Nino Marić u rubrici Mediji od

Što sve sadrži program konferencije NEM Zagreb 2022?

* povezano sa odgovorom na pitanje: Što nude programi NEM konferencija u Hrvatskoj?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+7 glasa
Redakcija od
odabran od Nino Marić
 
Najbolji odgovor

NEM ZAGREB 2022 objavio cjeloviti program događanja

Zagreb će ponovno postati središnje mjesto okupljanja uspješnih producenata, scenarista, produkcijskih kuća te predstavnika FTA televizija, pay TV kanala i streaming servisa te ostalih stvaratelja sadržaja. Vraća se NEM Zagreb 2022, događanje usmjereno na razvoj TV industrije u Srednjoj i Istočnoj Europi.

Foto: NEM konferencija

Objavljen je bogat program panela, Q&A intervjua, prezentacija, uspješnih primjera poslovne prakse, govornika i ostalih posebnih događanja. Pod krilaticom All about content creation, drugo izdanje događanja održat će se od 7. do 9. prosinca 2022. u hotelu Esplanade Zagreb.

Koje aktualne teme očekuju sudionike u programu ovogodišnje NEM Zagreb konferencije?

Svjetski poznati profesionalci razgovarat će o najaktualnijim temama u industriji tijekom raznih panel-diskusija:

  • Zemlje s nižim kapacitetom za produkciju potiču se na koprodukciju dok produkcijski razvijenije zemlje često odabiru veće zemlje. Što velike produkcijske kuće traže kod partnera iz zemalja gdje produkcija nije uobičajena?

  • Biti dobar lider nije jednostavan zadatak, posebno u situacijama većih troškova produkcije i smanjivanja budžeta, implementiranja novih tehnologija i dinamičnih poslovnih trendova. S kojim se najvećim izazovima susreću lideri?

  • Naslovi nastali prema istinitim događajima doživljavaju veliku popularnost. Koliko se scenaristi i producenti mogu odmaknuti od činjenica a da se njihov sadržaj uklapa u kategoriju „prema istinitoj priči“?

  • Scenaristi kreiraju priče, pišu scenarije i pomažu odrediti kako će epizode izgledati. Što taj kreativni proces uključuje, koji su pritom izazovi i zašto dobri scenariji katkad podbace?

  • Skandinavski model produkcije u Adria regiji – realna mogućnost ili potpuno neizvedivo? Može li se Adria regija prilagoditi skandinavskoj poslovnoj praksi?

Razgovor o TV industriji nastavit će se i tijekom Q&A intervjua kroz teme:

  • Utjecaj streamera na sadržaj s neengleskoga govornog područja

  • Originalna produkcija iz Bosne i Hercegovine

Foto: NEM konferencija

Koji posebni programi za predstavljanje originalnog sadržaja i uspješnih poslovnih praksi će biti predstavljeni na konferenciji NEM Zagreb?

Tijekom središnjeg dijela programa konferencije NEM Zagreb 2022, nazvanog Content Showcase, predstavit će se vrhunski originalni sadržaj u raznim fazama razvoja. Program će se sastojati od nekoliko prezentacija najvećih europskih i regionalnih tvrtki poput Viaplay Group, Firefly Productions, 24sata i RTV Slovenija. Također, CineLink Drama predstavit će sadržaj BH Telecoma i održati showcase odabranih projekata.

NEM Zagreb 2022 organizira i poseban program nazvan Co-production Business Practice tijekom kojeg će svoje uspješne poslovne prakse predstaviti renomirani Big Light Productions i Lumière.

Ekskluzivni božićni party za partnere i klijente

Za ulazak u božićni duh, Pickbox, hrvatska tvrtka koja upravlja streaming servisom Pickbox NOW i televizijskim programom Pickbox TV, organizirat će ekskluzivni božićni party za partnere i klijente.

Dodjela nagrada

NEM Zagreb 2022 završit će dodjelom nagrada pobjednicima natječaja u pisanju najboljeg scenarija – TV Writing Contest. Više od 50 prijavljenih radova u kategoriji scripted i unscripted trenutačno prolazi ocjenjivanje stručnog žirija iz tvrtki Beta Film, Rai, Zig Zag Productions, Script Angel, Joyrider, Hrvatska radiotelevizija (HRT), Radio televizija Srbije (RTS), Telekom Srbija te CineLink Industry Days, kreativne podružnice Sarajevo Film Festivala.

Foto: NEM konferencija

Da li će biti kakvih radionica?

U danima prije samog događanja bit će organizirana radionica pod vodstvom Script Angela i predavačice Hayley McKenzie koja kreativcima pruža priliku za usavršavanje vještina. Elementi radionice su pisanje scenarija, izrada originalnog scenarija, razvoj priče i likova, ideje, stvaranje svijeta priče, razne vježbe i zadaci te prezentacija projekta.

Promicanje razvoja kreativnosti i TV industrije u regiji

NEM Zagreb 2022 je događanje fokusirano na CEE regiju i zemlje s nižim kapacitetom za produkciju unutar regije, s ciljem povezivanja audiovizualnih profesionalaca i ključnih donositelja odluka iz Europe. Razmjena znanja i jedinstvena prilika za networking s ekspertima TV industrije neizostavan su dio svakog izdanja New Europe Marketa (NEM).

Nino Marić 23.11.2022. pitanje u rubrici Poslovanje od Nino Marić Tko sve dolazi na NEM Zagreb 2022?
Monika Kiris 08.12.2022. pitanje u rubrici Mediji od Monika Kiris
08.12.2022. uređen od Redakcija
Koji su projekti predstavljeni na NEM Zagreb 2022.?

Slična pitanja

2 odgovora 225 👀
1 odgovor 291 👀
1 odgovor 244 👀
1 odgovor 279 👀
Nino Marić 23.11.2022. pitanje u rubrici Poslovanje od Nino Marić
1 odgovor 125 👀
Znatko predstavlja


Sve je brend. Ili to želi biti!

Zagreb
21. 06. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.1k pitanja

22.9k odgovora

8.7k komentara

1.6k korisnika

...