1.7k pregleda
Marinko Zadro u rubrici Internet od Marinko Zadro [Ekstraktivan] (6.8k bodova)
Zna li tko da li je dozvoljeno poslati poruku tvrtkama o postojanju online usluge koji im u poslovanju može olakšati neke stvari? Npr. ako nadjem mail od tvrtke na njihovom web sajtu i pošaljem im email:
Poštovani,
site XYZ Vam može pomoći oko toga i toga te se odmah možete početi slobodno koristite njime. Ovaj email ste od mene dobili sada samo jednom i nećete ga više dobivati.
Ja bi svaki dan da pošaljem petedestak individualnih ovakvih mailova - svakom posebno. Znače, ne BCC, CC, itd. Jasno mi je da se može nazvati tvrtka telefonon i pitati. No da li se može odmah poslati ovakav gore email kao obavijest svima u tvrtki. Ja tu ne bi ništa prodavao. Samo ih obavještavam. 

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+2 glasa
Ivanhoe M. od Ivanhoe M. [Megaktivan] (12.8k bodova)
odabran od Marinko Zadro
 
Najbolji odgovor
@zmarinko, aktivnost za koju ste postavili pitanje je objašnjena u članku 107. Zakona o elektroničkim komunikacijama. Za početak, budimo realni. Prema Vašem primjeru, bilo da je usluga besplatna - ona se tu ipak promovira, zar ne? Naime, tamo se u stavci 4. spominju odredbe stavka 1 i 2 koje zabranjuju tj. ograničavaju takvu vrstu komunikacije ali se ne odnose na pozive pravnih osoba u svrhu izravne promidžbe tj. prodaje. Ukratko, slobodno pošalješ takav email. No, pazi! Nadalje 3. stavak tu pojašnjava i neka ograničenja koja ćeš imati kod takve vrste promidžbe tj. prodaje.
 
Zanimljivo je da koristiš birane riječi s naglaskom na pristojnost. Sve je to OK, no sadržaj tvog e-maila je u konačnici stvar trenutne sociološke kompononte i same psihologije. No, s pravne strane tu to nema neke veze. Zaboravi da ćeš biti manje ili više odgovoran ovisno o tome kako se izraziš u mejlu. Uglavnom, kod (normalnog) sadržaja ulazim u ovom objašnjavanju u područje kreativnog marketinga. Kao što rekoh, to s pravom nije povezano izravno. Tu trebaš biti kreativan, maštovit i originalan.

Slična pitanja

2 odgovora 5.3k pregleda
1 odgovor 5.1k pregleda
2 odgovora 306 pregleda
3 odgovora 1.7k pregleda
Ivan Gačić 18.04.2017. pitanje u rubrici Web Marketing od Ivan Gačić [Ekstraktivan] (7.1k bodova)

Prva konferencija u Hrvatskoj namijenjena virtualnim asistentima i svima koje zanima svijet virtualne asistencije.

Zagreb, 21.10.2022.

Ulaznice putem ENTRIO sustava

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

8.8k pitanja

14.1k odgovora

3.0k komentara

1.4k korisnika

...