine digitalne zrelosti 10 posto hrvatskih osnovnih i srednjih škola. U digitalno zrelim školama nastavnici koriste tehnologiju kako bi unaprijedili nastavu, razvijaju vlastite digitalne sadržaje te pružaju podršku samostalnom učenju i razvoju kritičkih vještina kod učenika koji su u središtu nastavnog procesa.

Učenici tako aktivno sudjeluju u nastavi s povećanom motivacijom za učenje i nastavak školovanja te samim time postaju i konkurentniji na tržištu rada. Upravljanje e-Školama je učinkovito i transparentno, a komunikacija i razmjena e-dokumenata između škole, njenih dionika i osnivača znatno jednostavnija.

Na temelju iskustava i rezultata pilot-projekta CARNET je u rujnu 2018. godine krenuo s provedbom druge faze programa „e-Škole: Razvoj sustava digitalno zrelih škola (II. faza)” u vrijednosti od 1,3 milijarde kuna. Odlukom Ministarstva znanosti i obrazovanja do listopada 2023. godine digitalno će se transformirati nastavni i poslovni procesi u svim školama u Republici Hrvatskoj financiranima iz državnoga proračuna.

U drugoj fazi programa e-Škole u svim školama bit će izgrađene lokalne mreže s odgovarajućom aktivnom mrežnom opremom, a njih već 80 % dobilo je funkcionalnu lokalnu mrežu. Po dvije učionice u svakoj školi bit će opremljene modernom opremom.

Svi nastavnici su dobili prijenosna računala koja će im pomoći u primjeni suvremenih metoda poučavanja. Stoga je važan segment programa e-Škole kontinuirana podrška te provođenje edukacije nastavnika, učitelja i djelatnika škole. Također, kako bi se dodatno olakšala i potaknula uporaba IKT-a, razvijaju se brojni digitalni obrazovni sadržaji te drugi e-sadržaji i e-usluge, a provode se i aktivnosti koje se bave sigurnosnim aspektima uvođenja IKT-a.

Svečana dodjela nagrada održat će se u studenome 2022. godine na ceremoniji Regiostars organiziranoj u Evori u Portugalu.

Slična pitanja

1 odgovor
1 odgovor
Ivan Gačić 30.04.2021. pitanje u rubrici Obrazovanje od Ivan Gačić (8.7k bodova)
Znatko medijski pokriva

eCommAwards 2023

MONEY MOTION 2023

Udruga eCommerce Hrvatska

Zagreb, 28.03.2023.
PRIJAVE
Znatko medijski pokriva

WINE EnoGASTRO Vip Event 2023

WINE EnoGASTRO Vip Event 2023


Rijeka, 1. ožujka 2023.
Novigrad (Istra), 3. ožujka 2023.
Split, 15. ožujka 2023.
Zadar, 17. ožujka 2023.
Zagreb, 29. ožujka 2023.

Besplatan ulaz za uzvanike
Znatko medijski pokriva
WEEKEND FOOD FESTIVAL 2023
Najbolja gastronomija, hrana i catering

Rovinj, 14. - 16. 4. 2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva
Superprodavač 2023
Kako prodavati kupcima budućnosti?

Zagreb, 19. i 20.10.2023.
ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

10.5k pitanja

16.8k odgovora

4.2k komentara

1.3k korisnika

...