216 pregleda
Nino Marić u rubrici Mediji od Nino Marić (15.8k bodova)

Zašto je danas nestalo preko tisuću odgovora/objava od Redakcije (korisnik desk) koje su prikazane kao vijesti? Hakerski napad na Znatkovu redakciju?!

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+12 glasa
Znatko od Znatko (6.5k bodova)

Znatko je upravo prošao Google provjeru i maknuta je zabrana prikazivanja Znatkovih stranica na rezultatima pretraživanja. Znatko je sada opet "back on track" i radi punom parom.

Google je o tome Znatka obavijestio sljedećom porukom:

Good news! Your reconsideration request has been approved and Google has removed any manual action on your site. Keep in mind that removal of a manual action doesn’t guarantee that your site’s ranking will increase.

Problem je bio zbog Znatkovog sustava tag-ova koji je do sada postojao na Znatku. Sada je sustav tag-ova maknut i tako će ostati upravo kao rješenje ovog problema. Sustav tag-ova je automatski generirao 2/3 ukupnog broja Znatkovih web stranica (URL-ova) koje je Google smatrao kao "spam". Sada kada su maknute te stranice (dvije trećine stranica), Znatko nema više preko 30.000 stranica u sitemap.xml već preko 10.000 stranica. Stranice sa pitanjima, odgovorima, rubrikama i korisnicima su ostale i sada su opet vidljive na rezultatima Google tražilice.

Što se tiče nestalih odgovora od Znatkove redakcije, kroz sljedeće dane ići ćemo u revalorizaciju pitanja i odgovora te povrata većine odgovora. Očekujte odgovore ponovno ispod praznih pitanja te značajno smanjenje neodgovorenih pitanja. :)

Hvala svim korisnicima i posjetiteljima što ste bili uz nas u ovim turbulentnim danima! Znatko nastavlja dalje kao da ništa bilo nije. ;)

Znatko od Znatko (6.5k bodova)
Danas je velik dio čitanijih (>100 pregleda) pitanja/odgovora vraćen i vidljiv na Znatku. Dobar dio slabo čitanih pitanja/odgovora je obrisan zauvijek. No, ostalo je još puno pitanja/odgovora koji nismo stigli revidirati danas tako da se ova saga još nastavlja.
Znatko od Znatko (6.5k bodova)
Do danas su vraćeni skoro svi odgovori Znatkove redakcije. Ostalo ih je još nekoliko koji će također jedan od sljedećih dana biti vraćeni. Hvala svima na razumijevanju.
+9 glasa
Redakcija od Redakcija (144k bodova)

Cijeli site Znatko je Google ručnom provjerom njihovog djelatnika ili djelatnice okarakterizirao kao stranicu sa plitkim sadržajem koji ne donosi novu vrijednost. Zbog toga je Google jučer skinuo Znatka sa rezultata tražilice. Cijeli site.

Konzultacijom sa digitalnim marketinškim stručnjacima, Znatkova redakcija je odlučila maknuti sav sadržaj koji je nastao od početka formiranja redakcije jer su objavljene mnoge PR objave u izvornom obliku. Zbog toga je nestalo preko 1700 odgovora odnosno objava koje je napisao korisnik "desk" koji predstavlja redakcijski desk Znatkove redakcije.

Ispričavamo se na ovom koraku koji smo morali nužno napraviti ne bi li Google tražilici pokazali da nemamo više duplog sadržaja u obliku PR objava. Nadamo se da je ovo bio ispravan korak te da ćemo ubuduće nastaviti isključivo s originalnim sadržajem bez prikaza PR objava.

Svim čitateljima hvala na razumijevanju.

Borna Matić od Borna Matić (5.9k bodova)
Budete to sredili???
Marin Duganđija od Marin Duganđija (12.2k bodova)
Mislim da je nestalo skoro dvije tisuće odgovora. :(
Goran Gonar od Goran Gonar (8.5k bodova)
ako treba napisati će se još duplo toliko koliko nema. samo lagano kroz život i bez brige. sve će doći na svoje. :)

Slična pitanja

1 odgovor
1 odgovor
1 odgovor
Ana Primorac 23.01.2022. pitanje u rubrici Mediji od Ana Primorac (5.3k bodova)
2 odgovora
Znatkica 03.10.2020. pitanje u rubrici Mediji od Znatkica (5.3k bodova)
2 odgovora
1 odgovor
Nino Marić 03.11.2022. pitanje u rubrici Mediji od Nino Marić (15.8k bodova)
Znatko medijski pokriva

Data Science Conference Adria 23

DSC ADRIA 23

Pripremite se za najinovativniju AI konferenciju godine u Adrija regiji!

online, 16. 5. 2023.
Zagreb, 17. i 18. 5. 2023.
Rijeka, 19. 5. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

ST.ART UP 2023

ST.ART UP 2023

& GAME CHANGER AWARDS

Zagreb, 24. - 27. 5. 2023.
Znatko medijski pokriva
Superprodavač 2023
Kako prodavati kupcima budućnosti?

Zagreb, 19. i 20.10.2023.
ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

10.9k pitanja

17.3k odgovora

4.4k komentara

1.4k korisnika

...