76 pregleda
Karla Imbriša u rubrici Posao od Karla Imbriša (3 bodova)
Navedena isplata za honorarni posao kod Znatka ide tek nakon sakupljenih 1000 kuna. Znači li to da će se taj iznos ako nije upotpunjen isplatiti idući mjesec ili se ne isplaćuje uopće?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+7 glasa
Znatko od Znatko (5.3k bodova)

Kao prvo, kada pređete navedeni limit zbrajanjem zarade od svih prethodnih mjeseci, naravno da se navedeni iznos isplaćuje. Ako ste u jednom mjesecu premašili navedeni minimalni limit, isplata slijedi odmah sljedeći mjesec. Drugim riječima - sve dosadašnje mjesečne zarade honorarnog posla se kumulativno zbrajaju kada zbroj prelazi limit. Nakon prve i svake isplate, zbrajanje dosadašnjih zarada se resetira na nulu i zbrajanje kreće ispočetka.

Ipak, kako ne bi vječno čuvali i arhivirali sve zarade, ako napravite pauzu od godine dana, bez aktivnosti, prethodno zbrojeni iznosi se poništavaju. To znači da ako godinu dana ne napravite niti jednu aktivnost na Znatku koja Vam donosi zaradu, sve prethodne zarade, do tada očito manje od minimalnog iznosa, se poništavaju kao da nikad niste ih ni zaradili.

Odgovor na drugo pitanje... Znatko je odabrao navedeni limit isplate honorarnog posla iz dva razloga:

  1. Obrada svake isplate je određeni trošak za ekipu oko Znatka. Naime, netko treba obraditi navedenu isplatu, izračunati sve, ispuniti ugovor preko kojeg se radi isplata, poslati ugovor, napraviti isplatu, a taj posao, koliko god malen bio - stvara troškove. Pogotovo kada se radi o većem broju obračuna u mjesecu. Kako bi minimizirali troškove, ispada da se ne isplati baviti obradom isplate ako mjesečna isplata ne iznosi barem navedeni limit. 
  2. Limitirani iznos za isplatu honorara predstavlja određeni filter ozbiljnosti korisnika koji radi posao za Znatka. Ako korisnik nije sposoban (ne nužno u jednom mjesecu, već može kroz dva ili više), zaraditi barem navedeni minimalni iznos za isplatu - smatramo ga neozbiljnim korisnikom za ovaj posao. To ne mora značiti ništa loše, možda nekoga jednostavno ne zanima ovaj posao. Ali u konačnici, to je filter za sve početnike koji nekada znaju odustati na samome početku. I za Znatka, ali i za njih same jer tada i sami shvate što stvarno žele raditi.
Navedeni limit će se preračunati u eure po fiksnom tečaju kada euro postane službena valuta plaćanja.
Znatko od Znatko (5.3k bodova)
Hint: Nagradni honorar BEZ donje granice limita za mjesečnu isplatu, dakle bilo koji iznos, se isplaćuje mjesečno ako igrate igru sposobnosti i rangirate se na TOP10 listu:
https://znatko.com/top10
....prema ovim pravilima:
https://znatko.com/nagrade
Marija Miha od Marija Miha (10.3k bodova)
Znači oni koji žele isplatu češće, najbolje da sudjeluju u TOP10 honoriranju, a ostali koji isplatu uz rizik čekanja na novac i do mjesec dana ili duže, neka posebno dogovore honorarni posao sa Znatkom (preko studentskog servisa).

Slična pitanja

1 odgovor
1 odgovor
Robert Mali 13.04.2016. pitanje u rubrici Posao od Robert Mali (7.0k bodova)
1 odgovor
Borna Matić 31.07.2022. pitanje u rubrici Posao od Borna Matić (3.9k bodova)
1 odgovor
Znatkica 29.10.2020. pitanje u rubrici Posao od Znatkica (5.2k bodova)
Znatko medijski pokriva
MONEY MOTION 2023
<< the only FinTech conference you should attend >>

Zagreb, 9. - 10. ožujka 2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

WINE EnoGASTRO Vip Event 2023

WINE EnoGASTRO Vip Event 2023


Rijeka, 1. ožujka 2023.
Novigrad (Istra), 3. ožujka 2023.
Split, 15. ožujka 2023.
Zadar, 17. ožujka 2023.
Zagreb, 29. ožujka 2023.

Besplatan ulaz za uzvanike

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

10.1k pitanja

16.1k odgovora

3.9k komentara

1.4k korisnika

...